Bolesti svalov a kĺbov a problémy so štítnou žľazou

lucy777
31. máj 2013

Ahojte, hladala som vo fore, ale nic podobne som nenasla. Pred 3 tyzdnami mi bola diagnostikovana hypertyreoza. mala som velmi vysoky pulz, potenie, celkova slabost organizmu. mala som opuchnute a boelstive clenky aj zapastia. Nasadili mi thyrozol, z ktoreho som sa po 2 tyzdnoch vyhadzala a doteraz sa neviem zbavit alergie. Raz sa objavi, potom zmizne a tak dookola. teraz beriem propycil. Po vysadeni thyrozolu ma zacali velmi boliet klby, svaly. Ale nie naraz. Raz jeden, na dalsi den druhy. Po akejkolvek malej namahe - mam 7 mesacnu dceru - ma tak bolia ruky, svaly, klby ze ani nemozem spat. Nelepsi sa to. Endokrinologicka sa k tomu nevyjadruje, ci to s tym moze suvisiet. A chcem ju vymenit, ale tuto v BA je endokrinolog nedostatkovy tovar. Stretli ste sa niekedy s niecim podobnym pls? uz nevladzem takto fungovat.... dik

lucka.lucy
31. máj 2013

Nestracaj cas a pohladaj si dr. Gonsorcikovu. nic ine ti povedat nemozem, lebo je to to najlepsie co mozes urobit. 😉

lucy777
autor
31. máj 2013

@lucka.lucy Dik. Citala som na nu rozporuplne referencie. aj dobre a nie🙂 Prezila by som jej pristup, ale je ozaj odbornicka? mas s nou osobne skusenosti?

emiluska
31. máj 2013

Ahoj
ja chodim k dr. Steklacovi na kramaroch a som s nim velmi spokojna. Len nie je lahke sa k nemu dostat.

silvapokorna
26. sep 2013

@lucy777 jejda, teda to je "chuťovka". 😒 už si niekoho našla? máš už liečbu? ja ti možem len na tie bolavé kĺby poradiť bez predpisu ako rýchlu pomoc náplasti Cosmos Hrejivé. sú na bolavé kĺby a svaly. ja ich používam na kolená, keď viac chodím, tak ma v noci bolia a nieked nemožem z toho spať a toto mi krádne uľaví. aj na zápastie som už vyskúšala. také to preťaženie z myšky od počítača. tak tie si kúp, budú sa ti určite hodiť. a držím palčeky na liečbu. určite sa nenechaj odbiť a hľadaj aj alternatívu. 😉

lucy777
autor
27. sep 2013

Ahoj Silvi, dakujem za odpoved. Ostala som pri tej iste endokrinologicke. V BA to nie je ziadna vyhra a do Lubochne sa mi zatial nechcelo. Ale mozno aj na to dojde. Ta bolest svalov a klbov mi presla asi po 2 tyzdnoch a som presvedcena, ze s tym u mna porucha stitnej zlazy suvisela. akonahle mi opat zabrali lieky, tak to preslo. Teraz som v remisii, dufam, ze to vydrzi. a ty mas tiez problemy so stitnou?

barus77
27. sep 2013

skús zájsť za obvodným, nech ti zoberie krv na reumatické faktory napríklad, môže to byť aj nejaká autoimunitná choroba, tie sú časté s chorobami štítnej žľazy....

lucy777
autor
27. sep 2013

ja som si polezala aj v nemocnici pred tym ako mi zistili stitnu zlazu. a aj vtedy som mala bolesti sliach. a robili mi testy aj na reumaticke faktory, ale vsetko bolo na stastie negativne. teraz je to uz v poho. trvalo to ozaj len 2 tyzdne po vysadeni thyrozolu a nasadenia noveho lieku. ale vtedy mi to pripadalo ako vecnost🙂 dik za radu, ak sa mi niekedy v buducnosti daco podobne stane, budem na to mysliet.

kyruska
27. sep 2013

@lucy777 ahoj, aj mozem, dr. Gondorcikovu mi poslal do cesty moj anjel strazny... Mna zle liecili, poddimenzovali mi aj tak uz zle fungujucu SZ... Dostala som sa k nej, dala ma do normalu, diagnistkovala mi z ultrazvuku to, na co mi predosly dr. uz brak vzorku - proste odbornicka. Ano, pristup je aky je, sprdne ta za kazde kilo navyse, odchadzas odtial ako decki, ale viem, ze ma pravdu...odvtedy tam chodi aj mama, aj kamoska. A sestricka je uzasna!

silvapokorna
9. nov 2013

@lucy777 ahoj. no doktorku určite vymeň. ja som mala tiež problémy v puberte a z liekov som mala problemy so spánkom aj so srdcom. a vtedy sa nedalo iba tak vymeniť lekára. 😒 až neskor ma dali dohromady, už som aj pracovala a po rokoch mám pokoj a som vraj "vyliečená". 😎
na citlivú kožu, keď sa z niečoho vyhádžeš, tak ja mám dobrú skúsenosť s Oilatum mliečkom, aj dcérku som s tým mazala. a na tie bolavé kĺby. skús náplasti. ja poznám, že ich má značka Cosmos. síce som neskúšala, ale na opary a kurie oká mi zabrali, tak verím, že aj na boľavé kĺby budú fungovať. no, držím ti palčeky. daj vedieť ako sa ti darí.

silvapokorna
4. jan 2014

@lucy777 ahoj. ako sa ti dari? liecba ti zabrala? dufam, ze ti je dobre a klby uz nebolia a stitka ta moc nehneva. 🙂 ja som sa pred sviatkami stahovala, tak u nas bolo veselo. ale vianoce uz sme mali v klude. a ty ako? budem rada, ked napises. prajem vsetko dobre do noveho roku! 😉

olinka92
2. nov 2021

Dievčatá prosím o pomoc tiež mi zistili štítnu žľazu vysoké hormóny opuchol mi krk išla som na pohotovost v bojniciach nechali ma.tam na internom zle sa mam bola som tam 3 dní podpísala som revers dali mi vascokardin a na búšenie srdca a phyridoxin, selén, a na štítnu beriem thyrozol po 2 týždňoch som sa vysypala vraj to nieje stoho do teraz mi nič nebolo sok zúfalá začali ma.boloet ruky nohy kolena zápästia bola som u reumatologicky dnes Ze to teuma nieje ze je to stitna ta ukrutna bolest sa nedá zvládnuť skúšala som maste nič nezabera jedine ibalgin a ten nemôžem stále keďže mam vysoké dávky liekov nasadili mi prednison vysoké dávky ale. Nič už som.zufala poraďte mi prosím