Bolestivé vyrážky na čele

lauzibr
19. mar 2021

Ahojte,

Neviem si uz rady. Od pôrodu ( 1 rok) sa mi pravidelne tvoria vyrážky na cele. Su cervene zapálene a bolia. Vytlacim jednu o den mam dalsiu. Ked nevytlačim navrie a boli aj ked sa jej nechytam. Vyzeram ako dalmatinec. Kozna mi pred pol rokom robila vyšetrenie bez Steru a povedala ze to moze byt este z pôrodu ze mam pockat. Teraz som sa objednala znova lebo rok po porode sa to vobec nemení je to kazdy den horsie. Ale dala mi termin az o mesiac. Prosim neviete niekto co na to aspon zatial kym nepride den termínu? Pripadne da sa s tym vobec nieco robit ? Dakujem

asia83
19. mar 2021

@lauzibr Vlastná skúsenosť: takéto vyrážky/vredy som mala, keď som mala alergiu na hovädzie mäso a druhýkrát keď som mala infekciu zlatým stafilokokom. Treba ísť k obvodnému.

mukiii007
19. mar 2021

Odporúčam vyradiť zo stravy cukor, aspoň mne to pomohlo.

lauzibr
autor
19. mar 2021

@asia83 a obvodný mi urobi z nich vyter? Myslela som ze len kožný to robi

lauzibr
autor
19. mar 2021

@mukiii007 cukor vobec nejem. Raz za tyzden si dam kolac a to tiez nikdy nejaky presladeny

unicornlady
19. mar 2021

u mňa tiež cukor, arašidy/burské oriešky, a keď pijem veľa kávy, tak mám viac zapálenú pokožku na tvári

lauzibr
autor
19. mar 2021

@unicornlady no lenze ja to mam uz rok a za ten rok neni nejaka potravina ktoru by som jedla viac alebo castejsie ako ine. Mam tyzden kedy jem cestoviny castejsie a tyzden kedy mi viac chuti maso ale vyrážky mam stale. Podla mna to neni potravinou žiadnou. Nejem kazdy den alebo kazdy druhy nejaku rovnaku vec co mi to moze spôsobovať. Okrem kávy ale tu som pila pred tehotenstvom nonstop a pleť som mala nadhernu

unicornlady
19. mar 2021

ani počas tehotenstva si nemala napr. chuť na nejakú potravinu? napr. sestra tak nemohla mliečne. teda jej nechutilo, smrdelo... pri predošlom tehotenstve sa viac vyhádzala, ale teraz menej, lebo jej nechutilo to mliečne, takže možno to bol dôvod vyhádzania v predošlom tehotenstve

3petka
19. mar 2021

@lauzibr Ahoj, ja mám to isté mierne je to z hormonálneho hladiska ale musela som vysadiť aj kávu napríklad. Ja mám také na lícach a krku. Po všemožnej kozmetike som zistila že najlepšie mi robí čístá voda a studená. NIekoľko krát do dňa si umyjem tvár studenou vodou ak to inak nejde tak ráno a večer minimálne. A ak zistím že sa mi tvorí nejaká vyrážka tak si potriem zinkovou masťou. Minimálne sa chytám tváre, ale zatiaľ pomáha, už nie som taká vyhádzaná ako som bývala. Robím to tak cca 3 týždne a vidieť vysledok...

lauzibr
autor
19. mar 2021

@3petka a bola si aj u koznej? Vyskusam Dakujem

3petka
19. mar 2021

NIe nakolko u nás je taká kožná že sa k nej dostat je fakt nadludský výkon, takže som skúšala a nakoniec prišla na toto. Kozmetika mi ako keby ešte vyprovokovala tú pleť k tvorbe vyrážok.

asia83
19. mar 2021

@lauzibr Mne ešte ster kožná v živote nerobila. Mala som mokvajúce bradavky, hmmm, alergia, podľa nej. Na infekčnom mi z nich zobrali konečne ster, Zlatý stafilokok. No antibiotiká som vybrala 4 balenia, ustúpilo, ale musím si imunitu zvyšovať vitamínom D, Zinkom, Hlivou ustricovou s Imunuglukánom. Zvýšené dávky. Treba za tým ísť, na kožnom veľa nevyriešite, teda okrem mastí, ktoré nepomôžu, keďže je to zvnútra.

andreatytler
20. mar 2021

@lauzibr Kojis este? Ak ano, je mozne ze mas stale zvysene hormony.
Ja som dostala vyrazky na licach a na cele pocas tehotenstva. Myslela som ze po porode to prejde. Potom som myslela ze ked prastanem kojit to prejde. Uz som 15 mesiacov po porode a 6 mesiacov nekojim a vyrazky sa vobec nezlepsili. Neskusala som ist k lekarovi, lebo by to neriesili. Pravda je ze sladke si nedokazem odopriet ale tak to bolo aj pred tehotenstvom a vtedy som mala plet v poriadku. Podla mna sa mi hormony neupravili do povodneho stavu po porode.

lauzibr
autor
20. mar 2021

@andreatytler nie uz nekojim. No skusim ist k lekarke a napisem sem potom co mi povedala mozno to niekomu pomoze. Ale ako naozaj mam čelo samu vyrazku a to som pred tehotenstvom slovo vyrážka ani nepoznala 😓

andreatytler
20. mar 2021

@lauzibr Budem zvedava co ti povedia.