Bolesti nôh po užívaní antibiotík

sofiaa17
2. jún 2021

Ahojte nevedeli by ste mi poradiť? Približne pred mesiacom som mala silný zápal močových ciest brala som ciprofloxacin. Vybrala som jednu krabičku a potom z ďalšej som zobrala ešte 3 tabletky ale nakoľko som začala cítiť veľké bolesti nôh tak som antibiotika prestala užívať. Na začiatku liečby som mala len občasne kŕče v prstoch na nohách, tak som antibiotika brala ďalej až kým neprišla hrozná bolesť nôh, najmä lýtok, ako keby som mala svalovku. Bolesti pretrvávajú doteraz. Najhoršie je to v stoji, je to pocit akoby som nevládala stať na nohách stále si musím sadnúť. Avšak bolesti mám aj v pokoji. Bola som na neurolegické vyšetrenie kde mi vzali krv a všetko je vraj v poriadku svalové aj nervové enzýmy. Obvodná doktorka ma poslala na cievne vyšetrenie. Navyše mám pocit že zápal močových ciest sa mi vracia, Kupila som si preto kapucínku, dufam že pomôže. Máte niekto skúsenosti s podobnými dlhotrvajúcim bolesťami po antibiotikách?

zoja1804
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dubek
31. mar 2023

@sofiaa17 chcem sa opýtať našla som váš príspevok aj ja beriem antibiotika fromilid a strašne ma bolia nohy lýtka akoby slabosť v nohách...bolo to nakoniec z liekov??

tanika
8. apr 2023

@dubek mozem sa spytat ja toto ma uz skoro mesiac po silnom zápale dutin , lde mi dali cielene stb na hemofila lebo moja obvodna si myslela ze ho rste mam hoci vytery boli po 3 dnoch negativne nasadili ofloxin ( atb z rady ciplox) je to des v pokoji ked lezim ma hrot e bolia módny niekedy cele . Niekedy od kolien dolu. Ibalgin ms to nezaberá . Snazim nejesť tabletky , crp a krvný obraz v norme . Ako ste vy na tom ?

lucinkaboz
15. máj 2023

Ofloxinove antibiotika sú odporúčaním EÚ zakázané, maji veľa hlásení nežiaducich účinkov, ja som to mala tiež problémy s chôdzou, mam to po každých atb

lucinkaboz
25. máj 2023

@dubek ahoj prešlo? Ja to iste, lytka

dubek
25. máj 2023

@lucinkaboz ano po vysadení prešlo

dubek
25. máj 2023

@tanika keď som vysadila lieky prešlo to