Ahojte, pardon za anonymnú otázku, ale je mi to trápne. Takže k veci.
Po cisárskom reze pred rokom som začala mať pomerne bolestivú ovulku, už aj predtým som o nej vždy vedela, ale posledných pár mesiacov je to slušný masaker, bolesti pri MS sa môžu schovať. Teraz podľa všetkých výpočtov, výtoku a príznakov by mi mala práve prebiehať ovulka, avšak k bolestiam v podbrušku sa mi pridružila bolesť konečníka. Má s tým, prosím, niekto skúsenosť??? Mne sa to doteraz nestalo, tak neviem, či sa môže až takto prejavovať ovulácia.
Totiž, ide o to, že až príliš mi to pripomína bolesti, ktoré som mala pri mimomaternicovom tehotenstve (aj keď toto nie je až také silné) a mierne ma to vydesilo.
V prípade, že bolesti sa budú opakovať, kedy vie gynekológ zistiť z krvi tehotenstvo? Styk prebehol cca 5 dni dozadu.
V prípade, že ide naozaj "len" o ovulku, ako mám riesiť tieto nenormálne bolesti? Pomôže HAK? Čo mohlo spôsobiť takúto zmenu? Ako som spomínala, mávala som citeľnú ovulku, ale takáto veru nikdy nebývala.
Ďakujem
ja mavam pri ovulacii tlaky na konecnik..nieco podobne ako ked som mala pri zaciatku tehotenstva "uhniezdovani" ..od porodu nemam krce v podbrusku ako som mavala predtym,ale ovulacia masaker..par x do dna silne pichanie..
@viki44 Ahoj, ďakujem pekne za odpoveď. K tvojej otázke, nie, mimo OVU sa u mňa nič takéto nevyskytuje a takéto brutálne to začalo byť až po sekcii.
Práve v tomto období mám čas na preventívku u gynekológa, takže vidím, že zajtra sa hneď objednám. A ešte otázka, tie zrasty ti objavili vďaka UTZ? Ďakujem
@mimer vďaka za odpoveď. Ja som také hnusne pichľavé uhniezďovanie mala iba pri mimomaternicovom tehu, pri "normálnych" tehotenstvách som mala iba mierne bolesti v podbrušku, žiadne pichanie a už vôbec nie v konečníku, preto som sa vystrašila, je to ako deja vu.
Ale vďaka, baby, za upokojenie, že je to teda možné aj pri OVU, aj keď riešiť to musím tak či onak, takto sa nedá existovať, aby som sa ani vystrieť poriadne nemohla
no,ja som najprv netusila,co to je..az pri meskajucej menstruacii som pochopila,co to bolo 🙂 ale urcite porodom sa mi tak "nastartovala" ovulacia..dovtedy som o nej nevedela ale za to mala silne bolesti pri ms..teraz zase viem o kazdej ovulacii ale bolesti pri ms niesu.. drzim palce,snad to nebude vazne
Nie zrasty bohužiaľ nie sú nijak inak viditeľne len priamo keď sa pozreli pri laparoskopii..bolo to velmi dlho riešené a nikto nevedel prísť na to že prečo no bolesti som mala aj pri styku aj v bežné dni v podbrušku, a najviac v čase OVu ..takže snáď to nebude tvoj prípad držím ti veľmi palce a nenechaj sa odbit že to nemá s gynekologiou nič spoločné ak ťa boli v konečníku mne miestami nechceli veriť :(
@mimer vďaka, zbehnem na preventívku a uvidím, čo poriešim. Aj mne po každom pôrode zosilnela ovulka, ale toto je už trošku moc.
@viki44 ďakujem, no ja v bežné dni našťastie takéto problémy nemám, to už by som sa škriabala po stenách. trošku mi nejde do hlavy, prečo ti nechceli veriť, však aj pri pôrode má žena tlaky na konečník, a aj pri MMT som mala pocit, že mi ho roztrhne
Moze sa to stat, zbehni k tomu doktorovi a mozes kludne zacat riesit aj tu bolestivu ovulku rovno
Neviem ti povedať samozrejme som gynekológa zmenila a až tak sa to pohlo správnym smerom ..dovtedy som behala od chirurgie po gastro kde som aj kolonoskopiu mala robenu úplne zbytočná trauma..😣 tým že som narodila, neskúsená,tak som už aj verila miestami ,že to nebude gynekologicky problém
Ahoj,ako to dopadlo?
@viki44 ahoj. Prosim Ta, ake zrasty si mala ? Mne zacali podobnr bolesti. Uz aj mimo ovulaciu. Dakujem
Ahoj , presne čo popisujes som mávala aj ja. OVU bolesti niekedy tak neskutočne silné až som raz skončila v nemocnici keď som nevedela sa vystrieť a hlavne teda v tom konečníku bolesti a celé podbruško. Začalo mi to po operacií vaječníkov (cysty,zrasty) nakoniec mi uľavila práve druha laparoskopia kde odstránili zrasty ktoré sa po prvej znovu spravili a bolo ich teda hodne. Dali mi počas nej protizrastovy gél do brušnej dutiny a odvtedy to prešlo 🙂 preto ma napadlo, či to nebude tvoj prípad po cisárskom je taktiež riziko zrastov..mimo OVU nemáš žiadne bolesti?