Bolesti pravej strany podbruška

ppetinka
11. jan 2022

Ahojte, pred cca 2m sme prekonali covid. Neviem, či to má s tým súvis alebo len blbá zhoda náhod. Asi po 2 -3 t od prekonania covidu ma začala bolieť pravá strana podbruška, ale úplne až pravá strana, tiahne sa to až dole ku slabine, občas mi tá bolesť akokeby šla až do stehna (nie vždy)..občas mám také divné tlaky v podbrušku, keď si sadám, akokeby ma niečo v podbrušku zatlačilo - obvodná, že vraj človek je celý ubolený po covide ... zobrala mi hepatalky, moč, hemoglobín, d-diméry - to som mala OK, crp mi nebrala ... neviem prečo :( Bola som aj na gynekológii - tam mi robil vonkajšie aj vnútorné sono - bez nálezu, cytoster negatívny.

Od mala mám problémy s chrbticou - mám vysoký stupeň skoliózy, mám niečo aj s ľavým SI kĺbom, po pôrode mám aj diastázu, teda ten "skelet" nie je spevnený. Momentálne dojčím, máme 7m dcérku, nosím ju po rukách, hlavne si ju "ukladám" na pravý bok ... Myslíte, že to môže byť z toho ? Tá bolesť aj tie tlaky podbruška pri sadaní - aj to nie vždy ma "zatlačí". Prehmatala som si podbruško, kde ma to pobolieva - necítim nič zdurené, ani opuchnuté nič nemám. Teploty tiež nemám. Vo februári idem na preventívnu, kde sa mám pýtať ? Na neurológiu ? Na fyzio ? Alebo kde mám toto pobolievanie riešiť ? Nie je to taká bolesť, žeby som musela byť na liekoch, to nie .. len tie tlaky a bolesť nie je príjemná :( Už si aj všeličo namýšľam :((( Ďakujem za rady.

slavussik1
11. jan 2022

@ppetinka nemáte zápchu? Môže to byť riadna mrcha. Ak vám to stav dovolí, cvičte vhodné cviky na diastazu. Môže to byť aj tým ze spíte na pravej strane.

ppetinka
autor
11. jan 2022

@slavussik1 zápchu - no občas mám, ale nie pravidelne. Cviky veľmi necvičím, nestíham, ale asi budem musieť. A to máte pravdu, spím prevažne na pravej strane, pretože malú kojím po ležiačky, spí pri mne, čiže spím hlavne na tej pravej strane, ak sa dá, hneď sa pretáčam na ľavú

barbora0308
11. jan 2022

@ppetinka Ja mam velmi podobny problem (teda okrem toho, ze som covid neprekonala). Ja ale citim tuto bolest na lavej strane podbruska...mam za sebou vsetky mozne vysetrenia a nikde nic nenasli. Pravdepodobne to ale budem mat od krizov, teda chrbtica resp. neurologicka povedala, ze to moze byt aj zapal sedacieho nervu. Zial RTG ani nic podobne som uz nestihla absolvovat, kedze som medzicasom otehotnela. Ked som zacala chodit na fyzioterapiu, tak sa ta bolest objavovala iba zriedka, no odvtedy co som zostala na rizikovom tehu bez pravidelnej masaze sa ta bolest objavuje viackrat do dna. Nie je to na nevydrzanie, ale je to neprijemne...hlavne ak sa ta bolest v podbrusku objavi pri moceni ako zatlacim, ide to prostr tak nejak zo svalov alebo ani sama neviem. Na zaciatku som bola presvedcena, ze to bude nieco gynekologicke alebo urologicke, ale po viacerych vysetreniach mi nikde nic nenasli. Neurologicka mi vravela, ze to moze byt zo seknuteho nervu v krizovej oblasti, ale tak vzhladom na moje tehotenstvo to bol iba taky odhad 🤷. Budem musiet pockat kym porodim 😅. Idealne zbehni k neurologovi nech ta vysetria resp. mozno by prospeli nejake rehabilitacie.