pekny den, chcem sa opytat ci ste mali bolesti brucha po sekcii? som 4 mesiace po a mavam (najma v noci) akoby menstruacne bolesti. nie silne, ale "citim si brucho". dakujem
@kriha
ja som na gynde este nebola.. uz sa chystam lenze pri malom sa neda...cez den nic ale v noci to vzdy pride
@zuzkamacken ja to mam aj v noci aj cez den aj hocikedy. Bola som na preventivke, tak som to spomenula. Ale myslim si, ze tej jazve treba cas asi veeeeeela casu, kym sa zahoji, ale ak budes mat kde dat na chvilu maleho pre pokoj duse skoc na gyndu.
@kriha
ved ja viem, uz som aj objednana bola.. ale bol tu krik a plac tak sme nesli. jazva ma neboli, iba "brucho".. s jazvou som si uzila svoje, chytila som zlateho stafylokoka..
@zuzkamacken
@kriha
keď už je tu reč o cisárovi.. ja síce bolesti brucha nemám, ale zato mám už od dňa D stŕpnuté brucho nad jazvou (medzi rezom a pupkom).. vôbec si to tam necítim, môžem sa aj špendlíkom dopichať 😒 je toto normálne? pripisujem to tomu, že v tej oblasti niekde sú možno vnútorné štichy, no ale má to takto reagovať?
ja som na gynde ešte nebola, lebo mi neskončilo šestonedelie, ale je dosť pravdepodobné, že doktor mi aj tak len odrapoce zaučené veci, keďže on rezaný nebol a trt vie aké to je 😒
@nicolle21 aj ja som mala take necitlive brucho...mozno aj tri mesiace po cisaraku....ale preslo to...teraz podla rany viem ake bude pocasie 😀
@nicolle21
necitlive brucho mam aj ja, vraj je to normalne, povedal mi moj bratranec lekar.. to chce vraj vela casu. mna skor trapi ta bolest brucha, akoby menstruacna..
@zuzkamacken a kolko si po cisarskom?aj ja mam take divne bolesti niekedy...akoby pred menstruaciou 😒 ..pripisujem to zrastom,ale neviem 😒 boli tato vzdy,ci len obcas?
@nicolle21 necitlivost brucha som mala aj ja, zlakla som sa a preto som sa spytala gynekologicky. Vysvetlila mi to tak, ze je to normalne, lebo tym rezom ti narusili nervove vlakna (ci co) a musi sa to zregenerovat. Ja som si brucho zacala citit az niekedy v maji, co bolo takmer rok po porode.
@terezka1947
4mesiace po. boli mabrucho, teda iba v noci a nad ranom.. akoby menstruacne bolesti..
@zuzkamacken Si po operačnom zákroku a žena celkovo po pôrode sa dáva dokopy rok. Daj tomu čas. Ja som to mala tiež a aj keď som vyše 8 rokov po cisárskom pôrode, jazvu cítim hlavne keď sa mení počasie. Alebo ma jazva svrbí. Takže je to normálne. Keby bolesť zvyšovala na intenzite, zájdi si k lekárovi, máš na to právo.
neviem či si po prvom cisárskom ,ale ak máš stále bolesti ,žiadne brušáky necvič ...a jazvy aj tie vnútorné sa hoja individuálne a preto aj bolesť môže byť rôzne trvajúca ....pri prvom to trvalo 4 mes.a pri druhom pomaly rok a aj som si necítila spodok brucha a samozrejme ak sa ti niečo nezdá treba ísť k dr.spraví sono a uvídí ak by sa niečo dialo...
@zuzkamacken mam po 2 cs a nic podobne ani nic ine necitim, iba jazva /je asi tak 2 mm hruba zatial/ je necitliva, ale to je asi normalne...nemali by ste mat ziadne potiaze, isla by som za tym.....kym sa nenajde pricina....
@zuzkamacken ahoj. to nemusí byť cisárskym rezom. to može byť sťahovaním maternice. chvíľu trvá, než sa zase zmení na pinpongovú loptičku. 😀 a po cisárskom je to určite bolestivejšie, lebo je tam aj rez. a čo rana? aj si ju niečim prelepuješ? kamoška mala na jednom mieste horšie zašité, tak si to prelepovala náplasťou tuším od cosmosu do vody, aby to nemusela stále prelepovať. 😀 inak si to len oplachovala harmančekom.
Ahojte tak strpnutie brucha a necitlivosť to mam aj ja ale mam niekedy strasne bolesti brucha som po druhej sekcii prvú som mala neplanovanu celkovu a druhu min roku v oktobri planovanu spinalku a po spinale sa citim katastrofalne potím sa v noci strasne,vlasy my vypadavaju a ta bolest brucha to vraj treba masirovat v smere hodinovych ruciciek to su vraj zrasty a tie robia bolest po celkovej som take problemy nemala no neviem snad do roka tie bolesti vymyznu ☹ chcem sa opytat beriete sem tam nieco od bolesti a ak ano co odporucate co zabera?nieco co mozu aj dojciace dikkk
@nicolle21 no ja som po cisarskom uz 4 mesiace a este si stale necitim nad jazvou brucho mam ho take bolave ,,, doktor povedal ze je to normalne ale o som bola pred mesiacom mala by som ist asi znova a uz asi dve dni ma strasne bolia ako keby vnutornosti neviem z cooho byy to mohlo byt 😒
Dobry vecer chcem sa len spitat ci uz sa niekto stym nahodou nestretol mala som pred 7 rokmi cisarsky rez a jak presiel uz rok ranu som mala pekne zahojenu len ma zacolo po case pobolievat brucho na pravej strane pod bruskom mam ako taku gulicku bolestivu a ta teras uz nielen ze boli ale as pali bola som stym u gynekologicky a ta ma poslala do memocnice tam mi povedali ze moze ist o slepe crevo davali mi infuzie lebo som tam mala zapal a dodnes neviem co to moze bit . ak si na to brucho dam studeny obklad tak ako mi ho davali aj v nemocnici tak hned ma prestane palit uz potom ma len boli trosku aj to as ked sa toho dotknem bola bi som vam velmi vdacna ak bi ste mi poradili alebo ci sa uz niekto stym stretol
@iveta2236 ahoj ja mám to isté a som týždeň po sekci teda už dva, neviem ti poradiť ale podla toho čo so napísala mám trocha strach čo mi môže byť
ahojte dievca možete mi poradit som už rok po sekcii a mam strasne bolesti v podbrusku
@zuzkamacken
ja som 9,5 mesiaca po cisarskom a mam rovnaky "problem". Pred tyzdnom som bola na gynde a podla sona je vsetko ok. A napriiek tomu ma hlavne pri tychto vykyvoch pocasia strasne boli brucho, presne ako opisujes, ako menstruacne bolesti a menstruacia nikde.