Ahojte 😊 Väčšinou keď prídem do styku s alkoholom, tak mám potom kŕče v bruchu a plynatosť. Niekedy stačí malé množstvo, nepijem až tak často. Máte s tým niekto skúsenosti, poprípade viete o čo by mohlo ísť? Ďakujem 😊
@cocolino234 ďakujem za odpoveď :D len to, že keď som bola mladšia som pila častejšie (teenageri :D) a nikdy som s tým problémy nemala a teraz...
mozno histaminova intolerancia? pri akych druhoch alkoholu?
@cora23 ahoj, ja mam to isté.😏 Stačí mi jeden aj keď len miešany drink, a hneď mam kŕče. Stáva sa mi to pri každom alkohole. Keď som bola dieťa, tak som mala helikobaktera, a lekárka ma upozornila, že mam jemnú stenu žalúdka, že s alkoholom opatrne, a hlavne biele víno.. Ale neviem či to ma s tym súvis. 🤔
@cora23 Veď alkohol je jed, telo si s ním nevie poradiť. A keďže už nemáš 20, môžeš mať kľudne chronický zápal žalúdka, čo má každý druhý človek. Takže piť s mierou. A keď mi niečo robí zle, no tak nepijem.
@lenicka298 helikobaktera som nemala, ale inak to mám rovnako 😄
@stanulienkat mám 19 😏 a ako som spomínala nepijem tak často
@cora23 jeeeejda, len ja som čítala, že keď si bola mladšia, pila si častejšie😂😂, tak som myslela, že máš viac rokov. No keď máš z alkoholu chronický zápal žalúdka, tak ďalším pitím alkoholu si môžeš vyrobiť akurát tak vredy na žalúdku. Takže pozor s tým, alebo pi po jedle.
@stanulienkat Myslela som tak v 16 - 17 😂 a ďakujem
Alergia ❤️
Pri silných histaminovych reakciách telu robí zle akýkoľvek alkohol. Ale keby to bol histamin myslím ,že by si mala reakcie aj po rôznych jedlách a nie len alkohole. Ale môže to byť ten helikobacter, ten vie narobiť problémy. To ti môže zistiť v pohode aj obvodný lekár a treba to preliečiť.