Dievčatá poraďte prosím. Každé dva -tri mesiace mám trápenie so zubom múdrosti. Nenarástol celý, vonku je polovica a pod dasnom sa skrýva druhá. Príšerné ma bolí ďasno, nie zub, ale ďasno. Bolí ma z toho ucho, uzliny. Keď stlačím ďasno, vytečie hnis. Zvláštne je, že cez deň vôbec nebolí, ale k večeru začne príšerne bolieť. Čo to môže byť? Rastie? Alebo tam je zápal?
@darina77 Idem teraz v januári na preventívku. Inak zuby mám ok, žiadne kazy, len ten zub múdrosti stále hnevá.
Ahoj momentálne riešim to isté, teraz ma nebolí ale keď bolel naposledy nahnevala som sa a objednala sa na rtg... A teda objavil sa aj medzizubný kaz a ešte čosi čo ma ''pobavilo''.. 8 čo spôsobuje občasné bolesti má trochu zahnutý koreň a určite už viac neporastie, je už v takom štádiu asi 5 rokov.. Na obrázku je prekvapko 🤣
Ano rastie a ano je tam zapal ja som sa takto trapila roky, lebo moj zubar mi ho nechcel vyrezat aj ked som ho o to prosila, vraj rastie pekne rovno a bolest mam vydrzat. Ked sa mi dva krat po sebe takto hnisavo zapalil a skocila som na atb, isla som na sukromnu kliniku do ineho mesta, kde ma okamzite mojho utrpenia zbavili a este taky zapaleny zahnisany vyrezali von. Urcite si ho daj vyrezat, skonci ti priserne trapenie, ani nevahaj.
Kup si jednozvazkovu kefku a dobre ten zub cisti. Kedze ti rastie, to dasno je akobeny len polozene na tom zube, tam sa dostava povlak a necistoty a to sa zapaluje preto ta to tak boli, preto ti z toho moze ist aj zapach a hnis. Najlepsie dat osmicky von, absolutne neplnia ziadnu funkciu v ustach
U zubára si bola?