Ahojte chcem sa opýtať či boli Laparoskopia slepého čreva?
tak oproti klasickej operacii je to uplna pohodicka
Presne som to chcela akurat napisat, ze isto ovela menej ako keby ti to robili klasicky, toto su fakt len take male bodky ako vpichnutia tych nastrojov, ktorymi to budu robit a potom jedna bude vacsia, kade to slepe crevo vlastne vytiahnut a to je vsetko, uvidis, za chvilku budes ako rybka
Ďakujem 🙂
@inhibiitor neda sa porovnat s klasickou, bud rada, ze ti to takto budu robit a aj menej boli po operacii 🙂
@inhibiitor ja som isla povodne tiez na laparku slepaku, ale ako ma pozreli, ma museli otvorit klasicky...zobrali slepak a aj 15cm creva, ktore som mala uz chronicky zapalene zo slepaku...v utorok operacia, stvrtok domov a v sobotu som uz pri 3 detoch vysavala....
@katren prosim ta a ako ti ma slepak prisli?klasicky ta bolel?nejako dlhsie,ked bolo chronicky zapalene crevo?ci to videli na usg?
@terezka1947 uz 3 roky skoro mavam bolesti vpravo dolu a okolo pupka, bola som aj v nemocke a mali podozrenie na zapal criev (crohna) ale kolonoskopia to vylucila tak jedine ze chronicky zapal slepeho creva tak idem na Op
@terezka1947 cez strednu som bola tyzden na pozorovani, rozohnali to....potom preslo 7 rokov nepravidelnych bolesti a po poslednych bolestiach som uz isla....sama...strachopud, ale isla....vysetrenie usg brucha s kontrastnou latkou a bolo jasne...mesiac nato som mala po...
Určite laparka je menej bolestivá ako otvorená operácia. Nechcem ta strašiť ale ja som si tiež zažila tiež chronické bolesti, doktor mi tvrdil rok že si vymýšľam, až druhý ma poslal na vyšetrenie a zistil ze ozaj tam je nejaký problém. Operáciu odflakli, domov na poslali s horúčkami, dostala som zápal, zimnicu a v hodine dvanástej ma doviezli po 12 hod. od prepustenia naspäť do nemocnice, kde mi museli čistiť obrovský absces. A po roku som musela ísť na reoperaciu zas. A to som mala 12.
@katren a mala si bolesti po operaci kolko?
@inhibiitor po ooeracii mi tiekol Novalgin, potom na noc dali znovu a na dalsi den uz som sa snazila bez...mne staci klasika Paralen na bolest, takze to na mna bolo moc silne...bolelo tak 3-4 dni asi najviac, potom to uz bolo lepsie...naj bolelo asi otacanie na posteli hned po operacii, to si bolo treba najst take miesto ze sa aj trochu otocis, aj neboli 😀 ..a cestu naspat som citila kazdy hrbol....ale za mna, mala som ist uz skor, strach bol vacsi a nebolo to take hrozne....
@katren ja mam problem ten ze ma picha trocha v bruchu kde bolo slepe crevo preto mam strach ale teploty nastastie nemam tk hadam to nieje komplikcia po operacii
@inhibiitor uz mas po?
@katren áno uz hej , od stredy.
@inhibiitor nooo, tak to je ok...len sa nenamahaj, bo ja som to podcenila a mam zrasty....ale nic hrozne 😉
@katren 🙂 pobolieva ma to este vnutri kde bolo slepe ceevo a trocha rany na bruchu neviem ci ro je normaone po 6dnich este
@inhibiitor samozrejme je to normal....
@katren tak si ma upokojila 🙂 uz som sa bala .. komplikacii
@inhibiitor ahoj ja som sice nebola na LSK slepeho creva ale brali mi laparoskopicky cystu z vajecnika...da sa to v pohode vydrzat aj ja som si myslela ze to bude dost bolet ale je to v pohode