Bolesti v hrudníku

27. okt 2024

Stretli ste sa už niekto niekedy s bolestou na hrudníku, ale aby som to opísal.. bol som pred niečo vyše mesiacom chorý (vraj covid).. odvtedy ma tak zvláštne pichá v hrudníku a mám aj ťažkosti s nadychnutím, niekedy sa nedokážem zhlboka nadýchnuť a bolí ma nie len hrudník ale aj chrbtica v oblasti ako sú pľúca + mám stále akoby hlieny ale neviem sa ich zbaviť kašľaním ani smrkaním. S dýchaním som mával takéto problémy, keďže som astmatik, ale už dlho som tie problémy nemal. Napadlo mi či to nemôžem byť aj niečo psychické, nakoľko mám ťažké obdobie ale neviem.

ankalv1
27. okt 2024

Toto mávam aj ja skoro po každej chorobe. Odkedy mi vybrali mandle všetko mi ide na priedušky a po chorobe ma pichá ešte aj mesiac vpredu aj vzadu. Tie hlieny sa len musia dostať z dýchacích ciest von potom to prejde.

autor
27. okt 2024

@ankalv1 mne sa to prvýkrát stalo, tak premýšľam či ísť s tým k lekárovi alebo počkať či to prejde

dzulli1980
27. okt 2024

Ja som mesiac dozadu mala covid, dávala som to doma, sople, kašeľ, hrdlo, potom ma začalo tak zvláštne pichať na hrudníku, na ľavej strane, tiež som astmatička ... nevedela som sa nadýchnuť, odkašľať si bez toho, aby som si tú ľavú stranu stlačila rukou, bolelo to veľmi ... išla som k Dr., dala mi ATB - stačili 3-dňové Summamed, prešlo mi to ... ja všeobecne odkedy mi diagnostikovali astmu, mávam problémy s prekonávaním bežných respiračných chorôb ... tak dvakrát do roka beriem ATB aj pri vírusových infekciách (na jeseň a na jar, v lete som v pohode).

autor
27. okt 2024

@dzulli1980 mna tak isto viac na tej ľavej strane pichá, sem tam ma to vie aj na pravej alebo akoby zozadu z chrbtice.. vyskúšam predsa asi toho lekára, .. a to pichanie by som ešte ako tak zvládol len to nadychutie mi robí problem ale zas počas celej choroby a ani teraz som kašeľ nemal, len ma sem tam zaškriabalo v hrdle ale to bolo minimálne

rika44
29. okt 2024

mala som podobný problém, ale pokiaľ máte RTG pľúc v poriadku, tak by som sa nebála...

autor
31. okt 2024

@rika44 na rtg som nebol, takže neviem

rika44
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
rika44
31. okt 2024

Ste astmatik a mali ste vraj covid....to vás obvodný lekár neposlal na kontrolné RTG?

luccija
31. okt 2024

Radšej chod k lekárovi...môj muž ma práva zápal pľúc a ja som tiež bola 3 t chorá otrasné všetci sú chorí okolo mňa same priedušky, pľúca dlhotrvajúce virózy

autor
1. nov 2024

@rika44 nie neposlal, ani raz keď som mal covid som neabsolvoval kontrolný rtg, hold nie každý lekár to vyžaduje a pokiaľ sa človek sám nevypýta tak bohužiaľ