Bolí ma ľavá päta

22. dec 2023

Ahojte boli sme pred 2 tyzdnami vo Viedni na trhoch a odvtedy ma bolí ľavá päta čo to môže byť? Myslim ze tam som ju pretazila vela sme chodili a nikdy pred tym ma nebolela. Bolí pri chôdzi ale sem tam aj v pokoji, čo na to pomôže takto pred sviatkami? Doktora poriešim ked neprejde po sviatkoch, ďakujem

majamat
22. dec 2023

zrejme patove ostrohy.

je to dost bolestive.

martina803
22. dec 2023

Ahoj, mňa tak bolí už 3/4 roka, začala jedna a teraz už aj druhá. Začala som chodiť na rázovú vlnu a fyzioterapeutka mi vravela, že skoda že som to neriešila hneď na začiatku lebo teraz bude dlhšie trvať, kým sa to dá do poriadku. Ja nemám ostrohu, ale plantárnu fascitídu, teda nejaký zápal. Na tvojom mieste by som šla čím skor k ortopedovi, nech ti niečo odporuči. Mne pomáha nechodiť doma naboso ale nosiť nejaké papuče, šľapky s hrubšou podrážkou, už keď je najhoršie tak flector prášok. Máš to tiež tak, že najhoršie je to ráno a potom to ako keby “rozchodíš”? A zasa keď si napr. na chvíľu sadneš a potom sa ideš postaviť, bolí to zasa?

autor
22. dec 2023

@martina803 v podstate ano, su to take fazy raz boli extremne a raz sa da v phode zvladnut :/ mam to len tyzden tak este som chcela pockat ze ako sa to vyvrbi

A nejake masticky pouzivas? Tiez ti to zacalo zo dna na den?

hellwant
22. dec 2023

Kde ta boli, mna bolievala vzadu ako je achilovka, normalne aj v noci na mäkkom matraci, keď som si lahol na chrbat.Zistili mi zapal z odberov, ale kde, nevedeli ani doktori. A bol to zub, mal som dlho problem so zubom a iba som ho stale precistoval a zachranoval. Vytrhli mi ho, ked uz mi koren chytal a bolo ok.

martina803
22. dec 2023

Mne to začínalo postupne, najprv to bolo len pár hodín denne pár hodín v týždni tak som tomu nevenovala príliš pozornosť a spamätala som sa až keď to bolelo 24/7. Skúšala som voltaren masť, aj ozonicon gél ale mne od bolesti na chvíľu uľavil len flector, a teraz už ani ten. Určite by som šla k ortopédovi, možno ti len povie, že si si to preťažila a nič vážne to nie je, ale aspoň nič nezanedbáš a nenecháš to dojsť do štádia ako to už mám ja. Držím palce.

autor
22. dec 2023

@hellwant to nemyslis vazne ze zo zubu sa takto preniesol zapal :O odpadnem….
Myslim ze moj pripad to nieje ja mam zuby poopravovane nanovo tento rok ale tak clovek nikdy nevie….

autor
22. dec 2023

@martina803 mna to boli viac menej tu, oznacila som na foto a pri chodzi ale uz aj v klude tak netusim co to je … nic po sviatkoch budem riesit

hellwant
22. dec 2023

veru ja som bol tiez v prdeli z toho. 1 a pol roka ma bolela. Vkuse vlozky do zubu, tie casom chytili, vybral dezinfikoval atd.... az konecne trhanie.

isis234
22. dec 2023

Možno bolesť vystrreuje do päty z inéh orgánu v tele. Keď už nejde te von, urobte si slaný kúpel nôh. Odstráňte zhrubnutú kožu. Namastite ľubovníkovým alebo žihľavovým krémom.. aj živicová masť je OK.
Môže to byť i bedrový klb od dlhého chodenia. Alebo nemáte v topánke na päte pod vložkou kúsok plechu? Niektoré topánky to majú. Stačí kupiť vložky do topánok v obuvi, alebo u Vietnamca a prispôsobiť nohe. Bude to mäkšie

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katarina092
23. dec 2023

Ja som citala ze to moze mat aj so srdcom suvis

majamat
23. dec 2023

zo zubu sa moze prenasat zapal., resp asi skor infekcia.

no pri patovej bolesti skor prebieha neinfekcny zapal. aj ked suvis tu tiez moze byt.
casto sa stretavam tu na MK s niecim podobnym. hoci tam nie je priamy suvis,a le nepriami ano.
princip je jednodnoduchy. nase telo musi odolavat mnohym zatazam a mnohym aj dokaze odolat. no ak je ta zataz z nejakeho dovodu privelka, napr vdaka pokazenemu zubu, potom nedokaze odolavat ani tomu ostatnemu a kadeco sa k tomu prida - ako aj bolestiva pata. a zapaly su mimoriadne casto provokujuce nieco take. pocas roznych infekcii mozeme mat viac akne, mozeme mat zhorsene travenie a pod.
jednoducho telo v tomto stave nefunguje dobre.
v urcitych pripadoch moze mat nase telo zvysenu pohotovost k zapalovym procesom.

majamat
23. dec 2023

inak patova ostroha boli vselijak,a le v zasade boli vyslovene pata, skor v strede, pripadne ta moze tahat aj ta slacha na chodidle a vlastne jej upon - tam sa robi ostroha. ale ak sa podrazdia aj okolite tkaniva, moze boliet cela pata,a j okolo nej.

mna to bolelo poridane, aj tam, kde ukazujes.

veronique1988
1. máj 2024

@martina803 ahoj prosím co ti nato zabralo ? Mne ostrohu vylúčili,vraj plantarna fascitida.. už má to boli 9mesiacov a nič nezabera 😑

martina803
2. máj 2024

@veronique1988 ahoj, ak je to velmi zle, dam si flector, chodila som aj na razovu vlnu ale nepomohlo mi to, tak som sa s tym nejakym naucila zit, ze ma proste bolia paty 😁