Netuším či to má súvis,alebo nie,ale od covidu ma neustále štípe a páli jazyk. B comlex beriem aj rôzne vitamíny. Bola som darovať krv ešte pred covidom takže krv mám v poriadku. Teda mala som.
Trvá to už vyše mesiaca a stále mám červený jazyk,bolestivý pri jedle a pití ma stále štípe a páli. A najhoršie je úplne pri fajčení. Nie, fajčiť sa zatiaľ nehodlám prestať. Predtým som nikdy také problémy nemala. Možno deň dva,ale nikdy som tomu neprikladala žiadnu dôležitosť .Zatiaľ som s tým nikde nebola u lekára. Nemyslím,že zo zubov keďže pred pár mesiacmi som bola na preventívke.
Najprv som myslela,že od orechov, keďže ako dieťa ma bolieval jazyk od orechových koláčov,ale od toho to nie je. Myslím,že ani z antibiotik ani s citrónov ako som si myslela.Keďže to trvá tak dlho. Najprv ma pálila špička potom aj boky a tak dookola stále .Neviem či je to malinový jazyk,alebo čo.
Máte s tým prosím skúsenosti a čo vám pomohlo?
Na chvíľu mi pomôže repík a vypláchnuť ústnou vodou,ale keď začnem piť,jesť tak zase jeho to isté.
Ja som mala po poslednom covide vyse mesiaca mapovity jazyk, pozri obrázky či je to niečo podobné.. prešlo to samé.
Nemas nahodou afty? Podla toho ako to popisujes mozes mat afty, mozu sa pri znizenej imunite vyskytnut.
nemozes ram
mat nejaku cansilu alebo mozno bakteriua atreba atb.Ja som pri viroze min tom mala take brnenie a svrbenie jazyka po atb nic.Skus stery z jazyka moze to byt nejaka bakteria len.
Ako to dopadlo?prešlo vám to?ja mam po kovide to isté.uz 2,5 mesiaca.ORL všetko v poriadku,stery negatívne, zubár všetko v poriadku, endokrinologia v poriadku, už neviem kam mám ísť a čo užívať, doplnila som všetky vitamíny, krv tiež nič neukazala...
Smer lekár, veď to máš dlhodobo..