Bolestí hrubého čreva

zuzik170
5. aug 2020

Čaute. Nemali ste niekto niečo podobné ? Už asi rok aj pol trpím bolesťami hrubého čreva teda ,ak to je naozaj to hrubé črevo a nie niečo ine a nepravidelnými hnačkami ,ktoré mávam často bezdôvodne. Bola som aj v nemocnici brali mi krv ,stolicu a všetko bolo ok. Lenže neverím našim nemocnicam ( doktori na baterky ). Už keď som sa rozhodla ísť ešte minulý rok na hadicu ktorú zavádzajú do čriev tak som zístila ,že som tehotná tak sa to odložilo v tehotenstve som mávala tiež bolesti ,ale 10 krát za celé tehotenstvo. Teraz už má mala 2 mesiace a po pôrode som tie bolestí mala už 1 krát ale už to je trošku lepšie lenže hnačkujem bezdôvodne dosť často a bolestivo aj ,keď si pritlacim to miesto boli to také pichanie pociťujem. Mám strach ísť na tu hadicu no mám tiež strach ,že mám nejaku vážnu chorobu už som sa dočítala aj o rakovine hrubého čreva atď nechcem na také veci ani pomyslieť . A ešte podotýkam ,že začiatky keď ma začínalo bolieť ten pravý bok tak som spozorovaa po ktorých potravinách ma to bolelo a boli to skôr potraviny zo supami ale to sú len myslím asi no neviem lebo potom neskôr ma to bolelo už po všetkom ale nemyslím si ,že to bude tými supami lebo ma to začalo bolieť úplne prvý krát v jedno ráno len tak zrázu z jedného dňa na druhý a trvá to už rok aj pol . Ďakujem za každé skúsenosti.

kiki68
5. aug 2020

Urcite ist na kolonoskopiu. Neboli to a daju oblbovaky. A zisti sa co je vo veci.

3009
5. aug 2020

@kiki68 Ale hrubé črevo bolí na ľavej strane a v podbrušku. Na pravej strane to môže byť žlčník, tenké črevo. Treba urobiť kolonoskopiu alebo dať cez ústa vyšetriť žlčník.

janage
5. aug 2020

Este mozes poziadat o irigoskopicke vysetrenie hrubeho creva. Je bezbolestne, iba neprijemne. Ide o rtg vysetrenie creva kontrastnou latkou

simca06022011
5. aug 2020

Treba ísť ku gastroenterológovi a komplexné to vyšetriť, zbytočne ti ti bude niekto gastro a kolonoakopiu odporúčať. Tebe treba ísť tam, zobrat krv, urobiť sono a zvyšok už určia na základe toho . A len tak medzi rečou... Toto su problémy ktoré si práve psychikou a strachom vieš zhoršiť. Občasná hnačka môže byť diétou chybou, a pri tom je úplne normálne ze aj na dotyk brucho bolo... vôbec nemusí ísť o nejakú záväznú chorobou. Skus zistiť po akých jedlách sa ti to objaví...

deti95060810
5. aug 2020

to ťa bolí okolo pupka? Lebo tam bolí pankreas....
Ešte pozri Crohnová choroba ....
a hnačky bývajú aj pri neznášanlivosti lepku - mala švagriná s týmto problém tak tiež trpela hnačkami...

zuzik170
autor
5. aug 2020

@deti95060810 nie okolo pupka bolí ma to na dotyk dole v právom boku presne na Tom mieste kde mi operovali už dávno slepak

zuzik170
autor
5. aug 2020

@simca06022011 brucho má práveže vôbec nebolí mňa bolí dole v právom boku tam kde mi dávno operovali slepak tam keď si to stlačim to strašné boli picha no a niekedy príde taký deň že nemusím ani stlačiť nič a tie bolestí prídu samé

simca06022011
5. aug 2020

@zuzik170 napísala som ti, tu nik nemá veštecku guľu. Keď lekár na to nepríde pošlú ta na ct napriklad

pampeli
5. aug 2020

@zuzik170 ak ťa operovali, môžeš mať aj zrasty a tie ťa niekedy bolia

cawes
6. aug 2020

@zuzik170 ahoj mam to aj ja tak od februara. Presne na pravo ako je slepak. Mam za sebou CT, kolonoskopiu, alergicke vysetrenia. Nic sa nezistilo vsetky vysledky su v poriadku. Akurat mam stolicu na tej strane ktore je ako keby skamenela a dostala som prasok na rozpustenie. Teraz idem na dlasie vysetrenie, problem mozu byt zrasty criev z brusnou dutinou. Tym ze sa creva menej hybu tak potom menej pracu a preto to boli a mozes mat hnacky

stanulienkat
6. aug 2020

Cakas diagnostiku na MK? Treba ist k doktorovi. Creva sú z hladkého svalstva, to znamená, že nemôžeš pociťovať rovno z hrubého čreva bolesť. Bolesť môžeš definovať ako bolesť z dutiny brušnej. Rakovina hrubého čreva ,respektíve nádor hrubého čreva, je veľmi dobre operovatelny a má dobrú prognózu,takže neviem načo to sušis zbytočne doma a nejdeš k lekárovi. Namiesto toho sa radíš na modrom koníkovi, ozaj múdre.

99denisa9999
20. feb 2021

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať,,, v októbri 2019 som mala črevnú virozu, spravil sa mi hemoroid, v máji 2020 som užívala čipky preparátion H..... Spôsobili mi alergicku reakciu a zápal čriev 2x, moja obvodná mi na to nič nedala, žiadna snaha mi pomôcť, bola som u nej 3x..... Povedala ze užívaj probiotika.... Pol roka mi trvalo kým som sa z toho dostala,,,, žiadne antihistaminika mi nedala a v januári 2021 som mala zápal priedusiek dala mi ATB, podrazdili mi čreva,,, gastroenterológia sa bojím, myslite ze sa mi môže niečo stať....

3009
20. feb 2021

@99denisa9999 jedine sa nebáť gastroentrológa, lebo zápal hrubého čreva nie je žiadna sranda, ak sa riadne neprelieči, tak môže dôjsť aj k jeho pretrhnutiu a potom až k úmrtiu. Na črevá sú špeciálne antibiotiká na prevenciu zápalu hrubého čreva Normix, alebo potom pri veľmi silnom zápale Ciprinol. O týchto liekoch môže rozhodnúť len gastroentrológ, nie obvodný lekár. Zápal hrubého čreva treba prekontrolovať sonom, prípadne kolonoskopiou a krvnými testami.

denisaaairdacova
6. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať mám stresujúce obdobie nerodili sa mi dvojičky a mám plus 2 ročného chlapca a začala som sledovať už druhý týždeň možno aj viac mám stolici hlien a troška krvi a strašne som aj schudla a stále ma bolia nohy aj ruky ako keby som tancovala do rána ako keby mám svalovku ale to už mám aj 3 mesiace bola som aj u dr svarvili mi aj krvné testy že som zdravá nič mi nezistili tak neviem čo to môže byť prosím vás ak mi vie niekto pomôcť napíšte mi kľudne ďakujem

denisaaairdacova
6. jan 2024

Dobrý chcem sa spýtať mám stresujúce obdobie nerodili sa mi dvojičky a mám plus 2 ročného chlapca a začala som sledovať už druhý týždeň možno aj viac mám stolici hlien a troška krvi a strašne som aj schudla a stále ma bolia nohy aj ruky ako keby som tancovala do rána ako keby mám svalovku ale to už mám aj 3 mesiace bola som aj u dr svarvili mi aj krvné testy že som zdravá nič mi nezistili tak neviem čo to môže byť prosím vás ak mi vie niekto pomôcť napíšte mi kľudne ďakujem