Bolesť zubu na dovolenke

20. aug 2022

Ahojte, momentálne som s rodinkou na dovolenke na severnom Cypre a bohužiaľ ma rozbolel zub. Pred mesiacom mi z neho vyberali nervy, čistili kanáliky a dali mi liečivú vložku. Mala som tam zápal. Ako na potvoru ma rozbolel teraz. Bojím sa, či to zase nebude taká silná bolesť ako pri zápale nervu. Ale hlavne čo vtedy robiť. Máme cestovné poistenie je tam napísané núdzová karta a číslo to mám volat naň nech mi zozenu niekde zubára alebo ísť za delegatkou? My vieme po anglicky ale neviem, či lekár bude vedieť po anglicky. Mám z toho stresy. Prosím, ukludnite ma.

nikpa
20. aug 2022

Treba kontrolovať delegáta. Zabezpečí aj tlomocenie ak bude treba.

autor
20. aug 2022

A ešte mám stres z toho na akej úrovni bude lekár. Mám v mobile takú apku ktorá preklada keď na ňu niekto povie. Snáď by som využila v prípade potreby tú.

autor
20. aug 2022

@nikpa ďakujem lebo neviem ako to chodí, zatiaľ sme na dovolenke lekára nepotrebovali

janka1011
20. aug 2022

Ja by som to riešila tabletkami proti bolesti, užívať pravidelne podľa návodu, to by malo utlmiť. Zubára by som tam navštívila len ak by sa bolesť nedala zmierniť. Držím palce.

luccija
20. aug 2022

Ist za delegatkou...ak Ti vyberali nerv nemal by Ta uz boliet...neuvolnila sa Ti vlozka?zatial by som si davala tabletky

autor
20. aug 2022

@janka1011 veď aj ja to riešim len tabletkami proti bolesti. Zatiaľ sa to dá vydržať. Keď som mala zápal nervu, tabletky nezaberali.

nikpa
20. aug 2022

My sme potrebovali a dosť súrne, hneď sme volali delegátke. Povedala nám kde je najbližšia pohotovosť a bola na telefóne, ak by dr. nevedeli AJ a bol by problém sa dohovoriť, prekladala by nám po telefóne.

autor
20. aug 2022

@luccija náhradnú plombu tam mám, nevypadla. Ja netuším prečo začal pobolievat

autor
20. aug 2022

@nikpa takže by nám povedala kde je najbližšia zubná pohotovosť a my by sme si zobrali taxi a keby bolo treba jej volali ohľadom prekladu? My anglicky vieme, len niektorí lekári hovoria len po turecký.

nikpa
20. aug 2022

Áno, takto sme to mali my. Podľa mňa to je aj úlohou delegatov. A ďalšia vec, keď máte cestovné poistenie, tam je tiez infolinka kde vám poradia ale hlavne by som kontaktovala delegáta. Je to človek, ktorý väčšinou v danej krajine žije a pozná mieste pomery. A určite aj miestny jazyk keby bolo treba pomôcť.

autor
20. aug 2022

@nikpa ďakujem, snáď to zajtra vydržím lebo v nedeľu zubári zrejme nepracujú

viestta
20. aug 2022

Ak máš cestovné poistenie, zvyčajne su v ňom zahrnute asistenčné služby pre prípad zdravotných problémov. Môžeš kontaktovať aj poistovn

vlado818
21. aug 2022

O kvalitu by som sa nebal. Skor o cenu vykonu. V zmluve mate napisane max cenu za zub co vam preplati poistovna. Pred 15 rokmi som musel navstivit zubara v Egypte( vybereal mi nervy) cely den straveny na klinike.
Poistovna im odmietla zaplatit prehnanu sumu a nechceli mi vratit ani pas. Ale co sa tyka vybavenia len som ziral na tu dobu. Klinika bola pre turistov ovsem.