Bolesti nôh a kŕčové žily. Čo s tým?

sisa1826
9. nov 2012

Ahojte,ktorá mamina mi poradí mám krčovo žily a v robote stojím celu dobu na nohách bud 8-12 hodín domov prídem utahaná a neskutočne ma bolia nohy ktorá mi poradí čo s tým...

stardust
9. nov 2012

nechat si predpisat od lekara kompresne pancuchy a tie pravidelne nosit.

michaela2410
9. nov 2012

existuju cviky na to, tzv. "cievna gymnastika"... neviem, ci by si na nete nejake cviky nasla (nehladala som), ale mozem aspon narychlo skusit popisat tie, co ma ucila moja mama - rehabilitacna sestricka... Mozu sa robit aj v posteli, rano, ked sa zobudis, alebo vecer ked ides spat, alebo aj pred telkou na gauci...🙂
Lezis na chrbte, a nohami (tym spodkom - chodidlami) cvicis tak, ze tahas prsty k sebe a od seba (robis "fajky" a do spicky), dalsi cvik je prsty k sebe a od seba do stran, dalsi kruzit s nimi... Viem, ze toto mi celkom ulavi, ked ma "sklbu" nohy, tak s nimi takto cvicim. Mozno ked to budes robit nejako pravidelnejsie, budu ta menej boliet, ale tie pancuchy su tiez dobra vec...
No ale dobra otazka, idem mrknut, ci nejake taketo cviky su niekde na nete...

zvedavamt
9. nov 2012

Pokial nie si tehu,alebo nekojis, tak jednoznacne Pijavicky lekarske. Ucinok od bolesti nastupuje hned po podani a pretrvava az do 4 tyzdnov, pricom stahuje opuch a trpnutie nôh, prekrvi studene prsty, nohy su lahsie. A ucinok / aj na krcove zily/ je overeny viac ako 3000r pouzivanim a je naraz v celom tele,nie len v nohach a pretrvava na rozdiel od sklerotizacie,laserovaniu, operacie KZ. Treba si aj uvedomit, ze ak ma clovek KZ, tak ma oslabeny cely cievny system a riesit len nohy nestaci. Rovnako ako byva uz neskoro bezat k lekarovi s opuchom a bolestami,ked uz len skonstatuje trombozu. Viac info u mna.

oskorusa
9. nov 2012

cievna gymnastika aj počas práce, výpony na špičky ak je o možné, na päty, keď máš chvíľku nohy vyložiť hore. Výborné je Magnesium - teda horčík v akejkoľvej forme - či tabletka alebo šumivé, Liotongel alebo Ibuhepa pri neznesiteľných ťažkostiach a spať môžeš tiež s nohami vyššie ako zvyšok tela, ešte by ti mohol ortopéd alebo rehabilitačný lekár predpísať ortopedické vložky do topánok

lejluska
10. nov 2012

ja už mám síce po operácii krčových žíl,a po 2 sklerotizáciach takže je to ok ale predtým som tiež mala prácu 9 hodín na nohách a pomáhal mi liotongel,brala som aj tabletky (nepamätám ako sa volali) a ešte aj kompresné pančuchy...to mi ako tak pomáhalo...no žiaľ po pôrode som musela absolvovať operáciu a teraz 2 sklerotizácie...

kvetka1234
15. dec 2013

ja by som vyskusala aj sportovat pocas dna, ak sa da, popretahovat nohy, vyskusaj aj doplnok stravy.. napr. mobivenal micro

aelinka
15. dec 2013

pri kŕčových žilách je potrebné posilniť cievy a funkciu pečene. Doporučujem bylinkové prípravky..viac na http://www.okg-fit.cz/zdravieapriroda

jaja4444
10. feb 2014

vyskúšala som tiež všeličo, naposledy mobivenal, cítim mierne zlepšenie

marikalysik
29. aug 2015
Používateľ marikalysik je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od marikalysik.

Takto keď je niekto celý deň na nohách odporúčam aj v priebehu dňa aj večer natrieť nohy priessnitz gélom na žily a cievy a na chvíľu si ich vyložiť. Mne to pomáhalo.

ivonka133
29. aug 2015

Keď toľko hodín stojíš na nohách asi nemáš čas na cviky:/ Vyskúšaj tie kompresné pančuchy, vo väčšine prípadov naozaj pomáhajú.

maca283
29. aug 2015

Ja som byvala 8 hodin na nohach a pomohlo mi slehozvý krem a fortivn Ani pouchnute nohy som uz potom nemavala