Bolesti hlavy

harley1205
16. nov 2022

Ahojte. Od roku 2017 mám diagnostikovanú tetániu a problémy s krčnou chrbticou. Po Covide sa mi bolesti hlavy neuveriteľným spôsobom zhoršili. V poslednom čase mávam silné migrény na ktoré mi zaberie len infúzia aj to len na pár dní. Na CT hlavy a mozgu som bola vo februári tohto roku avšak žiadny nález.Na poslednej infúzii som bola v piatok uľavilo sa mi, ale od včera ma zase príšerne bolí hlava a ja mám pocit že to môže byť niečo horšie. Mám príznaky ako : tlaková a tupá bolesť hlavy v temene a nad ľavým uchom, ruky akoby boli mimo tela, točenie hlavy, trpnutie úst, (vkuse mám nutkanie sa usmievať aby som si bola istá že mi neklesajú kutiny ust), zalahnutie v ušoch, celkovo mi je zle.včera ma neurolog odbil slovami aby som sa objednala na vyšetrenie a tam to celé skončilo. Mám obavu že by mohla nastať mozgová príhoda- porážka. Stretli ste sa s takýmto typom bolesti? Dnes idem na masáž krčnej chrbtice, mám sedavé zamestnanie za PC tak skúšam všetko možné aby sa mi uľavilo aj bez liekovk
Ďakujem za názor a prečítanie

nika122
16. nov 2022

Ja som dva mesiace trpela na neuveriteľne migrény. Trvali aj týždeň v kuse a obmedzovali ma vo všetkom. Pochodila som veľa vyšetrení a doktorov ( v roku 2019 mi zistili ťažký stupeň tetanie). Po všetkých vyšetreniach ma lekárka poslala ku psychológovi, vraj to môže byť aj psychického charakteru. Po dvoch mesiacoch terapie bolesti takmer zmizli a cítim sa o trochu lepšie. Držím palce.

san_dra11
19. nov 2022

Otazka je ci je to migrena alebo ina bolest hlavy, mne od bolesti Cetalgen zaberie. Ten si zvyknem dat zakazdym ako citim, ze na mna nejaka bolest chce ist. Hlavne sa nestresuj, lebo tym si to cele mozes len zhorsit, psychika je v tomto pripade velmi silny pan a na to bacha. Na tvojom mieste by som opat kontaktovala doktora ak ti nebude lepsie, na kontrolne MRko alebo nieco.

tanickalab
21. nov 2022

Pozor na tie obavy, ktoré máš, lebo veľa vecí si zhoršujeme tým, že na ne myslíme, že sa nám dostane niečo také do hlavy. Treba aby ti urobili vyšetrenia.

munka85
15. feb 2024

@harley1205 posunulo sa to niekam?

harley1205
autor
19. feb 2024

@munka85 Ano vymenila som neurologa ktory mi spravil aj CT aj MRI hlavy a mozgu, nastastie vsetko v poriadku az na jednu malu cystu, ktoru zatial neriesi, migreny mi vyvolavali urcite druhy potravin a dostala som lieky ktore beriem vtedy ked citim ze uz ma zacina boliest hlava, ale to uz je malokedy pretoze neurolog mi na moj tras hlavy predpisal injekcie do krku resp.do krcnych svalov aby mi tras prestal a tym mi aj eliminoval migreny...Mavam ich ale max 2krát do 3 mesiacov