Ahojte, hladala som vo fore, ale nic podobne som nenasla. Pred 3 tyzdnami mi bola diagnostikovana hypertyreoza. mala som velmi vysoky pulz, potenie, celkova slabost organizmu. mala som opuchnute a boelstive clenky aj zapastia. Nasadili mi thyrozol, z ktoreho som sa po 2 tyzdnoch vyhadzala a doteraz sa neviem zbavit alergie. Raz sa objavi, potom zmizne a tak dookola. teraz beriem propycil. Po vysadeni thyrozolu ma zacali velmi boliet klby, svaly. Ale nie naraz. Raz jeden, na dalsi den druhy. Po akejkolvek malej namahe - mam 7 mesacnu dceru - ma tak bolia ruky, svaly, klby ze ani nemozem spat. Nelepsi sa to. Endokrinologicka sa k tomu nevyjadruje, ci to s tym moze suvisiet. A chcem ju vymenit, ale tuto v BA je endokrinolog nedostatkovy tovar. Stretli ste sa niekedy s niecim podobnym pls? uz nevladzem takto fungovat.... dik
@lucka.lucy Dik. Citala som na nu rozporuplne referencie. aj dobre a nie🙂 Prezila by som jej pristup, ale je ozaj odbornicka? mas s nou osobne skusenosti?
Ahoj
ja chodim k dr. Steklacovi na kramaroch a som s nim velmi spokojna. Len nie je lahke sa k nemu dostat.
@lucy777 jejda, teda to je "chuťovka". 😒 už si niekoho našla? máš už liečbu? ja ti možem len na tie bolavé kĺby poradiť bez predpisu ako rýchlu pomoc náplasti Cosmos Hrejivé. sú na bolavé kĺby a svaly. ja ich používam na kolená, keď viac chodím, tak ma v noci bolia a nieked nemožem z toho spať a toto mi krádne uľaví. aj na zápastie som už vyskúšala. také to preťaženie z myšky od počítača. tak tie si kúp, budú sa ti určite hodiť. a držím palčeky na liečbu. určite sa nenechaj odbiť a hľadaj aj alternatívu. 😉
Ahoj Silvi, dakujem za odpoved. Ostala som pri tej iste endokrinologicke. V BA to nie je ziadna vyhra a do Lubochne sa mi zatial nechcelo. Ale mozno aj na to dojde. Ta bolest svalov a klbov mi presla asi po 2 tyzdnoch a som presvedcena, ze s tym u mna porucha stitnej zlazy suvisela. akonahle mi opat zabrali lieky, tak to preslo. Teraz som v remisii, dufam, ze to vydrzi. a ty mas tiez problemy so stitnou?
skús zájsť za obvodným, nech ti zoberie krv na reumatické faktory napríklad, môže to byť aj nejaká autoimunitná choroba, tie sú časté s chorobami štítnej žľazy....
ja som si polezala aj v nemocnici pred tym ako mi zistili stitnu zlazu. a aj vtedy som mala bolesti sliach. a robili mi testy aj na reumaticke faktory, ale vsetko bolo na stastie negativne. teraz je to uz v poho. trvalo to ozaj len 2 tyzdne po vysadeni thyrozolu a nasadenia noveho lieku. ale vtedy mi to pripadalo ako vecnost🙂 dik za radu, ak sa mi niekedy v buducnosti daco podobne stane, budem na to mysliet.
@lucy777 ahoj, aj mozem, dr. Gondorcikovu mi poslal do cesty moj anjel strazny... Mna zle liecili, poddimenzovali mi aj tak uz zle fungujucu SZ... Dostala som sa k nej, dala ma do normalu, diagnistkovala mi z ultrazvuku to, na co mi predosly dr. uz brak vzorku - proste odbornicka. Ano, pristup je aky je, sprdne ta za kazde kilo navyse, odchadzas odtial ako decki, ale viem, ze ma pravdu...odvtedy tam chodi aj mama, aj kamoska. A sestricka je uzasna!
@lucy777 ahoj. no doktorku určite vymeň. ja som mala tiež problémy v puberte a z liekov som mala problemy so spánkom aj so srdcom. a vtedy sa nedalo iba tak vymeniť lekára. 😒 až neskor ma dali dohromady, už som aj pracovala a po rokoch mám pokoj a som vraj "vyliečená". 😎
na citlivú kožu, keď sa z niečoho vyhádžeš, tak ja mám dobrú skúsenosť s Oilatum mliečkom, aj dcérku som s tým mazala. a na tie bolavé kĺby. skús náplasti. ja poznám, že ich má značka Cosmos. síce som neskúšala, ale na opary a kurie oká mi zabrali, tak verím, že aj na boľavé kĺby budú fungovať. no, držím ti palčeky. daj vedieť ako sa ti darí.
@lucy777 ahoj. ako sa ti dari? liecba ti zabrala? dufam, ze ti je dobre a klby uz nebolia a stitka ta moc nehneva. 🙂 ja som sa pred sviatkami stahovala, tak u nas bolo veselo. ale vianoce uz sme mali v klude. a ty ako? budem rada, ked napises. prajem vsetko dobre do noveho roku! 😉
Dievčatá prosím o pomoc tiež mi zistili štítnu žľazu vysoké hormóny opuchol mi krk išla som na pohotovost v bojniciach nechali ma.tam na internom zle sa mam bola som tam 3 dní podpísala som revers dali mi vascokardin a na búšenie srdca a phyridoxin, selén, a na štítnu beriem thyrozol po 2 týždňoch som sa vysypala vraj to nieje stoho do teraz mi nič nebolo sok zúfalá začali ma.boloet ruky nohy kolena zápästia bola som u reumatologicky dnes Ze to teuma nieje ze je to stitna ta ukrutna bolest sa nedá zvládnuť skúšala som maste nič nezabera jedine ibalgin a ten nemôžem stále keďže mam vysoké dávky liekov nasadili mi prednison vysoké dávky ale. Nič už som.zufala poraďte mi prosím
Nestracaj cas a pohladaj si dr. Gonsorcikovu. nic ine ti povedat nemozem, lebo je to to najlepsie co mozes urobit. 😉