Bolí ma skôr čeľusť ako zub prechádza to až k uchu .zub má vypadnutu časť blombi a aj kúsok zubu takže mám polovičku prvej stoličky a to je ešte polovica blomba ten zub má ani tak neboli mám okolo červené viem že tam je zápal .ten zub je akurát tak na vytrhnutie ..problém bojím sa ísť k zubárovi vždy som tam šla so strachom viem že to nebude bolieť a tď no teraz sa ktomu pridalo aj to že počas tehotenstva mi vypadali vsetke blombi aj polamali zvyšné zuby .predné hore .a hanbím sa strašne aj napriek tej bolesti tam nechcem ísť 😭😭😭 plus inde si pýtajú nehorázne peniaze ..
V tehotenstve je supe ísť k zubárovi, pretože sa k tebe chovajú ovela lepšie. Aspoň u mňa to tak bolo. Čo sa týka bolesti čeluste - no, nechcem ťa desiť, ale mne takto začínal zápal okostnice, takže utekaj sa čo najrýchlejšie dať vyšeriť zubárovi.
Ono chod cim skor aj ked sa hanbis. Lebo nieje pravda, ze to nemusi boliet. Moze sa ti tam urobit taky zapal, ze bohuzial ani anesteza cez to neprejde a bude to boliet ako svina. (Vlastna skusenost)
Zápal je na 100% už mám viac x zápalov za sebou .počas tehu som to neriešila teraz keď spadla blomba a aj zub polámal bol u nás nový dr mladý, starý už je v dôchodku ...popravde mám hore 4 zuby total že už ....a medzu tým dvojka v pohode zablombvanádalsie tiež ok v rámci možností .ale za tie predné sa veľmi hanbím ani sa neusmievam už .hanbím sa že mám 30 r a zuby ako dajake malé decko od sladkosti . Neviem či je zápal len u jedného zubu alebo u dvoch vedľa seba teda 3a4 ... Sem tam bolesť ok sem tam také šupi jako z dela že až plačem ..neviem čo bolo lepšie pôrod či teraz po dlhej dobe zuby . Plus si pýtajú strašne veľa aj 120€ za trhanie
Ak mas Doveru tak ta poskytuje prispevok na zuby v hodnote 100€ na rok za urcene vykony alebo hygienu. Vsetko je na stranke? Ja som v zivote za trhanie tolko neplatila. Mas statneho zubara ci sukromneho?
Extrakcia je hradena v plnej vyske, platba mozno za injekciu
@ovaaa nemám dôveru a mala som súkromníka ale ten bol cenovo ok jemu som platila za blombi 25e trhanie 20e teraz je druhý je drahši . No kedysi si na pohotovosti toľko nebrali ale teraz 80,100ale aj 130e
Hanbím sa no zároveň mi je ľúto toľko im dať ale asi mi nič iné neostáva len ísť 😭 mám doma deti a malé bábo o ktoré treba starať
nezostava ti nic ine, ako ist ku zubarovi. ak mas zlomeny zub, moze sa ti urobit zapal, riziko je aj zapal okostnice a budes opuchnuta a na antibiotikach. ja mam tiez stale cosi so zubami, chodim ku zubarke ako na klavir, ale to treba :(
Ak financne nemas na sukromneho tak si vybav statneho, podla trvaleho bydliska ten ta musi zobrat. Najlepsi je vsak statny, kt. ma aj vybavenie, aby si nemusela chodit k sukromnemu. Drzim palce hlavne utekaj a ries.
Už som to odbolesti nemohla . Hamba-nehamba išla som rengen .a nakoniec šli von 2 zuby jeden parádne druhý vykriveny menil tam asi 3 veci čím to vyťahoval teraz už je bolesť pekne znesitelna ..u nás teda 8,50€ za inekciu rengen 8€ a jeden zub 43€ takže dnešok som prišla o 104€ 🙈
Ja som v novembri skoro zomrela na zapal okostnice, nie je to žiadna sranda, keď sa zápal dostane hlbšie, mne prešiel do kostnej drene, zablokovala sa mi sánka, nemohla som nič jest, piť len so slamkou. Prosím chod, čím skôr a daj si to do poriadku.
Teraz nezaspi na vavrínoch, že už zub neboli a daj si všetko ostatné do poriadku.Je to zle na srdce, mandle mať baktérie v ústach ešte horšie, ak mas deti.Tie zuby Ti raz budú chýbať, keď budeš potrebovať mostík a preplatíš ich 3 nasobne
@luccija popravde vrch ešte mostík dokážu dať .mala som ísť robiť len môj zubár dostal porážku a tým aj skončil .2 týždne predtým ako mi mal brúsiť zuby to som zuby mala ešte ok akurát boli blombovane .vtedy by ma to vyšlo fakt za super cenu 700€/8zubov ..a teraz predstava cez 1200/1500€.takze momentálne prachy musím dávať bokom a za 3 mesiace sa mi sňať podarí ale do CZ de má to vyjde lacnejšie .spodok bohužiaľ tam na jednej strane není de keďže včera išla preč stolička 4 a aj zub 3 takže ešte na druhej strane je blbá stolička dám asi preč a dám si spodok nasadzovanie predné mám dobré i keď neviem či mi včera neporušil dvojku lebo sa mi trosička hýbe ako keby som cítila prepojenie koreňov keď včera ťahal a vyberal tu stoličku tak som cítila ako keby to šlo odtiaľ 🙈
No len to píšeš o situácii v 30 rokoch čo bude o 20?
@luccija to by bolo jasné že by mi zuby už odchádzali keďže moja máme už v 50 mala nasadzovanie ..môj stav nebol taký do zubami aký je teraz ako som otehotnela 3 x a bola na kyretaži potom znova otehotnela vybralo si to najväčšiu daň ....som stým už ako tak zmierená už som ako tak nastavená že tie zuby musím urobiť už by aj boli urobené pred rokom alebo kľudne aj teraz keby neprišla korona a manžel neostal doma bez práce a nemynuli sa usporí ktoré boli bokom ..už len potrebujem čas s idem na to
@eriksonka1234 ahoj mozem sa spytat ako aa ti to začalo?
Ja som si pred tyzdnom chtiac nechtiac nahmatala na sanke spodnej akoby zvacsene miesto na jednej strane ako na drzhej a reraz ked to stale hmantam uz ma to aj boli o tyzrnem mam isz ku zubárke bojim sa lebo citim ze ja kednej strane to mam prste na ten sanke vacsie ako na druhej
@klaudia1212 ja som v lete spadla a udrela si bradu, prvé príznaky začali v októbri, mne sa spravila taka zatvrdlina na pravej strane pod čeľustou a tá rástla. Už bola ako kačacie vajce, dostala som teploty do toho, bolo to veľmi viditeľné a príšerne bolestivé. Keďže RTG zubov bol v poriadku, nevedeli na to prísť, čo mi je.
@eriksonka1234 aha a poton co urobili ďalej ako vedeli co tam teda máš
Tiez mam strach zo zubara + citlive zuby ale napriek tomu chodim kazdy rok na preventivku a ak treba nejaky zub opravit tak to absoluvujem s injekciou a fakt nic necitim.Ak zuby neriesis vznikne prave takyto zapal z kt. mozes mat dalsie zdravotne problemy. Co sa tyka cien za osetrenie tak pre kazdeho je doplatok alebo nadstandard vydajom a obcas aj ja zaplacem .....ale je to pre dobru vec.. Naplanuj si napr. 2 zuby rocne t.j. na pol roka jeden a kazdy mesiac si nieco na ne odloz.