Mam 32 rokov a pri narodeni mi zistili tzv. konsku nohu. Slo o prave chodidlo, ktore som mala vytocene smerom do vnutra. Sadru som mala asi do 3 mesiacov, potom som chodila uz len na kontroly raz rocne k ortopedovi. Noha sa mi vyliecila velmi pekne, dnes by nikto nepovedal, ze som mala ako dieta taketo problemy. Mam vsak obcas dost silne bolesti v nartovej casti chodidla, konkretne ma boli vonkajsia cast pod malickom, ta vyklenuta. Momentalne som mala v noci take bolesti, ze som vobec nemohla spat. Neviem s cim tie bolesti suvisia, niekedy ich nemam aj dva roky, potom sa z nicoho nic zjavia, ale teraz su take silne, ze nevladzem chodit. Vseobecne nemozem nosit topanky na vysokom podpatku, lebo tu nohu mam slabsiu a vykrucam ju pri chodeni na podpatkoch smerom von. NEviem, ci ma niekto podobne skusenosti, ak ano, budem rada za akykolvek nazor.
Vyhľadala si teraz ortopéda?
Či sa niečo nezhoršilo alebo tak.
Alebo fyzioterapeuta - rehabilitačné cvičenia.
Možnože masáž chodidiel..
Existujú aj ambulancie pre bolestivé stavy (chronické bolesti), možnože tam by ti vedeli poradiť, ak ortopéd nič nenájde..
Len uvažujem, neviem ináč poradiť.
mna v detstve bolelo chodidlo a tak mi babka prikladala vreckovku v slivovici alebo v nejakom alko obviazala nohu tou vreckovkou a na vrch mi dala sacik a este som si podlozila nohu vankusom