Ahoj, v pondelok mi zubár ošetril stoličku, prečistil kanáliky ,dal mi provizórnu vložku liečivú na 3mesiace a potom zub dokončí. Zub ma predtým iba pobolieval.. no po zákroku ma doma začal bolieť,a odvtedy bolí..v noci,cez deň.. Paralen mi nezaberá ,aninoed si dám dva náraz... Užívam nurofen Rapid každé 4h. No bojím sa to do seba pchať skrz to, že kojim 1r dieťa.. najmä v noci a vtedy to boli najviac. Cítim bolesť v tom.koreni a aj na dotyk ďasna... Je to taká Tupá stála bolesť... Uz som zúfalá , zubár vraj zw zajtra ak ešte bude bolieť da mi antibiotiká..ale nemám to opuchnuté ani horúčku.
Je to bežný stav?
Co si môžem dať , keď kojim?
Vôbec ta bolesť neustupuje
Skúste rebríček obyčajný .... a zabera aj cesnak v uchu zabalený v Gaze......a ešte najlepšie zaberá ibalgin....
@lilinka126 on mi och čistil asi 3x, preplachoval.. čistil..no prosté vela sa v nich rypal a potom urobil rentgen a bolo na nom všetko ok,nwviwm fakt..zeby to urobil zle? Mne prišlo skor ze ich asi moc rozrypal..mam ich tam 5 a z jedného bral aj nerv..
Trapi ma kolko liekov mozem dat do seba počať kojenia. Jediný nurofen zaberá ale nie na dlho..
A teda antibiotiká rada vezmem,ale az zajtra 😢
@kika2565 cesnak mi trošku zabral ale zachvilu zas bolesť..klincek skusim.. cesnak bol moj favorit ale aktuálne nepomáha 😢 Ibalgin kupim teda,len ci ho môžem skrz kojenie?
Aj alpa na vate v uchu pomohla na chvíľu,utlmila to ale nie na dlho 😔
To este stale neznamena ze to je urobene dokonalo, ja som obehala 4roch zubarov pokial som nasla toho ktory si vsimol : aha zubny kanalik je uplne na boku zuba, urobil to a drzi to.. mala som 3 na slovensku potom v rakusku ked som robila to tiez bolo vkuse pod rtg a vyzeralo to dokonalo vydrzalo to asi pol roka... az teraz fatk tu na sr som si nasla jedneho mladeho dr ktorý mi s tm fakt pomohol, mne sa zuby kazia z vnutra napriklad.. takze ani nie je z vonku kaz a musi sa zub umrtvit lebo mi kanaliky odchadzaju..
preto som len hovorila ze ked to nechce zas otvarat zober antibiotika ale niekedy to je na dlhy boj..
@lilinka126 neviem veru... dúfam ze to urobil dobre,mne prišlo ze vie co robí..malo ísť o jednoduchý zákrok,len kaz..po otvorení zubu zistil ze je zly kanalik,nerv vybral ( to nebolo v pláne zozaciatku vôbec) nakoniec este našiel ukrytý 5ty kanálik , tiež ho necakala a bolo mu divné ze ich mam az 5. Takže sa stým dosť vybabral... Zajtra si požiadam o antibiotiká,dnes uz to nejak vydržím,mam nurofen a panadol.. je mi ľúto skrz kojenie ze to do seba budem pchať najmä v noci..no ozaj je to zúfalá situácia.
@lilinka126 zatiaľ som snim spokojná bola, tiež je mladý a nemala som problém doteraz,nevinim ho..skor sa bojím, že prečo takto reaguje ten zub,ale možno je to normálne..
S tými zubami je to také že buď - alebo...Niekedy sa endo podarí na prvýkrát a zub slúži bez problémov roky a niekedy sa endo prerobí aj 3x u rôznych zubárov a vždy je zle a zub ide von. Potom som si aj ja povedala, že keby som to vedela dám ho von hneď a za tie peniaze čo som vycálovala za tie endodoncie ( všetci vieme akè je to drahé) som mohla dávno mať implantát a svätý pokoj. No len na začiatku to nikto nevie ako to dopadne...😕
Tak uz mam ATB od stredy a boli to sice o niečo menej,ale bolesť v podstate stále pretrváva... Stale musim dávať tabletky proti bolesti,.. niekedy ma začne silno bolieť uzlina a krk na tej strane,ale ze neznesiteľne,ze musím dat tabletku...
Vyzerá to na nervy chytene, lebo opuch ani nic nemám..zub vyzerá krásne aj ďasno.
Myslíte že ta bolesť nervov prejde? Stále verím ze to odiznie samo.. bolí ma celá ta časť sánky a aj horná .. zrejme mi rozdrazdil nervy 😔
Určite ti to zle ošetrili. Treba sa obrátiť na odborníka ktorý vie robiť endodonciu (ošetrenie koreňových kanálikov). Keď to boli to znamená že v kanáloch zostala infekcia. Treba urobiť kvalitnú liečby najlepsie pod mikroskopom a hotovo. Odporúčam Digital Dental Clinic - tam ti určite pomôžu. Mala som podobne, zmenila som 2 doktorov a nikto mi nepomohol. Takže nakoniec išla do Digital Dental Clinic a tam mi to pod mikroskopom spravili a mam pokoj… naozaj treba si nájsť dobrého odborníka. Lebo stále som si hľadala niečo lacnejšie, platila za zub 3 krat a stále bol ten istý problem. Keď by som išla hneď do normálneho doktora tak by som zaplatila len raz a vybavené. Tu treba pochopiť že za kvalitu musíš zaplatit alebo budeš ošetrovať ten zub lacnejšie ale na viac krat, potom ti ho vytrhnu a prídeš o ešte viac peniaze (keď dáš dokopy všetky ošetrenia) a zub.
Napríklad ja mam take skúsenosti a zo sa rozhodla ist do súkromnej kliniky. Treba platím za ošetrenia sama ale viem, že mi to spravia kvalitne raz a nebudem musieť zajtra, alebo o týždeň, mesiac, rok riešiť ten istý zub a ten istý problem.
ja som si s tým odbehala svoje, zober antibiotika od dr, ak pomozu pojdes o 3 mesiace ak nezaberu (mne nezaberali) tak to musi znovu otvorit a asi tam nieco ostalo...