Maminky nestretli ste sa s tym niekedy?... Včera večer som si všimla, že ma iečo pobolieva pod pazuchou a kukám sa, že tam mám malú hrčku ma tak do 0,5 cm ked sa jej dotknem tak ma boli, napadlo ma, či to nemôže byť z holenia, náhodou nejaká vyrážka ale nevyzerá to tak... niečo som kukala na nete, že zdúrená uzlinka a mala by zmyznúť do 3-4 dní neviete poradiť? vďaka
@sardinka336 vcera vecer ma to aj bolelo bez dotyku dnes uz len ked si to chytim... a cca nevies za kolko dni by to malo zmyznuť? dík
mala som to z holenia mi tak zarastol chlpok, velmi to bolelo ale preslo potom.
skus si to natriet octanom alebo ichtamolovou masťou - to ti stiahne zapal a mozno aj bolest, kolko to trva netušim..ale ak by si to mala neviem 2 týždne tak ja by som k lekarovi išla, ak by to nemizlo.
@sardinka336 ok dakujem skusim
@ivushka14 tiez to mas take malinke?...
a je to pod kozou,ci normalne to vyviera ako vyrazka z holenia?mne sa spravila takato hrcka,ked som syna cakala a lekar mi povedal,ze to bude mliecna zlaza, 😖 tiez som na neho kukala ako puk,ze pod pazuchou?ale tak snad vie,co vravi,ked je lekar
@ivushka14 ja som to tiez nahmatala a ked som zdvihla ruku nad hlavu,bolo to trochu vidno.urcite to povec svojmu gynekologovi,nech ti to pozrie.malo by to byt ohranicene....a radsej nech ti to pozrie akoby si to mala potom lutovat 😖 inak ja som to tiez prvy krat pocula a dost som sa zlakla,ked som si ju nahmatala 😒 drzim päste
Mala som to cca pred 3 tyzdnami. Zapalena potna zlaza. Ja som sa neholila a nepouzivala deo pod pazu (katastrofa to bola v tych teplach) a preslo to same. Ale viem, ze sa na to davaju aj antibiotika.
Ja som sa tak zlakla, ze som si povedala ze sa mojho podpazusia uz ziaden komercny deodorant. Kupila som si uplne prirodny bez parabenov, parfumov a chemickych latok 😊
@smile31 urcite. Mna ukludnovala jedno: rakovina neboli (ked boli je uz zle-vysoke stadium) 😊 Mohol ti zarast chlpok, zapalit sa potna zlaza moze z holenia alebo deodorantu. Preto som to nesilila. Nechala som to ukludnit. A teraz ked sa holim tak len cistou vodou. Ak by to do par dni nepreslo smer lekar. Ja som to mala pod oboma 😊
na pohlad nevidno nic , ziadne zacervenanie -no boli to a na dotyk a stale citit hrudku. mavam taketo pred mrchou za 1-2 tyzdne zmizne a len co je prec, objavi sa mi na inej casti tela . Mala som to uz na chodidle a minuly mesiac tesne vedla oka. pred rokmi som si jednu chcela vytlacit a zostala mi po nej zatvrdlinka. Neviem co to je, ale mam to uz roky a same to zmizne a objavi sa . Neodporucam to vytlacit, ak je to to , co mam ja 🙂
S najväčšou pravdepodobnostou to bude zdurena lymfaticka uzlina alebo zapalena potna žlaza, žlazy takto mozu reagovat aj na antiperspiranty, deodoranty. Ak to nezmizne po nejakej dobe tak šup navšteva lekara.