Dobry den,
prosim vas tie, ktore mate problemy so zlcnikom poradte ako sa stravujete? ja mam sludge a polyp zlcnika. dakujem za rady.
@pininka ja mám tiez kameň...trávenie ako tak ok,sem tam si dám ťažšie jedlo....ale počas ovulácie,či väčšej námahe mám pocit,že má boli...akoby taký zvláštny tlak v tej časti,či Tupá bolesť....keď ti poviem lekárovi,tak vraj to nie je žlčník,tak nechápem
Mám aj hraničné pecenovky,no bojím sa dať žlčník vín,kým je to ako tak ok...zatiaľ všetci v okolí mali po vybratí iba veľké problemy
Mne začali bolesti minulý rok niekedy v marci. V júni som išla na sono a našli mi drobné kamienky, ktoré sú horšie ako jeden veľký.
Nejako som to neriešila. Samozrejme jedla som stále rovnako. No v septembri ma to chytilo v noci a bolo to neznesiteľné tak mi muž volal záchranku. Niečo mi dali a zobrali do nemocnice. Kázali mi aby som jedla iba ľahké a zdravé veci. Žiadne vyprážané, pečené a ani kapustu. vraj ani mak nie je vhodný.
Tak som sa rozhodla ísť na operáciu lebo tie bolesti nestáli za to.
Keďže sme sa ako tak snažili o bábo🙂 nerobili mi rengen brucha.
V ten deň keď ma pustili som si spravila test a na moje prekvapenie tam bola slabá druhá palička. Keď som išla na kontrolu k doktorovi tak som mu povedala, že zrejme som tehotná. Takže operácia sa odložila a musím si zaklopať, že od vtedy som nemala žiadne bolesti. a to cez Vianoce bolo toho dosť. No chcela by som ísť na operáciu niekedy po pôrode keď bude malé trošku väčšie.
Mne nasli v 16tt vela malých kameňov a piesok, kedze som mala koliky..drzala som diétu a prešlo to, znovu som jedla vsetko zaradom..lenže po pôrode sa koliky ozvali znovu. Intenzívne a casto...diéta znovu..skoro nič som nemohla jest, ani poriadne lieky som nemohla, lebo dojcim..malá mala 6t, ked som sa rozhodla, ze musia ísť von...v pondelok som isla, v ten deň ma zoperovali a na druhý som isla domov. Dojcim dalej a som rada, ze som sa zbavila zlcnika.
A teda, žiadna zelenina okrem mrkvy, ovocie so supkami, plnotucne mlieko, jogurty, syry, nič mastné, tučné, žiadna čokoláda ani káva...pit caj The Salvac, lastovicnikove kvapky (tie som ani nestihla vyskúšať)
@elainedeclerq. A ako si to zvládla po tej operácii? Keď si mala malinku?
@luci009 prisli moji rodicia vypomahat, mama bola s malou..mlieka som nemala a ani doteraz nemam do zasoby, cize bola na UM tri dni a ja som odsavala a vylievala...nemohla som ju ani dvihat tyzden, mala uz 5kg..no aspon kontakt sme mali. Potom sme nabehli na dojcenie, aj ked bolelo, lebo mi na to tlacila pri dojceni...bolelo intenzivne asi 5 dni, ale po dvoch tyzdnoch som ani nevedela, ze bola nejaka operacia. Tvorba klesla, ale nabehla opat.
@terezka1947 ja mam pecenovky ok, nechcem si ho dat vybrat ak to nieje nutne.
a neprehana vas, nezvraciate? mna v nedelu zacalo strasne prehanat asi 30x, teraz mapobolieva v obl.zlcnika , tak neviem ci som chytila nejaku gastroenetritidu alebo to moze byt z toho zlcnika?
@tanag moze tobyt byt z toho, ale sleduj si to..dlhodobe bolesti mozu viest k pankreatitide a to je este horsie ako zlcnik vraj
@elainedeclerq tak pankreatitida vznikne jedine , ked vycestuje kamen a dostane sa do spolocneho duktu, inak by sa to nemalo stat.....a zlcnik vas ako bolieva..skor krcovito alebo tupe bolesti? mna tam skor tak tlaci miestami a nafukuje dost
@tanag mna napr.tiez tak divne tlaci nieco....ale neviem si to odsledovat,po jedle to nie je....aspon nie vzdy,no a skor ked mam ovulaciu alebo nieco tazke robim,dviham....resp.ani nie tazke,skor sa namaham viac
@terezka1947 ja mam aj zisteny piesok na usg takze si myslim, ze aj nieco z toho ...
mne sa po druhom tehu objavila hernia v pupku a teda nedavno som mala sono, kde mi kontrolovali aj polyp na zlcniku. som na diete dlhe roky, vyhybam sa mnohym jedlam. obcas zhresim a niekedy si to statocne odskacem. teraz ma caka konzultacia u chirurga, ktory rozhodne, ci s hernou zoperuju aj zlcnik.
Ja sa sem pridám. Mala som trikrát taký strašný záchvat. Zvracala som,bolesti brucha strašné až do chrbta vystrelovali. Chcela som zomrieť tak to bolelo. A ani raz mi na pohotovosti nerobili sono iba ma poslali domov v bolestiach že nevedia z čohi to je ( Levice )... teraz som bola na sone s úplne iným problémom a zistili mi že mám asi 6 malých kameňov. Bol to šok a keďže stále kojím tak na zákrok ísť nemôžem... diétu nedržím. Len som si odsledovala že tie záchvaty prišli vždy keď som z chuti zjedla niečo čokoládové ( dvakrát tortu a raz palacinky ) takže hlavne na toto si dám pozor 🙂
@elainedeclerq Je to tak, pankreatický záchvat je príšerná bolesť. Po troch žlčníkových , som si ho dala vybrať, mala som 13 kameňov. Potom som bola dlho v pohode (žlčník nemám už tuším 28rokov). Ale diagnostikovali mi chronickú pankreatitídu.
@cecilia68 a to sa ako prejavuje?
@elainedeclerq Ak myslíš pankreatický záchvat, tak príšerná tupá bolesť, ale na stupnici do 10, určite deviatka a to mám vysoký prah bolesti. Začína v tom trojuholníku medzi prsiami a začiatkom rebier a postupuje do stredu tela, až pod lopatky.
Dobrý deň, chcela by som Vás poprosiť o radu, už som zúfala. Je možné aby ma bolel žlčník a na sone nič nevideli? Začalo sa to pred dvoma týždňami takým nepríjemným a silným zovretím pod rebrami. Opakovalo sa to každých pár hodín, odvtedy to trvá každý deň. Niekedy je to taká vystreľujúca bolesť, že sa až musím niečoho pridržať, zabolí párkrát a prejde, niekedy mám také slabšie, ale pravidelné kŕče v tej oblasti aj niekoľko hodín. Bola som aj na pohotovosti, tam mi dali infúziu, ktorá nepomohla a poslali ma domov. Taktiež som bola na gastre na hadici a tam všetko v poriadku...
Ja sa hlavne vyhybam tazkym a vyprazanym jedlam, dam si ich len obcas a ked su sviatky a viem ze bude napor, tak si dam hned po jedle tabletku na travenie. Mam kamen, alenie pohyblivy, no mavala som silne zachvaty, teraz nastastie uz menej.