Ahojte, prosím o skúsenosti, je možné keď noha po členok opuchla ,je velmi bolestivá a černie palec, že nebude hroziť amputácia po preliečení atb? Alebo je to nezvratné ,keď to už došlo sem? 😟
Bohužiaľ, budú to musieť amputovať. Na čierny palec žiadne antibiotiká nepomôžu.
@20erika07 antibiotiká na toto už nepomôžu, je narušená cirkulácia a preto prst černie-nekrotizuje, je nutná amputácia aby nedošlo ku sepse
Ach boze, dakujem vam ☹
Moja svokra mala jednu nohu čiernu až po koleno. Dlho s tým fungovala. Aj zo 10 rokov.
Cim dlhsie bude cakat, tak vacsia amputacia ho caka. Zatial to moze byt len ten prst, maximalne metatarz.
@nicicka nohy ju obe bolia dlho ale to z tazkeho stupna polyneuropatie, no toto ma prvykrat ,opuch a ina bolest plus ten palec, otvorene rany zatial nema, boze ja dufam, ze pojde do nemocnice ,ale ona sa boji ,ona by si to najradsej doma mastila ... má 66rokov, nie je to čiperny dôchodca, je zničená kvoli tym noham trpi nielen pri chodzi, aj v posteli ,stale ju tie nohy roky morduju ☹ a teraz toto k tomu ach
@20erika07 nášmu susedovi sa stalo presne toto, museli mu amputovať žiaľ