Bolesti hlavy a tinitus v 25. rokoch. Je to aj psychika?

lubbos
15. okt 2019

Zdravím mám 25 rokov, pred 3 mesiacmi som bol na ture s pritelkou,fyzická a vačšia psychická zataz (par problémov). Ten vecer mi prislo nevolno,malátnost,závrate,traviace problemy,bolest hlavy, doktorka mi dala novalgin a ze som "mladý na to ,aby som bol chorý". Po dni či dvoch mi začalo šumiet v ušiach, išiel som k ušnému a povedal mi "mierny tinitus" dostal som lieky. Postupne bolest hlavy a únava opadla,ale šumiet mi neprestalo,vnimal som to len v absolutnom tichu a nijak ma to neobmedzovalo. Žil som ďalej. Tlak som si meral 135-140.
Pred týždnom sedim v kancelarii pri PC, zrazu mi zaľahlo v ušiach a začalo ovela viac šumiet a pískať. Po chvilke bušenie srdca ,únava,bolest hlavy,ťažké dýchanie (mierne trpnutie zahlavia a teraz aj tváre,tlačenie, nie bolesť) bol som mimo na druhý deň ešte viac. Dost podobné príznaky ako minule. Na večer zvyčajne všetko ustupí (okrem tinitusu).

Teraz beriem slaby liek na tlak,dva lieky na prekrvenie, magnezium,C-čko,Bkomplex, idem si kupit Gingo biloba. Som objednany na tradičnu cinsku medicinu,na infuzie Tinitusu,MR,neurologia,rehabilitacia a iné.

Nebolo to z ničoho nič,jasný pôvod bola ta záťaž ,ten den to začalo,žiadný doktor ma ani len nepočuva,da len razitko "vysetrenie hotovo,chodte dalej" nikto neskuma pôvod. Myslíte,že je to z vačšej časti aj psychika? Cítím,že som v strese,budim sa,každý zvuk ma vystrasi,stahujem brucho aj ked sedím.

eliska13
15. okt 2019

@lubbos Určite áno psychika strach čo Ti je.... a ten tlak máš naozaj vyšší dosť zvláštne vzhľadom na vek tiež to bude asi psychického pôvodu
Čo sa stalo?nemohla

eliska13
15. okt 2019

@lubbos Nemohla Ta tak skolit jedna tura?to ucho a tinnitus závraty môžeš mať od chrbtice to je fajn, že ideš na infuzie

chichua
15. okt 2019

@lubbos len si nedaj nahovorit,ze to mas zo psychiky ani ze mas tetaniu ci nieco podobne. Tieto stavy mozu sposobovat rozne infekcie. Daj si vysetrit boreliozu aj plucne mykoplazmy a chlamydie,mozno aj EBV a ine virusy.Ak to nepojde cez dr.mozes si dat spravit odbery ako samoplatca

sisa_s
15. okt 2019

@chichua a myslite, ze ktory lekar indikuje vsetky tieto nie lacne vysetrenia na zaklade toho, ze na koni to povedala jedna odbornicka?? Uz dlhsie vas tu sledujem a za vsetkymi stavmi vidite boreliozu, neviem, preco ste tym taka posadnuta

limetka69
15. okt 2019

no takto, sumelo mi v usiach, pripisovala som to porodnici, vtedy som to zacala nejak pozorovat, rodila som sekciou a myslela som si, ze to je z toho a sumelo mi v usiach donedavna, cize asi 3 roky, uz som s tym bola zmierena, ale az pri vasom prispevku ma napadlo, ze to mohlo byt aj z panickych atakov, ktory dost dobre opisujete...aj z toho som von chvalabohu, no nikdy som si to nespojila, ale moze byt, ze to zacalo atakmi a uvedomila som si to az v tichu doma po materskej.

limetka69
15. okt 2019

na materskej, pardon, inak sumenie preslo nejak samo od seba ale cele mesiace az roky ma otravovalo, hlavne vecer ked som sla spat

chichua
15. okt 2019

@sisa_s neviem co sa do mna starate.ja som vam nic nepisala,ale radila som panovi v snahe pomoct...vam nemusim nic vysvetlovat..

janka279
15. okt 2019

@lubbos pripomina mi to problemy mojho manzela. Najskor maval caste bolesti hlavy, neskor sa k tomu pridal tinitus a uplne ho vystrasilo, ked mu zacala trpnut polka tvare. Plus v spanku zvykol pocut “rachot” v hlave az sa na to dost prestraseny budil. Presiel roznymi vysetreniami, vratane podrobneho MR mozgu, ktore ukazalo venozny angiom, ale ten vraj nema byt pricinou.
Vraj je to dosledkom tetanie, plus krcna chrbtica. Bral magnezium, ale na tinitus to nepomahalo. Niekedy bol tinitus menej vyrazny, inokedy ovela viac. Nedokazal odsledovat, co je spustacom.
Chodi na cvicenie podla Smiska (SM system), ktore mu pomaha na chrbticu. Ale ani to nepomahalo s tinitom. Vsetko viedlo len k ustupeniu trpnutia tvare a bolestiam hlavy.
Manzel ma aj relativne silnu alergiu a histaminovu intoleranciu. Kdesi cital, ze tinitus moze sposobovat aj histaminova intolerancia. Lekar mu doporucil brat antihistaminika aj mimo hlavnej pelovej sezony, co pomaha okrem alergie pomaha aj pri histaminovej intolerancii. A toto naozaj pomohlo. Normalne bol v euforii, ked zrazu tinitus presiel (po dvoch rokoch). Bol z toho uz fakt dost na nervy. Tinitus sa vracia v stresovych situaciach, ale ma ho teraz pod kontrolou. Nevravim, ze tinitus ma u kazdeho rovnaky povod, ale aj toto stoji za zvazenie.

eliska13
15. okt 2019

@chichua Môže byť, ale sám píše, že mal psychicky stres, z toho zavrate, búšenie srdca, že sa budi, zle dýcha ...a to dobrý neurológ hneď vyhodnotí ako psychické.Praveze často ľudia obehaju všetky vyšetrenia, doktorov a nechcú uverit, že je to zo stresu

chichua
15. okt 2019

@eliska13 ok.pripustam.netvrdim,ze mam len ja pravdu

brita7777
15. okt 2019

asi by som preistotu zasla ku kardiologovi a dala si vysetrit srdce...predsalen mozno ta to ukludni, ze je vsetko okej..ten tlak je dost vysoky, ale v kludovom rezime si treba tiez merat...nepisal si ci fajcis napr..alebo neuzivas alkohol prip lahke drogy...nvm co presne myslis pod pojmom vacsia psychicka zataz pocas tury, po ture ? rozisli ste sa ? nieco ta trapi ? s tym tinitusom...myslim, ze sa len velmi sebapozorujes, moze to byt dosledkom stresu, taky strach a sebapozorovanie...skus si zajst do wellnesu, dako sa skludnit..

lubbos
autor
16. okt 2019

Je pravda,že mi ešte nikdy nič nebolo a možno to beriem aj moc vážne,ale vzhladom k tomu,že sa mi to po 3 mesiacoch vrátilo to isté,ale trochu slabšie. Kardio som bol pred 3 mesiacmi OK , borelioza bola spomenuta,robili mi CRP test. Test chudokrvnosti. Teraz som žiadal širšiu škálu testov,aj na boreliozu,ale ako som pozeral do výsledku,dala tie iste testy čo pred 3 mesiacmi (asi 6 polžiek). Neviem,daju sa niekde urobit testy? Moja doktora ma vždy pošle preč a vôbec nečítá výsledky kontrol.

Boli to 4 dni v Rakúsku a stalo sa pár vačších problémov ,aj emočné.

brita7777
16. okt 2019

Si evidentne v strese, myslim, ze by si mal zajst za psychologom...vyzera to skor na nejaky panicky zachvat v tom pripade

lubbos
autor
16. okt 2019

Nechcem nič podcenovat,radšej si nechám porobit testy a kontroly. Len ma zaráža,že večer mi je fajn, teda okrem tinitu. Nemám stresovú prácu a priatelka je super,asi som moc upjaty na svoje zdravie (pud sebazachovy).

brita7777
16. okt 2019

ved ist za psychologom neni hanba...za to nic nedas..nieco ta evidentne trapi

lubbos
autor
16. okt 2019

Ďakujem,aj túto možnosť zvažujem. Viem a priznávám,že dokážem vystresovať sám seba z ničoho do miery,kedy mám až tráviace problémy,som otvorený všetkým možnostiam. Chcem íst na jogu,zkonaliť sebakontrolu mysli a žiť zdravšie. Ďakujem za rady.

Ako povedal jeden človek,Ltinitus je vačšiou obraz životosprávy duše aj ťela".

brita7777
16. okt 2019

To znie ako super napad 👍

chichua
16. okt 2019

@lubbos ak chces napis mi spravu a rada ti poradim kde co otestovat.

simca06022011
16. okt 2019

@lubbos chrbtica...

lubbos
autor
23. okt 2019

Bol som na vysetreni u ineho lekara a dal som si vsetky testy urobit, prisli výsledky. Že podozrenie na boreliozu.

chichua
23. okt 2019

@sisa_s ahaho takze ja za vsetkym vidim boreliozu?

lubbos
autor
23. okt 2019

Čo to vlastne znamená? Je to liečitelné?

chichua
23. okt 2019

@lubbos pokial vas budu spravne liecit tak ano.
Pozrite si www.borelioza.cz a fb skupinu
https://www.facebook.com/groups/1351718151511643/
Najdete tam mnoho uzitocnych informacii

lubbos
autor
23. okt 2019

Zajtra idem za doktorom,tak uvidim čo povie. Lebo už mi je celkom dobre,hlava zase prestala boliet. Vypozoroval som,že keď sa stresujem alebo hádám (stres),tak ma zacne boliet hlava a také mravencenie/trpnutie tvare,zacne viac pískat v usiach. (Tinitus mam furt,ale obcas ho ani nepocujem).

chichua
23. okt 2019

@lubbos to vsetko robi borela,pri strese sa zhorsuju prejavy.

lubbos
autor
23. okt 2019

@chicua Dakujem,tak hadam to nemám v takom zlom štadiu,zatial mi to život nenarušovalo,tak dufam,že sa to zlepší. A aj by som bol rád,keby už viem diagnozu.

eliska13
23. okt 2019

@lubbos Pri strese sa stiahnu svaly človek je v napätí a to Ti môže spôsobiť bolesti hlavy, krku....skús si dávať veľa b vitamínov, magnezium

chichua
23. okt 2019

@lubbos ak mas borelu,tak stav sa ti bude casom zhorsovat. Netreba to podcenit. Potom napis akosi dopadol u dr.

lubbos
autor
24. okt 2019

@chichua Poslali ma na infeckne,zobrali mi krv na specialne vysetrenie,povedal som mu všetky prejavy. Za 10 dni vysledky a kontrola. Že tuto hodnotu čo mám ja ma viac ľudí a znamená to,že som niekedy mal kliešta a protilátky sa vytvorili. Ak to bude priekazne,alebo bude niečo tomu nasvedcovat,tak mi da skúšobnu liečbu... A že to môže byť aj niečo iné, chrbtica alebo tetánia.

chichua
24. okt 2019

@lubbos kliest musel byt infikovany,aby sa vytvorili protilatky. Kludne aj pred 10 rokmi a problemy mozes mat az teraz...
nakoniec ta presvedcia,ze borelu nemas a daju ti antidepresiva 😀. Kukni si tie linky co som sem dala. Zistis,ze vsetko je trochu inak. Viac nemam co dodat. Len uprimne skore uzdravenie.