Bolestivý jazyk - mapy, zdureniny

kajka4949
20. máj 2022

Nemá niekto skúsenosti s bolestivým jazykom ? Miestami sú mapy a po boko h akoby troška zdurené a neskutočne to boli tento probelm mám už síce vyše 20 rokov a je to dosť nepríjemné žiaden lekár sa nad tým nejak nepozastavil ale zaujímajú ma osobne skúsenosti

ewka9
20. máj 2022

Tiež mám už roky mapovitý jazyk, striedajú sa lepšie dni s horšími..pár dní vyzerá normálne, neskôr až desivo a niekedy aj bolí..tiež by ma zaujímala príčina, prečo je to tak🤔

michalka4193
20. máj 2022

ano mas mapovity jazyk mam ho aj ja dedične po otcovi viem ze su nejake lieky na tlmenie ale liecit sa to neda a ani nevedia preco sa to robi

24mima
20. máj 2022

@kajka4949 aj ja riešim tiež bolestivý jazyk. Pobolieva ma v prestávkach asi pol roka, iba jedna strana ľavá a mam pocit ako keby je v tej časti menej citlivy. Zo spodnej strany som si našla pluzgierik bielej farby a tiez ako keby som ho mala na tej strane opuchnuty. Neviem co to môže byť. Chystám sa na vyšetrenie, lebo ma to znervoznuje.

kajka4949
autor
21. máj 2022

@michalka4193 áno presne je to dosť nepríjemné a keď som to spomenula lekárke kázala mi len vyplachovat s listerinom ale je to nepríjemný pocit

kajka4949
autor
21. máj 2022

@ewka9 niekde som vyčítala že 16.5 bol svetový deň HAE celkom mango vydesilo preto ma zaujímalo či má to viac ľudí

mostlyharmless
21. máj 2022

@kajka4949 Ja som s tým tiež chodila po vyšetreniach a nakoniec mi doktorka na ORL poradila,že to môže byť tým,že mám málo mliečnych baktérií v tráviacom systéme. Kúpila som si cmulacie tabletky v lekárni a asi do mesiaca sa mi jazyk vrátil do pôvodného stavu.

kajka4949
autor
21. máj 2022

@mostlyharmless a aké konkrétne tablety to boli ? Mali ste predtým s tým dlho problémy ?

kajka4949
autor
1. nov 2022

@kajka4949 áno skoro celý život a stále to mám ale su obdobia kedy je to lepšie a kedy horšie a tablety obyčajnú biogayu

dominikabb
8. sep 2023

Ahoj aj sem skopirujem moju odpoved z inej skupiny. Mala som rovnaky problem.
..Ahoj, tento problém som mala od príchodu z pôrodnice pred 32 rokmi 😃 Začala som si to všimat a riešiť v puberte. Predsa len prve pusinky, chalani atd. Dosť ma ale trapilo, že mi to vždy podráždili paradajky alebo vlašské orechy. Alergia? Žiadna. Kožný mi predpísal nejakú vodu na preplachovanie. Nezabralo. Po rokoch som začala žiť v Prahe a navštívila som čínsku medicínu, ktora vyšetruje ludi z jazyka. Myslela som, že oni mi pomôžu. Nič nezabralo. Na koniec som stretla priateľa a po pár rokoch sme začali riešiť potomstvo. Ja som vtedy nasadila kyselinu listovu a čo sa stalo? Mapy zmizli. 😀 Nič iné som nezaradila do jedalnicka ani som nevyradila paradajky. Mozno tie orechy ale aj preto lebo mi velmi nechutia. Skús tu kyselinu začať brať. Tusim ze raz mi mamina kolegyna z nemocnice povedala ze mam brat vyssiu davku B vitaminu. Kyselina listova je Bčko tak to možno ma čosi do seba. Za skúšku nič nedáš. Nie je to nič smrteľné ale sama poznám, že je to nepríjemné aj esteticky. 🙂 Pekný večer prajem