Zdravim vas, idem si po radu, uzivala som atb zinnat 10 dni na zaklade kultivacie vyterov hrdla a nosa. Tri dni po dobrati sa mi to opat vratilo, tyzden bolest hrdla pri prehltani, kasel, bola som na orl, nevidela tam nic okrem “ granulatov” vzadu, kazala len kloktat, vyterom od nej zisteny hemofil influenza, ale nechcela mi opat dat lieky, poradila kloktat a solmucol kvoli zatekajucim hlienom. Ja pri kloktani tam vidim nieco, nikdy som to v hrdle nemala.
Trva to dokopy od 3.10., mam aj dve deti od ktorych vkuse chytam nieco, mam velmi slabu imunitu. Prosim skusenejsie, co to moze byt?
Vopred sorry za fotku, presla som vsetky na googli aby som zistila co to je a nenasla.
Mononukleoza?
@mariynka tak sa prejavuje? Citala som o tom ale nejak horucky som nemala, hmm. A zvysok rodiny by boli ok? Uz som zufala, dufam ze dr zajtra robi, a urobi mi nejake testy.
@euka210 no prvy vyter mi vysiel na hemofila parainfluenza, vraj bezna flora ale ja som zdochynala. A teraz ten influenza. Vacsinou som mala dutiny uz chronicky, ale teraz to hrdlo ma trapi kvalitne. Dufam ze k poctu 3 atb sa nedostanem. Aj tak ich beriem veelmi casto :(
Neskúšala si kloktat slanu vodu?
Mojho zacalo veeelmi teraz boliet hrdlo, dostal naslepo penicilin a vyter...vysledok je ten hemofil parainfluenze ktory ako povedala aj nasa dr.je v hrdle bezny, kym nie su problemy...ked robi problemy, tak preliecit Atb. Mne pri beznych bolestiach pri nachladeni alebo z bubliniek zabera sprej tamtum verde.
Tantum Verde zabera na bolest aj bakterie na vyplachovanie,pomohlo pri bolesti aj Tussin
@mirkasan veru skusala. To robievaˇ stale ked si robim konvicku, tak vykloktam trocha. Teraz si davam salviovy caj a ten kloktam. Na nervyy
@euka210 aj toto som skusala. Bolo problem ho zohnat, ale aj sprej aj kloktadlo som uzivala.
mna boli hrdlo asi od oktobra, bolest zacina ku veceru, obcas sa v noci budim, ked mi treba prehltnut slinu.z volnopredajnych liekov mi nic nezabera, ako tak mi zabral zabal z husacej masti okolo krku, uz som z toho zufala...
@marrydreamkas uplne ti rozumiem. Netsim co s tym. Normalne v noci ku veceru problem prehltnut. Cez den nic.
Konvicka kloktanie atd robievam stale.
@marrydreamkas tiez od 3.10 sa s tym trapim
Mňa bolí tiež hrdlo už mesiac (cca 28.10). Brala som aj atb, aj voľno predajné lieky, calcium. Vo vlnak sa to vracia. Momentalne zase bolesť hrdla, už zase zateka a ide to na hlasivky. V okolí mam viacerých, ktory sú chorí a nevedia sa z toho dostať už niekoľko týždňov.
No mňa bolí už skoro 3 týždne vkuse, zo začiatku som mala pocit, že som prehltla žeravé piliny, až som plakala, potom sa to trošku zlepšilo a teraz ma bolí vkuse, ale už miernejšie. To isté manžel a veru aj deti sa sťažovali, ale asi nemali až tak silné bolesti ako my s mužom. Kloktám každý večer slanú vodu, už ma z toho napína. Šalviový čaj denne, tantum verde tiež a nič nezaberá. Už mi to lezie na nervy....
@hedan mne zabral na dva dni kloktanie vincentky. Skuste ak ste to este nemali. Ja mam pocit ze od 3.10.som mala vsetko mozne co lekarne a bylinkarky ponukaju. Teraz som citala o bylinke slez naursky, ze obnovuje sliznice hrdla dutin. Tak idem toto skusit
Ja som mala toto asi pred 11timi rokmi tri mesiace v kuse,pomohlo mi len zmena stravy,úplne vynechať cukry na tri mesiace,aj ovocie,biele pečivo ,mäso margarín...jedla som len zelenú zeleninu,ryby,ovčie mliečne výrobky a probiotiká ako doplnok ..už 11 rokov som odvtedy ok
Treba naštartovať imunitu,máš tam všetko biele v ústach..to znamená kandida,čiže kvasinky rozmnozene,nedávaj si nič čo je čo i len trochu sladké ..ani džem ani jablko nič ,pi citrónovú vodu,sódu bikarbónu a podobne...
@petra8786 hmm ale vo vyteroch kandida nevysla, 2x bol robeny vyter. Som na bezmliecnej uz 3 roky, probitioka beriem, fermentovanu zeleninu jem, oregano atd poznam a uzivam. Bola som aj na aip protokole, ale veelmi som schudla. :(
@petra8786 ale oki skusim opat
Do hrdla by som si striekala jox, ak potrebujem odkaslavat Ambrobene. Zaradila by som Wobenzym, C, D, B, kvalitne probiotika. A zarobila cibulovy sirup. Naposledy som 2 mesiace kaslala, ani lieky na predpis mi nezaberali, po 3. dnoch cibuloveho sirupu sa mi zacalo ulavovat.
Prajem skore uzdravenie.
Ďakujem, skúsim tu Vincentku 😉
Áni mne nevyšla candida z vyterov,ale po troch antibiotikách atď keď to neprechadzalo som skúsila sama tu diétu a pomohlo,podľa mňa su to pliesne kvasinky atď....nič iné to nebude,oslabená imunita ktorá potrebuje nakopnúť.....máš to tam podľa mňa celé biele kôli kvasinkam
Ahoj, prešlo ti to? Čo to bolo?
Ahoj , presne to mam aj ja , z vyteru mi vysiel hemofil parainfluenza, trva to uz tri mesiace , vybrala som 6 antibiotik zatial ziane nezabrali, pridružilo sa k tomu aj neustale bolenie klbov a opuch niektorych klbov, takto fungujem uz 3 mesiace. Co ti zabralo vies poradit , dakujem.
@kokkin fuuha. No 6 atb to je masaker podla mna na hemofila.
Ja striedam čmulanie bacentos, bactoral. Vkuse probiotika, crevnu floru mas na kompletku znicenu, preto to takto ti trva.
Ale ja som vedena u imunologa, beriem liecbu.
Ale najlepsie mi zabera, vincentka s propolisom kloktat, a potom cmulanie probiotik.
Baby ahojte, idem sa aj na vás skúsiť obrátiť. Už som zúfala, od konca augusta ma bolí pri prehĺtaní na pravej strane, aj keď rozprávam cítim hore na pravej strane v hrdle bolesť. Robili mi aj výter ale výsledky vyšli negatívne. Čo Vám pomohlo najlepšie? Ďakujem za každú skúsenosť.
@saska2208 ahoj ja som mala cca 3 mesiace ťažkosti s hrdlom, nezaberali mi antibiotika, už dáko nereagivali na mňa, začala som dva krát denne cca (mesiac) cmúľať probiotika zamerané na hrdlo Bactoral a Bac-entos od tej doby som sa začala cítit lepšie.Možno to chcelo len čas kým to samé odíde a možno k tomu dopomohli aj tie probiotika. Skoré uzdravenie.
tak zase ATB, co tam chce dr. riesit ked tam je bacil. My sme tesne pred erou covidu mali bacila, okrem najmensieho 6r to preslo vsetkych, aj svokru, 2 mesiace sme sa trapili s tym. Manzel co ma inak imunitu najlepsiu z nas, tak rovnako, po dobrati ATB po 2 dnoch sa mu to vratilo, hrozna bolest hrdla...vybral tusim ATB 3x kym bolo dobre.