Bolesť zubu pod mostíkom

4. mar 2023

Máte niekto skúsenosť, ako sa postupuje? Zrejme bude treba vybrať nerv zo zuba a ja mám hrôzu z toho, čo bude s tým mostikom. Mám ho len rok a stál nemálo peňazí a navyše je to vpredu. Dá sa dať mostík dolu a po oprave zuba znovu nalepiť? Alebo do koša a nový?

viestta
4. mar 2023

Áno, dá sa nasadiť znovu

andrea901
4. mar 2023

Da sa aj prevrtat cez mostik, manzelovi tak robili.

autor
4. mar 2023

@andrea901 no kiežby sa to tak dalo aj u mňa 😔

whatever1
4. mar 2023

@viestta Obavam sa ze nie ak je prilepeny na pevno.

autor
4. mar 2023

@whatever1 áno napevno

suepe
4. mar 2023

Mne sa spravil hnisavý vačok pod mostíkom. Absolvovala som RTG, zubár mi prevŕtal mostík, zub až na koreň. Vyčistil, urobil potrebné a zacelil. Už 10 rokov bez problémov.
Inak rovnoo vtedy vravel, že najhorší scenár je ten, že dáme dolu, vyliečime a vrátime mostík späť

autor
5. mar 2023

@suepe a nevieš kvôli čomu je to najhorší scenár? No ja len dúfam, že aj mne to tak spraví, že len prevŕta, no mám strach, lebo už viackrát som čítala, že museli robiť nový.

0silvia0
5. mar 2023

Aj kamoske sa toto stalo, len rok jej vydrzal mostik, musel ist po roku prec aj so zubami, co sa jej pod mostikom tak znicili.
A tebe upevnovali mostik na zdrave ci plombovane zuby?

autor
5. mar 2023

@0silvia0 na zdravé, len zrejme dôsledkom zbrúsenia mi zub odumrel alebo ešte len odumiera.

0silvia0
5. mar 2023

No necita sa mi to dobre, lebo mna mostik este len caka🤕

autor
5. mar 2023

@0silvia0 no je tam vždy to riziko, že zub odumrie. Dúfala som, že sa tomu vyhnem. Ale toľko šťastia ja nemám. Normálne sa bojím ísť k zubárovi , že čo bude nasledovať.

0silvia0
5. mar 2023

Mne idu robit polmostik na uz mrtvy zub, takze mne uz odumriet nema co.
Ale sucitim s tebou, snad sa najde moznost to vyriesit a nebudu ti musiet davat mostik dolu. Velmi ti drzim palce.

dota6
5. mar 2023

Ahoj, mne da to stalo tiež. Zubárka to prevŕtala cez mostík - opravila a naozaj som mala asi 4 roky pokoj. No po tehotenstve sa zub pod mostíkom rozpadol a mostík sa mi uvoľnil :( akurát budúci týždeň ideme hľadať možnosti ako nasadiť nový mostík, ktoré zuby budú nosné a či vôbec niektoré sú. Držím palce, nech ti to dobre dopadne 😇

0silvia0
5. mar 2023

@dota6 nerozmyslas o implantatoch? Ja som velmi chcela implantat, ale mam malo kosti.

autor
5. mar 2023

@0silvia0 kosť ti vedia doplniť, len jasné že je to drahsie potom

0silvia0
5. mar 2023

To viem, ale sa to cele predlzuje, predrazuje, trva to velmi dlho a vysledok neisty. Konzultovala som to u dvoch stomatologov obaja to mne konkretne neodporucali s procesom doplnania. A ty o implantatoch nerozmyslas?

suepe
5. mar 2023

@suepe najhorší len v tom zmysle, že pri skladaní mostíka sa môže mostík poškodiť a tým pádom musia robiť nový.
Hlavne choď k zubárovi, ten ti pomôže ❤️

autor
5. mar 2023

@0silvia0 ja už jeden implantát mám, stoličku, kosť mi nebolo treba dopĺňať. Tu mi však kosť chýba, tak som dala mostík. Bolo by to pre mňa už veľmi drahé.

dota6
5. mar 2023

@0silvia0 zrejme to bude nevyhnutné :( mala som aj cystu a resekciu koreňov a tie zuby sa nakoniec nezachránili a museli ísť preč. Takže sa "mostilo" o zuby, ktoré boli vedľa, no prišla som o ten, na ktorom držal. No som zvedavá čo vymyslí. Bojim sa zavádzania implantátu do kosti.

frantiska
5. apr 2023

@dota6 tiez som si tym presla vypln resekcia do toho zapal a zuby isli von jeden po druhom ,implantaty treba velmi dobre zvazit a ked uz chcete ist dobre zvazte komu vyberte si takeho ktory s tym robi minimalne 10 rokov a viac urcite nechodte k takemu co ma najlepsie recenzie a prax 3 roky !!! Samozrejme ze tiez nie je istota ci to Vase telo prijme a budete sa tocit potom vyberanim implantatov co je horsie hojenie ako vlastnych trhanych zubov. Ja som si tym presla a neprajem to nikomu, drzim palce a hlavne spravne rozhodnutie

dota6
5. apr 2023

@frantiska pekný deň prajem, nakoniec som sa rozhodla zbrúsit ďalší zub, o ktorý sa mostík uchytí. Tak zhodnotila zubárka a ja jej dôverujem. Sama povedala, že nemá dobré skúsenosti s implantátmi.

frantiska
13. sep 2023

@dota6 doverujte jej , urcite vie o com hovori taky by mal byt lekar 👍v sucasnej dobe je vsetko len o peniazoch a malokto ma v sebe aj ludskost ,verim ze Vam dobre lekarka poradila z mostikom sa da aj 30 rokov fungovat s implantatom nemate istotu