Bolesti za uchom, krčná chrbtica

dagmar2000
23. okt 2024

Dobry den. Chcela by som zistit ci nahodou nemal niekto rovnaky problem ako ja. V podstate nadpis hovori o co ide, ale priblizim aby to bolo zrozumitelne a aby tu neboli rady typu chod k takemu a takemu lekarovi a pod. Prispevok bude trosku dlhsi ale myslim si ze je dolezite vediet aj pozadie aby som tu nemala odporucania ktore som uz napr vyskusala alebo nejake nezmysli. Velmi by som potrebovala pomoc od tych, ktori mali mozno podobny problem a ako ho riesili pretoze po tych vsetkych vysetreniach a lekaroch som v koncoch a neviem uz co dalej.

Mam 24 rokov, pred dvoma rokmi mi zacalo piskat za uchom (myslela som si z v uchu ale nizsie je vysvetlenie). Chvilu na to som zacala mat aj silne migreny a tocenie hlavy, dostalo sa to az do stavu kedy som skoro odpadavala z bolesti hlavy.

Bola som na vysetreniach ktore mam vsetky v poriadku, okrem jedneho:
- usne v poriadku, piskanie nejde z ucha
- ocne v poriadku
- CT mozgu v poriadku
- sono hrdla a hrudnika v poriadku (neviem ako sa to presne vola?)
- u vseobecneho lekara vsetko v poriadku, tlak v poriadku
- zubar v podstate v poriadku, treba mi vytrhnut len jeden zub mudrosti ale ten sa nachadza na opacnej strane kde piskanie nepocujem
- chirurgia celuste v poriadku, mam sice trochu krivu a mensiu sanku ale vraj z tohto nie je to piskanie a so sankou ani problemy nemam, tak vraj to netreba dalej riesit
- neurolog v poriadku, ten ma poslal na vsetky tieto vysetrenia, dala mi aj Tebokan ale po nom som mala migreny este horsie takze sa vysadil a namiesto toho som nic nedostala
- RTG chrbtice - vyslo ze mam zaseknute stavce v krcnej chrbtici, pravdepodobne preto tie migreny,
- MRI vraj netreba ak som mala vsetko v poriadku

A teraz.. tieto vysetrenia mi trvalo pochodit asi tristvrte roka, takze som zacala s fyzioterapeutom cvicit cca pred rokom. Cvicila som s jednym, kde som mala cviky + liecebne pristroje. Tam som chodila asi 3 mesiace (tolko naordinovala primarka ktora ma tam vysetrovala). Po troch mesiacoch som prestala mat tak caste migreny, avsak neprestali uplne. Neviem vsak k comu to pripisat, pretoze take cvicenie ktore som tam cvicila som si nasla aj sama na internete a fyzio ma nekontroloval pri ich cviceni az tak ako by asi mal. Kupila som si az novy vankus, ten mi pomohol najviac - nebudila som sa s migrenami.

Potom to trochu ustalo, piskanie v uchu stale, ale znova zacalo popri novej praci - sedava. Znova som zacala chodit cvicit k inemu fyzio, ale tam som bola asi len mesiac a pol, nakolko to moja penazenka nezvladala (sukromny, myslela som si ze to bude lepsie ako statny ale nebolo). Potom som cvicila cely cas doma, 4x za tyzden kombinaciu cvikov od oboch fyzio a trochu aj fitko. Trochu sa to zlepsilo a zacala som chodit aj znova castejsie do fitka (pred tym som zacinala s trenerom).

Teraz som v takom stave, kde znova chodim k fyzio ale tentokrat su to uz liecebne masaze, nakolko mnozstvo cvikov cvicim doma a po konzultacii s touto fyzio mi bolo odporucane cvicit doma a zaradit masaze. Chodila som aj na skupinove treningy Zdravy chrbat a SM system, to vsetko dokopy vsak tiez moja penazenka nezvladala a este som aj prisla na polroka o pracu. Chodim teda teraz na reflexnu masaz chrbta-sije. Masaze mi velmi pomohli, chodim tam uz asi viac ako 2 mesiace, migreny mam teraz tak raz za 2 tyzdne, co je u mna uplne wau, pred tym to bolo kazdy den.

Najhorsie co ale je a co ma najviac trapi je to piskanie v uchu. Na usnom som bola celkovo 3x, vzdy u ineho usneho a kazdy mi povedal ze usi mam v poriadku. Ja mam vsak bolesti za uchom, take pulzujuce, vzdy si viem dokonca nahmatat velmi bolestivu zilku za uchom, tam kde su uzliny. Som objednana znova k neuro, ci mi s tym nevie pomoct, ale termin je este daleko a tak by ma zaujimalo ci nemal niekto podobny problem? Ak ano ako ste to riesili?

Vraj to moze byt aj z tej chrbtice ale po tolkych cviceniach a po tolkom case sa ani trochu zvuk nezmenil ani intenzita nic, stale to pocujem, stale to rovnako boli, niekedy mam teda pocit ze aj viac, ta zilka za uchom raz boliet prestane a potom boli znova silno. Fyzio mi v tomto poradit nevie, vraj sa stav chrbtice aj svalov velmi zlepsuje a ta bolest za uchom moze byt teraz z toho.

Uz fakt nevladzem, som zufala, neviem uz ku akemu dalsiemu lekarovi ist alebo co robit, bud mi jeden povie ze mi neveri, ze nic mi nie je a posle ma prec alebo mi povie ze si dajte vitaminy.. beriem B,C,D, zinok, komplex vitaminov, zelezo teraz uz nie, uz je v norme ale brala som ho. Stravujem sa zdravo, som sportovy typ, chodila som dlho aj na jogu, doma pravidelne robim strecing, nikdy som taketo problemy nemala a nikto mi nevie pomoct.

Budem vdacna kazdemu kto sa docital az sem a vedel mi pomoct/odporucit nieco dalsie alebo napisat svoje skusenosti.