Bolesti žalúdka

19. aug 2024

Pred týždňom som zjedla pokazenú večeru ( následné zvracanie niekoľkokrát, bolo mi tak zle až som si musela volať sanitku, dali mi infúziu a niečo proti zvracaniu) odvtedy mám citlivý podráždený žalúdok..samozrejme som bola asi 3 dni na diéte ( dokázala som zjesť pár suchárov a banán). Potom som postupne začala zaraďovať jedlo ( žiadne mastné ani vyprážané) ale žalúdok má po jedle stále bolí. V piatok som s tým bola u lekárky, predpísala mi nolpazu ráno nalačno, robila mi aj odbery a všetky výsledky sú vraj dobré. Zaujímavé je že keď zjem niečo ráno a doobeda je mi dobre, žalúdok nebolí ale keď si dám niečo poobede mám žalúdok ako kameň a bolesti. Najneskôr jem o piatej, neskôr sa už bojím kvôli tým bolestiam. Dnes som jedla varené zemiaky a trošku kuracieho mäsa no prišlo mi asi po polhodine tak zle až som sa začala potiť, bolesti žalúdka a točilo sa mi v hlave. Ja už neviem čo s tým, za celé dni toho zjem dosť málo kvôli tým problémom. Skúšala som aj iberogast ale až tak mi nepomáha. 😐rozmýšľam že opäť zavolám lekárke nech má pošle na gastro. Mal niekto podobnú skúsenosť ako ja?

marca12
19. aug 2024

Uzivas nejake probiotika?

deti95060810
19. aug 2024

probiotiká, Nolpazu máš akú ? dávaj si aj večer, od bolesti NoSpa.

autor
19. aug 2024

@marca12 nie neužívam žiadne

autor
19. aug 2024

@deti95060810 nolpazu mám 40mg , nad tou nos pou som už tiež rozmýšľala že si kúpim..a aké probiotiká sú také lepšie?

anketkarka
19. aug 2024

Máš ešte nedoliečený žalúdok. Je potrebné ešte dietovať. Pol hodinu pred jedlom a po ňom nepiť. Piť len po malých dávkach, najlepšie čistú vodu, alebo vlažný harmančekový čaj. Zdá sa, že počas spánku sa žalúdok trocha pozbiera a zvláda prísun potravy. Tá ho potom podráždi a je zasa zle a tak dookola. Mne pomáhaju aj esoxx one po obede a na noc. Obalí to žalúdok ochrannou vrstvou, on sa takto lieči. Vraj to môže trvať aj dva týždne.

deti95060810
19. aug 2024

kľudne si daj aj večer... tiež tak užívam. NoSpa podľa návodu môžeš tusím až 6 tabletiek...
probiotiká mám z lekárne Dr. Max - mne sadli.
dlho sa netýraj - treba ísť na vyšetrenie.

lumma
19. aug 2024

Skús si od Dr žiadať Ganaton, mala som podobné problémy, užívala som cca 30 min pred jedlom a kameň v žalúdku odpadol a s ním aj bolesti, pocit na zvracanie a kŕče. Nolpazu samozrejme tiež, stiahne kyseliny, ktoré žalúdok dráždia. Na ten Ganaton akurát pozor, nemôže sa užívať dlhodobo.

anketkarka
19. aug 2024

@lumma prečo sa nemôže užívať dlhodobo? Ja som ho kedysi brala dlho dlho a mala som pocit, že vôbec nepomáha.

lumma
19. aug 2024

@anketkarka netuším kvôli čomu, ale bola som na to upozornená Dr, že maximálne 2 mesiace. Ale mne ozaj pomohol hneď, začalo mi tráviť a všetky nepríjemné príznaky našťastie pominuli. Nebrala som ho zďaleka ani celé 2 mesiace. Samozrejme som si ale dávala pozor aj na stravu, mastné, ťažké a vysmážané jedlá určite nie

autor
19. aug 2024

@lumma a tiež si mala takéto problémy ako ja? Nevoľnosť po jedle, bolesti? Podráždený žalúdok?

autor
19. aug 2024

@anketkarka určite skúsim ešte dietovať..aj zajtra zavolám lekárke

lumma
19. aug 2024

Áno, kameň v žalúdku po každom ľahkom jedle (ryža, zemiaky..), pocit na zvracanie.

kili77
20. aug 2024

Ahojte prosím aj ja o radu pred 3 m som mala tiez problemy po vyšetrení na gastre mi zistili antrumgastropathiu beriem emaneru od začiatku a teraz mi dali essox one.Kazdy den sa budim v noci okolo 2-3 na zacinajucu bolest zaludka.Vysledky z histologie az o mesiac.Som objednana aj na rehabilitácie krcnej a neviem ci mozem absolvovať alebo nie a hlavne ako ulavit zaludku dakujem vam ♥️