Pred týždňom som zjedla pokazenú večeru ( následné zvracanie niekoľkokrát, bolo mi tak zle až som si musela volať sanitku, dali mi infúziu a niečo proti zvracaniu) odvtedy mám citlivý podráždený žalúdok..samozrejme som bola asi 3 dni na diéte ( dokázala som zjesť pár suchárov a banán). Potom som postupne začala zaraďovať jedlo ( žiadne mastné ani vyprážané) ale žalúdok má po jedle stále bolí. V piatok som s tým bola u lekárky, predpísala mi nolpazu ráno nalačno, robila mi aj odbery a všetky výsledky sú vraj dobré. Zaujímavé je že keď zjem niečo ráno a doobeda je mi dobre, žalúdok nebolí ale keď si dám niečo poobede mám žalúdok ako kameň a bolesti. Najneskôr jem o piatej, neskôr sa už bojím kvôli tým bolestiam. Dnes som jedla varené zemiaky a trošku kuracieho mäsa no prišlo mi asi po polhodine tak zle až som sa začala potiť, bolesti žalúdka a točilo sa mi v hlave. Ja už neviem čo s tým, za celé dni toho zjem dosť málo kvôli tým problémom. Skúšala som aj iberogast ale až tak mi nepomáha. 😐rozmýšľam že opäť zavolám lekárke nech má pošle na gastro. Mal niekto podobnú skúsenosť ako ja?
probiotiká, Nolpazu máš akú ? dávaj si aj večer, od bolesti NoSpa.
@marca12 nie neužívam žiadne
@deti95060810 nolpazu mám 40mg , nad tou nos pou som už tiež rozmýšľala že si kúpim..a aké probiotiká sú také lepšie?
Máš ešte nedoliečený žalúdok. Je potrebné ešte dietovať. Pol hodinu pred jedlom a po ňom nepiť. Piť len po malých dávkach, najlepšie čistú vodu, alebo vlažný harmančekový čaj. Zdá sa, že počas spánku sa žalúdok trocha pozbiera a zvláda prísun potravy. Tá ho potom podráždi a je zasa zle a tak dookola. Mne pomáhaju aj esoxx one po obede a na noc. Obalí to žalúdok ochrannou vrstvou, on sa takto lieči. Vraj to môže trvať aj dva týždne.
kľudne si daj aj večer... tiež tak užívam. NoSpa podľa návodu môžeš tusím až 6 tabletiek...
probiotiká mám z lekárne Dr. Max - mne sadli.
dlho sa netýraj - treba ísť na vyšetrenie.
Skús si od Dr žiadať Ganaton, mala som podobné problémy, užívala som cca 30 min pred jedlom a kameň v žalúdku odpadol a s ním aj bolesti, pocit na zvracanie a kŕče. Nolpazu samozrejme tiež, stiahne kyseliny, ktoré žalúdok dráždia. Na ten Ganaton akurát pozor, nemôže sa užívať dlhodobo.
@lumma prečo sa nemôže užívať dlhodobo? Ja som ho kedysi brala dlho dlho a mala som pocit, že vôbec nepomáha.
@anketkarka netuším kvôli čomu, ale bola som na to upozornená Dr, že maximálne 2 mesiace. Ale mne ozaj pomohol hneď, začalo mi tráviť a všetky nepríjemné príznaky našťastie pominuli. Nebrala som ho zďaleka ani celé 2 mesiace. Samozrejme som si ale dávala pozor aj na stravu, mastné, ťažké a vysmážané jedlá určite nie
@lumma a tiež si mala takéto problémy ako ja? Nevoľnosť po jedle, bolesti? Podráždený žalúdok?
@anketkarka určite skúsim ešte dietovať..aj zajtra zavolám lekárke
Áno, kameň v žalúdku po každom ľahkom jedle (ryža, zemiaky..), pocit na zvracanie.
Ahojte prosím aj ja o radu pred 3 m som mala tiez problemy po vyšetrení na gastre mi zistili antrumgastropathiu beriem emaneru od začiatku a teraz mi dali essox one.Kazdy den sa budim v noci okolo 2-3 na zacinajucu bolest zaludka.Vysledky z histologie az o mesiac.Som objednana aj na rehabilitácie krcnej a neviem ci mozem absolvovať alebo nie a hlavne ako ulavit zaludku dakujem vam ♥️
Uzivas nejake probiotika?