Ahojte poprosím tie ktoré si prechádzate touto chorobou. Sú bolesti pri nej zvladnutelne alebo je to tak ako sa všade píše ze sú to neznesitelne bolesti na ktoré lieky nezaberaju? Ak sa niekto rozhodne nepodstupit liečbu je možné že to bude rýchlejšie s menšou bolesťou? Tiež ak sa nasadí morfium pocas liečby je tam nejaká šanca ešte alebo je to už konečná? Všade čítam len skúsenosti sprostredkovane rodinou nie priamo tých ktorých sa to týka ze terminalne štádium je co sa týka bolesti najhoršie.
Tvoja otazka nedava moc zmysel. Rakivina su tvoje vlastne bunky ktorym sa zmenil program a nekontrolovane rastu. Cize podla toho kde presne sa toto deje si but absolutne nic netusis alebo prechadzas peklom a vsetko medzi tym.
Ak mas tento stav v chrbtici tak ti to moze rozlozit stavec a skolabuje to chrbtica, ak mas tukovy lipom na tukovom tianive ani nevies ze ho mas.
Tak ako si polozila otazku , neexistuje na nu odpoved
Zaujíma ma rakovina pluc v pokročilom štádiu a rakovina prsnika
Mama zomrela na rakovinu prsníka, liečila sa niekoľko rokov (dva odlišné nádory). Prvý jej odstránili, bol nezhubný všetko bol ok, potom o nejaky čas sa objavil ďalší, ten už bol zhubný, napriek liečbe metastazobal postupne do celého tela(pluca, pečeň, kosti, mozog)
U nej to malo spád rýchly, koncom mesiaca ju prijali do nemocnice a začiatkom ďalšieho uz zomrela. Bola na morfiu ku koncu, bolesti boli neznesiteľné, lebo metastázy mala v kostiach.
@diamondsspaces podpíšeš reverz a môžeš sa zabiť....
@diamondsspaces tak to si jej teda pomohla,ty expertka na rakovinu
autorka,všetko je individualne,mám susedu rakovina pluc,prsníka a tuším pečene 4 štádium,lieči sa druhý rok,úspešne,ked ju stretnem,tak je vysmiata a bez bolesti...ak treba tak treba vzužiť amb.bolesti,psychologa,psychiatra....onkologovia vedia nasmerovať človeka kam treba,dnes máme veľmi dobré lieky a rakovina je aj vyliečiteľná
pre všetkých ostatným čítajucich dopíšem,že je dôležité v akom štadiu sa zisti---teda preventívne prehliedky nezanedbať
@janinah štádium ešte neviem. Ale tipujem ze dobre to nebude pred rokom rtg pluc čisté. Po roku 5,5 cm nador na plucach, metastázy v pečení, že je to zhubné viem už na 100%. Na nalez sa prišlo nahodne na kontrolnom rtg- každoročne návštevy pneumologa. Plánovaná chemo, operácia nie kvôli velkosti. Cítim sa troska bezmocne. Co všade čítam veľmi zle prognózy, je to veľmi rýchle a veľmi sa desim tej bolesti 😒 metastázy pred 2 týždňami ešte neboli...
Môj otec mal rakovinu pľúc, zomrel po 2 rokoch. Kým nemal metastázy, tak sa nesťažoval na bolesti. Bral chemoterapiu, potom ožiare. Potom zistili metastázy v kostiach a postupne veľmi silné bolesti 😢
Môj otec mal prelezené rakovinou všetko, dokonca aj kosti a tie vraj bolia... a do konca nemal žiadne bolesti, normálne fungoval, na nič sa nesťažoval, žiadne lieky na bolesti neužíval.
Nie kazda rakovina boli, netreba mat dopredu obavy. Moja mama ma uz 10 rokov rakovinu a stale sa lieci. Najskor rakovina prsnika, operovana a hormonalna liecba. Po par rokoch recidiva a metastazy v kostiach. A je uplna hlupost, co sem niekto posielal, ze by sa zabil mat taku rakovinu. Aj s rakovinou kosti mozete zit aktivny a plnohodnotny zivot. Momentalne berie tabletkovu chemoterapiu. Z chemo su neprijemne vedlajsie ucinky, traviace problemy hlavne, no nic co by sa nedalo zvladnut. Hlavu hore, niektori ludia dokazu zit aj s rakovinou pekny a plnohodnotny zivot este vela rokov. Dolezity faktor je, v akom je rakovina stadiu a podstupit co najskor liecbu. A pokial viem, morfium sa nasadza az v tych najvyssich stadiach rakoviny, kedy ale uz nie ste schopna vobec fungovat, cize zit normalny zivot.
Moja mama mala rakovinu krčka maternice a za pól roka bolo po nej mala už aj metaztazi do mechúra a obličiek a posledné mesiace dostávala už aj morfium pretože bolesti neznesiteľne
Aj zo štádia morfium + opiáty sa dá vrátiť. Keď chemo zaberie.
Sú už aj oveľa silnejšie lieky ako morfium.