Ahojte už nejaký čas mám bolestivosť nejakých oblasti tváre na dotyk..lícne kosti, čeľusť. Nemyslím že je to zo zubov, nedávno som mala RTg. Už 2 roky mám sinusitidu, myslíte si že to môže byť spôsobené tým?
Ahoj, určite to môže byť z toho. Aj ja to mám. Mávaš to opakovane?
@lulu1217 tie bolesti áno ale čítala som aj o zápale trojklanneho nervu ale tie bolesti zas niesu neznesiteľné a len pri dotyku . Tie zápaly to mám stále už chronické. S tým spojené reaktívne uzliny až vo zväzkoch plus mám opuch a zápal ramená tak predpokladám že to je navzájom prepojené . Krcna chrbtica celé zle
Ach jaj. Trojklanný nerv to asi nebude, to sú vraj neznesiteľné bolesti. Len ako z toho von...
@mergimar ATB som už mala veľmi veľa hlavne minulý rok..na zápaly keďže som mala aj zákroky u zubára a podobne ale s týmto to nepohlo
@lulu1217 skúsim asi naparovanie a infračervenu lampu to vraj pomáha
Áno mne odporučila doktorka Yabro.
@lulu1217 Super vďaka vyskúšam
Ja mam to iste roky a ide kí to na nervy. Vraj kĺb, ale to vôbec nie je ono... boli ma to od nosa, niekdy aj oči. A sánka, pripadne pod sankou a uchom. Ako keby zuby, líce.. všetko... trojklqnny nerv som tiež vylúčila ale kto vie... skôr mam podozrenie ja na nejaké nervy na krku, z chrbtice atd, lebo je ich tam dosť...
@simca06022011 no však to aj ja si myslím že mi to ide od chrbta plus ten zápal to spraví veľa. Ta bolesť sa nedostaví pri jedle alebo tak naozaj len pri dotyku tváre
Ahojte babi. Mna boli uz asi 10mesiacov okolo oka, na ĺavej strane tváre skoro všetko,zuby,nos,ucho až do krku. Nieje to veĺka bolesť,skôr tupá. Ale vždy ma bolí niečo iné. Máte to aj vy tak? U lekára som ešte nebola ale určite pôjdem.
@evcsu ja som s týmto u lekára nebola ale chodím s tou krčnou chrbticou a zapálenym ramenom. Toto pripisujem zápalu prínosových dutín
Myslíš že aj keď nemám nádchu? Môžem mať zápal?
@evcsu ja napríklad nemám problémy ako pri nádche že zapchaty nos alebo tecenie z nosa a napriek tomu mi na MRku tu sinusitidu zistili
Kuknem čo to je vlastne 😊 ďakujem Ti . A dúfam že dostaneš odpoveď na tvoju otázku...
3 roky sa s niečím podobným trápim RTG,MR, OLRneurologia všetko ,stomatochirurg povedal, že opotrebovanie sankoveho klbu
@monillia už mám pocit že to tak ostane 😅 pri mne, veľmi ťažko sa toho zbavuje
@monillia mne sa to tiez snazia hodit na TMK klb.. ale to je blbost, lebo nemam problem s otvaranim ust, ani s nicim. A predsa z klbu nebudem mat reaktivne uzliny, niekedy az teploty, nebudu na to zaberat ATB, proste vobec to na to nesedi... a ani taketo boelsti zubov, usi, krku az po rameno... ee. A to som mala uraz TMK, takze viem co to "obsahovalo", rehabilitacie a klbova vyziva a lieky ma dali dokopy. Cize mne to prislo na stomatochirurgii vyslovene ako take alibi vyhlasenie, aby mali pokoj. Vraj mam vydrzat :DD som sa az rozosmiala, ze vazne? :DDD Uz to mam tiez dost dlho, potom ma to preslo na cca rok-dva a znova prislo s ruskami cez covid... a po tolkom case uz mam chyteny aj ocny nerv, co zase sa tvaria ze je to samostatna vec a z nicoho nic, a z niecim to suvisi, len nevedia s cim... :D proste kocurkovo strasne :DD
@simca06022011 ja nemám teploty, bolia ma "iba zuby " vysvetľuje to smerom k uchu
Ja sa chystám dnes skúsiť infračervenu lampu možno zaberie
Jednoznacne. Ja mam opakovane(chronicky) zapal dutin a bolieva ma prave na miestach, kde opisujes. Mozes to mat uz chronicke, ak ta to boli uz dlhsie. Treba ATB a vysetrenie u alergologa.