zdravim zienky..prosim Vas posielaju Vás vasi gynekologovia vramci preventivky aj na sono prsnikov?..lebo ja mam 29 rokov a ešte som na sono nebola..doktor ma vzdy len prehmata krizom krazom.pytala som sa aj dvoch inych doktorov na toto tak informativne a povedali ze v mojom veku je to normalne a ešte nie je potrebne tam ist..zlast ked neberiem antikoncepciu a ani nemame ziadnu vaznu chorobu v rodine..
@linda171 ja som brala hak a nebola som nikdy..az po porode v 29 rokoch ked som mala bolavu hrcku ma poslal.potom som bola este na kontrole po pol roku a povedala mi dr ze to je zbytocne.ze sa chodi vo vyssom veku.v takto mladom len ak je nieco v rodine alebo mas niake problemy inak nie.
Ja chodím pravidelne kvôli zväčšeným uzlinam
@linda171 tak to môže byť aj kvôli tomu že si nikdy nebrala antikoncepciu .. lebo keď ti ju predpisuje vtedy ťa posiela a kým ju berieš tak sa chodí myslím že každý rok? (Nie som si istá tou frekvenciou) .. mňa prvý krát poslal pre istotu keď som sa k nemu hlásila a druhý krát práve kvôli antikoncepcii .
Poslali ma vzdy a to som uz menila lekara, aj som mladsia a nebrala som nikdy hak
@linda171 standartne sa posiela po 30ke,pred nou sa posiela,ked je ochorenie prsnikov v rodine,pripadne podozrenie,hrcka ci ibe priznaky.
@miriam1983 tak neviem svagrina ma 33 rokov toho isteho lekara ako ja a tiez ešte nebola..tak isto neuziva HAK ani nikdy neuzivala a tiez nemaju nic vazne v rodine
Mna tiez posiela pravidelne, kazde dva roky a hak neberiem
@linda171 tak to ju poslat uz mohol. Niektori posielaju v 30ke,ini v 35ke. Tazko povedat. Ale do 30ky neposielaju,ked nie je podozrenie. Kamaratka si to aj pytala v 26 a povedal nie 🤨 velmi zalezi od lekara.
Mna každý rok po preventivke posle na sone prsníkov. 👍
@nikpa moze. Kamaratla sa pytaka a nevyposal jej ziadanku a vybavene.
@miriam1983 nie, nemôže. Minimálne raz za 2 roky máš nárok na sono, treba sa informovať vo svojej poisťovni na aké vyšetrenia máš nárok. Nie sa nechať odmietnuť, ak má jeden Dr s tým problém, druhý mat nebude. A keď už o to ide, ak sa Dr spýta ci mate v rodine podobne ochorenie, stačí povedať, že áno, on to zisťovať nebude.
@nikpa no ved ja som problem nemala,ale kamosku tak odmietli
Tiež som nikdy hak nebrala a chodím každé dva roky, mám 26rokov a v rodine žiadne ochorenie takéto nemáme. Moja gyn posiela každú pacientku
@linda171 chodim "pravidelne" uz roky, mam 34.. ked som brala HAK, 1x za rok, rok a pol.. bez HAK raz za 2 roky cca. 😊