Bolesti kostrče - dlhé sedenie pri počítači

7. júl 2021

Sposobovali Vam bolesti dlhe sedenie pri PC. Denne som stravila v robote aj 10 hodin. Už asi tyždeň ma boli oblasť kostrče, akokeby taky tlak, ktorý prechadza až do oblasti konečnika, alebo priestoru medzi zadkom. Mam pocit, akokeby som tam mala niečo opuchnute, alebo natlačene. Je to strašny pocit.

savanna
7. júl 2021

Neviem konkretne poradit, ale do buducnosti si urcite zaobstaraj poriadnu kancelarsku stolicku. Oplati sa zainvestovat. A v praci si stanovit hranice, ziadnych 10 hodin denne a robit si prestavky, chodit sa pocas obeda prejst.

denden77
7. júl 2021

skus si vygooglit diagnozu sinus pilonidalis.. drzim palec, aby to nebolo ono 🍀

autor
7. júl 2021

@denden77 Už som na to pozerala. Ja tam nemam žiadny opuch, začervenanie, iba taky tlak, skor od chrbtice, alebo mi to pride ako otlačene od dlheho sedenia.

avatar72
9. aug 2021

Chrbtici možno viac uškodí 10 rokov po 10 hodín, ako 40 rokov po 8. Dobrá kancelárska stolička je zas len stolička a na konci je sedenie na nej. Treba aj stáť podľa možnosti a tie možnosti sa dajú zabezpečiť. V práci nestačí sa len prejsť na obed, ale aj počas práce. Vyjadril som sa k tomu viac https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/mate-skusenosti-s-bolestami-kostrce/#post-84001859