Ahojte..už nejaky ten čas mam bolesti krčnej chrbtice. Bolesť by sa aj dala zvladnuť, len keby som nebola staale ako opitá. Čim väčšia bolesť, tym viac sa mi toči hlava, mam zavraty..tabletky od bolesti mi už nepomahaju vobec. Na neurologii som objednana až 20-eho. Ak sa tu niekto najde, skuste poradiť, ako vidržať, ako predisť točeniu hlavy, alebo aspoň čo robiť, aby to prešlo rychlejšie. Nemožem si taky čas ani ľahnuť lebo mi je ešte horšie. Cele dni som sama s deťmi a už veľa krat som mala pocit, že už odpadnem. Niekedy sa bojim dokonca vijsť vonku, na prechadzku myslim s deťmii. Šoferovať tiež velmi nemožem. Jednoducho sa stale citim, ako keby som bola opitá :/
Masaz krcnej chrbtice by ti nepomohla? Alebo teply termofor prilozit. Moj otec mal to iste a pomohlo mu to. Dobre je si vziat nejaku tabletku na uvolnenie svalstva. Ale tie su na recept tak neviem ci mas doma. Napriklad dorsiflex alebo movalis. Skus zatial skocit k obvodnej nech ti skusi predpisat. Uvidis ci ti aspon trochu nepomoze. Mas tam cvaknuty nejaky nerv a preto sa citis ako opita. U nas doma to uz mali viaceri a lieky na uvolnenie svalstva im pomohli plus skusit jemne ponasirovat krk napriklad s dolgidom mastou. Drzim palce nech si cim skor fit. A este ma napadlo. Tlak si si nemeral?hlava sa moze tocit aj od nizkeho alebo vysoleho tlaku. Daj si magnezko mozno trosku ulavi....
@mishadudy išla by som na pohotovosť dajú Ti nejaku infúziu či lieky.Alebo obvodná lekárka.zatial si skús aspoň zľahka pomasirovat dávať suché teplo nahriať fénom a zabaliť do uteráku, Guajacuran je bez predpisu na uvoľnenie svalstva, skús si pootacat hlavou.Ale neurologovi by som zavolala a skúsila skorší termín vybavit ja som z toho aj zvracala sa je to na dlhé trate
@milus777 Dorsiflex doma mame..manzel ma problemi s platnickou, takze to problem nie je. Aj ich beriem ale nevidim ziaden ani necitim uvolnenie. Manzel ma sem tam aj pomasiruje ale po tom je to este horsie..neskutocne ma to boli a hlava ani nehovorim..tlak mam v poriadku. Sem tam nizky ale to malo kedy...
Ja som mala neraz problém s krčnou chrbticou, alebo "seknutým" krížami a doktorka mi práveže zakázala akúkoľvek masáž, lebo by sa to mohlo zhoršiť. Ešte aj keď mi nakázala natierať si boľavé miesto volatarenom, tak len jemne a prízvukovala v žiadnom prípade nepritláčať. Keď @mishadudy píše, že sa jej točí hlava mohlo by to byť spôsobené aj napr. zacviknutým nervom, aby to potom neskončilo sa masáž rozdráždila niečo čo nemala.
@mishadudy ahoj určite zajdi buď za odvodnou alebo na pohotovosť povedz im aký máš problém a možno ti pomôžu lebo to čo popisujes určite nie je sranda a nie je to ani v poriadku
Ja mam presne teraz to co ty...neskutocne sa mi toci hlava...neskusala si cviky na krcnu podla youtube pripadne fyzioterapeuta? Odveci by nebol ani rtg
Na pohotovosti jej daju maximalne magneziovu injekciu a vynadaju, ze co otravuje - pozname. To iste som mala aj ja, u mna to trvalo skoro pol roka, s kratkymi prestavkami. Neurolog povedal asi tolko, ze jest Bcko, dal mi Dorsiflex a poslal ma na rehabku - sla som, nic moc, zacala som cvicit vo vlastnej rezii Sm system a preslo to. To cvicenie mi pride ako maly zazrak, ak ma clovek spravnu techniku, je to neuveritelne, co vsetko to dokaze.
@dorottka ja som s tocenim hlavy bola na neurologii uz minuly rok. Chrbtica ma bolela slabo , urcite nie tak intenzivne ako teraz . Urobili mi potrebne visetrenia, bola som aj na CT a zistili akurat migrenu. Dr vobec n nebrala do uvahy bolest chrbtice. Vtedy som brala Aulin. Po nejakom case to preslo a znova sa to vratilo ale uz aj s poriadnou bolestou krcnej chrbtice. Tak uvidim, co povie sr teraz..ci ma neposle domou s tym, ze mam migrenu 🙂..a presne ste trafila s tou pohotovostou je to tak. Pacienti stale len otravuju pohotovost az kym nevidia lekari, ze je uz naozaj zle
@solinkarka zatial som neskusala..
mne na krčnú chrbticu pomohla až akupunktúra... teraz som s krkom OK, ale tiež to bol beh na dlhú trať, nič nepomáhalo, ani napravenie, ani parafín, ani elektroliečba, ani tabletky.... teraz mávam občas už len migrénu, ale už nie spojenú s bolesťou krku... na migrénu mi pomohlo Mg forte, pravidelne 3x denne to najsilnejšie a aj keď nezmizla migréna úplne, aspoň sa oslabila a nie je tak často....
ahoj, tiež mávam problém s krčnou chrbticou, ale stav sa mi výrazne zlepšil po tom, čo som prestala spávať na vankúši ... skutočne, spím na rovnom povrchu a hlava sa mi netočila už dávno ... inak ešte raz za mesiac chodím na masáž, lieky od bolesti neberiem vôbec ... ak sa mi z času na čas stane, že ma bolí krk, poprosím niekoho, aby mi ho natrel hrejivou masťou alebo si natriem sama, aj to pomáha
@lucykelly a aky mate matrac? My mame tvrdsi takze to by neslo...celkovo vankus by mal podobierat hlavu a krcnu chrbticu
@mishadudy je viacero vecí čo sa dá v tvojom pripade skúsiť
Vymeniť resp mať tvrdý matrac
Anatomicka poduska
Joga resp cviky na krčnu chrbticu
Masáž by som hneď nedala bokom, mne práveže veľmi pomohla keď sa mi hlava točila.. .lenze samozrejme ti mu nemoze robit hocikto, musis najst dobreho masera prip.fyzioterapeuta a samozrejme nepomôže jedna masáž..musela by si chodiť aspoň raz týždenne a určite by ti to pomohlo!
Infuzky zase neodporúčam, pomôže ti to na chvíľu a potom sa bolesť vráti-castokrat horsia ako predtym
@mishadudy to môže byť všeličo výrastky, pricviknuty nerv, stiahnuté svalstvo zle držanie tela.Spravia RTG dajú infúzie dobre draho si ich zaplatíš rehabilitácie stoja za nic parafin elektroliecba dlhšie tam cestuješ ako trvá terapia jedine doma cvičiť ľahké cviky, keď to povolí.ja mám a tým problémy x rokov
Chod fakt za vybornym fyzio (nie hocakym, najdi si takeho, co je fakt topka a ma super meno), pretoze tvoj problem vobec nemusi byt krcna chrbtica, boli, pretoze kludne moze byt len koniec svaloveho retazca, kde sa uz problem proste prejavil. Moj problem bol napriklad vo vyrotovanej panve a spazmu v chodidle, ktore som si ani neuvedomovala - zle som tym padom doslapovala, kvoli tomu vsetky svaly pracovali inak, len aby udrzali rovnovahu a krk si to odniesol. Moj fyzio sa na to zameral pomocou SM a veci proste zmizli. A nie som jediny taky pripad. Malokedy je problem to, co "place". Poznam chlapca s chronickou bolestou uplne zdravych zubov, diagnostikovali mu nakoniec neuralgiu trojklanneho nervu - za tri roky mu nahodou zistil novy fyzioterapeut (nezdalo sa mu drzanie tela pri dakom cviku) subluxaciu ramena, ktoru vobec necitil ani mu nerobila problemy - vdaka nej mu vznikali spazmy (necitil ich) na krku, ktore zatlacili na nerv a zo zivota sa stalo peklo - chodi na rehabku uz asi pol roka a tvrdi, ze bolest je aktualne ani ne desatina povodnej.
Ahoj skus aescin forte 30 mg 2x2 tabletky mne pomohlo
@solinkarka no praveze na tvrdom spavam ... ono sa to nezda, ale je lepsi ako makky .. co sa tyka vankusov, vyskusala som rozne anamatomicke a robili mi zle, takze nakoniec som sa naucila spavat bez
hormonalna migrena? bolest moze vychadzat z krcnej chrbtice a vystrelovat do hlavy. Na neurologii ti nic nenajdu. Pomoct by malo ukludnenie hormonov cvicenim a stravou.
Skus vertigoheel odporucal mi ho neurolog, dalej v youtube si zadaj vertigo heeling vyhodi ti link na video s jednou dr ktora tam ukazuje manever proti zavratom - tie totiž mozu ist aj z usi. Ja som mala tiez stavy ako ty a az toto mi pomohlo. Na krcnu dalej voltaren forte, nemasirovat! Kazdy neurol ti povie ze krcna chrbtica sa pri problemoch nesmie masirovat. Ak si to mozes dovolit 3m kura s inca collagenom, krcny golier pri zatazi (zehlenie, varenie). Budes tam mat zial nejaky nalez uz - mam vsetky tvoje symptomy a oroblemy c5-c6 a c3-c4.
A este korejsky zensen 🤗 zazrak na psychiku a telo
@1ivanka1 zaplatila som si individualne cvicenia s fyzioterapeutom, t.j. 45 minut sa venoval len mne a mojej technike. Po 5 sedeniach uz viem cvicit aj sama, cvicim doma tie iste cviky, co ma naucil, kazdy den to iste - tam sa to nemeni, vsetky su zo Smiskovej knihy, technika je problem sa naucit z knihy (ok, je to nemozne). Z vlastnej skusenosti ti poviem, ze urcite zacni takto - ja som predtym chodila rok na skupinove cvicenie, co pomohlo trochu, ale na individualkach som zistila, ze viacere cviky som nerobila uplne spravne - na skupinovych sa to neda proste tak dobre ustriehnut, aj ked sme boli male skupinky 🙂.
Ahojte mavate aj ine priznaky? Ja som teraz 5 den pred menzesom - akurat odisla odo mna zachranka 😞 - uz dva dni mam strasne vypatie, cele telo v krci, stupnuta krcna chrbtica, pulzovanie v hlave, trasie ma, nervozna som, dnes sa pridala uz aj migrena so zvracanim, tym padom vysoky tlak - namerali mi 150/115 ( minule az 180/120 to ma brali uz na hospitalizaciu ) a tep 100 - no strasny stav ... pravdaze lekari stale nevedia z coho presne mi takto byva, pretoze migrena sa dostavi niekedy aj mimo cyklu :/ ... teraz som bola na MR mozgu, zajtra neurolog - ake vysledky vyzeraju OK, na migrenu mi predpisali zatial panadol migrena a moj gynekolog mi skurat nasadil hormonalnu liecbu na 3 mesiace ... este vravia, ze to moze byt z krcnej chrbtice :/ alebo stitna zlaza som aj pocula
@nelie ano, aj tieto priznaky mozu byt z chrbtice, okrem toho tlaku som mala podobne tiez, bola som aj na pohotovostu. Ale vazne sa nezameriavaj len na krcnu, najdi si fyzio, co bude riesit problem celkovo (co mas stuhnute, poskracovane, ktore svaly slabe), nie len krk - ja som takych 'krcnych' mala habadej, nechala som tam majland a ulava len kratkodoba.
I keby Ti tu niekto niečo poradil na tvojom mieste by som sa tým neriadila. Takáto diagnostika a „liečba“ cez internet by mohla napáchať oveľa viac škody ako osohu. Neskúsiš ešte kontaktovať neurológiu a dohodnúť si skorší termín? Alebo to skúsiť hoci na pohotovosti, možno ťa tam vyhodnotia ako urgentný prípad a začnú riešiť hneď. Je to len návrh ale pri príznakoch aké opisuješ by som žiadne alternatívne ani ľudové metódy liečby neskúšala.