Bolestivé akné počas tehotenstva

lenka0808
6. aug 2020

Ahojte baby, chcem zistiť či sa niektorá stretla s takýmto problémom ako mám ja,lebo ja už som zúfalá čo ďalej. Takže od začiatku,mám 22 mesačného synčeka a keď som s ním bola tehotná,tak asi v cca v treťom mesiaci sa mi začali robiť na tvári, hlavne v oblasti brady strašne boľavé vredy, ktoré samozrejme aj keď išli vytlačiť, tak sa mi nevyliečili,ale tvorili sa ďalšie popri tých starých a aby toho nebolo málo,tak po pôrode sa začali robiť takého vredy aj na nose. Po kojeni som bola u kožnej, ktorá mi dala na tri mesiace ATB, akože keď som ich brala,tak vredy ustúpili,ale ako som ich dobrala,tak do mesiaca sa vrátili, čiže fungovala som asi takto skoro rok, potom som zmenila kožného a ten ma poslal na test helikobaktera krčné zubné nič všetko negatívne a teraz som znovu otehotnela a jasné,že to budem musieť vydržať,len chcem vedieť či neni aj nejaká iná alternatíva ako je ATB a kortikoidy na to, prosím ak sa s tým niektorá stretla dajte mi vedieť ďakujem🙏🙏🙏

andreatytler
6. aug 2020

@lenka0808 Toto zaujima aj mna. Mala som velmi silne akne v puberte. Potom sa to vycistilo. Hned po par tyzdnoch ako som otehotnela to bolo spat. Nevadilo mi to lebo som myslela ze po porode sa to znovu vycisti. Teraz je 8 mesicov po porode a akne je stale na tvari.

kubkovamama
6. aug 2020

@lenka0808 ahoj,ja som si niečo podobné na sebe všimla posledné tyzdne,som v 5.mesiaci.Vzdy som mala citlivú pokožku,alergicka na veľa veci,znesiem iba vybranú kozmetiku(aj stravu).Teda asi na tom nie som až tak ako ty,ale je to boľavé akné nazvem to tak plus akoby ekzem k tomu,suché supinate miesta preplácané hnisavymi vyrážkami.Niekedy sa mi pokožka zlupne až na vlhkú červenú vrstvu.Trosinku k lepšiemu je to po bio suchých olejoch,skús aj niečo také.Slnko a toto horko tomu tiež nerobí dobre.A strava samozrejme

lenka0808
autor
6. aug 2020

@andreatytler no aj ja som bola na tom tak isto v puberte akné,potom okolo osemnástky to zmizlo a začalo mi toto bolestivé vredove akné počas tehotenstva a stále trvá...

lenka0808
autor
6. aug 2020

@kubkovamama áno aj ja mám také šupinate miesta a pod tým keď si to dám dole tak boľavé červené fľaky až takú bordovu tú kožu mám...len sa bojím teraz experimentovať s nejakými výrobkami, pretože som v 1.trimestri

kubkovamama
6. aug 2020

@lenka0808 šak jasné,že žiadne lieky a ATB a maste s neviem čím v zložení,iba čisto prírodné oleje alebo mne pomáha aj prestať s umyvacimi gelmi.A počkať na chladnejšie počasie, akonáhle je pár dní 30st robí mi to strasne zle.No verím,že sú to hormóny,možno aj stres a po pôrode,kojeni sa to spraví,ja už budem mať 36r,bolo by načase.A po pôrode vraj je super kvapky kolostra a potom svojho mliecka vklepat na problematické miesta

lenka0808
autor
6. aug 2020

@kubkovamama vidíš ani to nemusí byť zlý nápad s tým mliečkom,ak bude všetko v poriadku,tak to určite vyskúšam po pôrode... A čím si umývaš tvár iba čistou vodou?

kubiatko30
6. aug 2020

....ja som mala problém s akné od puberty, každý mi tvrdil, že po pôrode sa mi všetko upraví, opak bol však pravdou...pomohla mi LR kozmetika, ale liečila som aj zvnútra aj zvonku....momentálne sa mi už vredy ani vyrážky netvoria, ostali mi len jazvičky (na to mi žiaľ žiadna kozmetika nepomôže).....ak by chcel niekto viac info tak správa 🙂

kubkovamama
7. aug 2020

@lenka0808 iba voda,ráno studená,večer trošku teplá,mám po celom dni pocit mastnoty a sa mi zdá,že vlazna-tepla voda to dá dole