Bolestivá ovulácia

majulino
12. dec 2016

baby asi blba otazka no neviem sa nikde nic docitat, asi som slepa alebo co.

V septembri som bola na gynde na preventivke, zistili mi zapal ( ajked nic ma nebolelo, nepalilo, nemala som ani vytok) plus aj nejaky nalez na krcku, ale dr. ma upokojila, ze to moze byt zo zapalu, s tym, ze vo februarinajneskor v marci mam prist no nove stery uz platene a komplexnejsie. Dovtedy som nemala ziadne bolesti ani nic podobne pri ovulacii, ale od septembra mam taku bolestivu ovulku ze nevladzem chodit vystreta. myslite, ze je normalne ze mrchu mam od 10 rokov a nikdy az doteraz som pri ovulacii nemala bolesti az doteraz? dakujem

kacenka2803
12. dec 2016

Ahoj no mňa pobolievalo v podbrušku keď som mala ovulaciu ale to len niekoľko hodín ak to máš dlhšie skús urologicky cajik možno pomôže a dobrý je aj čaj zo žihľavy prečisťuje krv možno sa mu podarí aj zápal zmierniť ...

bienennest
9. jan 2017

@majulino Ahoj, protizapalovo posobi repikovy caj (mozes pit 2-3 salky denne). S byliniek ti odporucam Vitex jahňací extrakt a Maca, ktore priaznivo posobia na celkovy cyklus. Skus si k tomu precitat tento clanok - https://www.modrykonik.sk/blog/bienennest/article/prirodne-lieciva-bylinky-na-podporu-pl-mktisu/

majulino
autor
9. jan 2017

@kacenka2803
@bienennest dakujem pijem aj repikovy caj aj harmancekove kupele absorbujem, dakujem za clanok precitam 🙂

natalienka12
9. jan 2017

@majulino ten nález na krčku budeš mať asi horší výsledok z cytológie a to platené vyšetrenie myslela LBC cytológiu ktorá stojí okolo 25-30 eur, ja si ju tiež dávam každý rok, lebo rakoviny krčka sa bojím ako čert kríža. Pre istotu choď opäť k lekárovi, aj keď tie bolesti čo máš, nebudú určite rakovina krčka, to sa neboj, rakovina v rannom štádiu nebolí. My ti tu však nemôžme radiť, ty dobre vieš, že návšteve lekára sa nevyhneš. Na bylinky sa nespoliehaj.

majulino
autor
9. jan 2017

@natalienka12 nespolieham sa na ne len som skusala ci ozaj to nebude tym zapalom, a jasne ze pojdem, ved amm doma dve deticky a nerada by som nieco zameskala, len sa mi nepozdavala ta ovulacia, tak ci sa nahodou niekomu nezmenila pocas zivota, ja som si este myslela ci to nebude mat nieco spolocne s tym, ze som vtedy aj kojit prestala plus nejake hormonalne kolisanie, kedze mam nabeh na zvysenu funkciu stitnej zlazy.

natalienka12
9. jan 2017

@majulino cokolvek to môže byť, aj cysta, aj zápal, určite utekaj a spýtaj sa na tu cytologiu

majulino
autor
9. jan 2017

@natalienka12 myslis ze ma zoberu aj skor? ked mi kazala februar marec? inak mi robila vtedy aj ultrazvuk aj sondou vysetrenie a vsetko bolo ok

natalienka12
9. jan 2017

@majulino postup je taký, že ak je na krčku dysplázia, tak sa to sleduje, preto ti kázala po pol roku, inak sa zdravým ženám robím cytológia po roku. LBC cytológiu zdravotná poisťovňa nehradí, spýtaj sa jej, či máš dyspláziu, ak áno, určite si daj urobiť LBC cytológiu a tú ti urobí kedykoľvek, lebo si ju platíš zo svojho vrecka. Ak sa to potvrdí, tak uvidíš, ale počítaj s tým, že ťa možno čaká konizácia krčka. Toto sú však len moje laické odhady, ty sa nemôžeš liečiť tu na internete, utekaj k lekárovi a čo najviac sa pýtaj a nenechaj sa odbiť. Ja sa vždy lekára pýtam všetko možné, ak niečo nie je ok.

majulino
autor
17. jan 2017

@natalienka12 prosim ta vies mi vysvetlit co su zmeny na bunke? mala som opakovane zapaly

natalienka12
17. jan 2017

@majulino máš výsledky z cytologie?

majulino
autor
17. jan 2017

@natalienka12 nie az buduci mesiac ale z poslednych vysledkov tam okrem zapalu boli aj zmeny na bunke ale vraj sa nemam nicoho bat

natalienka12
17. jan 2017

@majulino mala si sa opýtať či máš cytologiu 2 alebo 3 ak 3 to je dysplazia sú to v podstate nejaké zmeny na bunke ktoré sa môžu aj nemusia zvrhnúť na nádor. Neboj sa.