Bolesť zubu

7. jún 2024

Ahojte dnes mi zubár robil zub s ktorým som mala už toľko problémov...dvakrát zápal okostnice ešte bývalá zubárka mi tam vyberala nervy ale to je už nepodstatné...pri tomto zubárovi vždy keď mi do toho dostal vznikol zápal raz totiž menil plombu hermeticky ju uzavrel ale nemenil výplň od zubarky tam išlo len o výmenu starej amalgankvej plomby vtedy začal silný zápal myslela som že umrem preliečiť to ATB potom sa čakalo asi rok ale zas som ho začala cítiť tak mi prečistili kanáliky ale ako mi tam dal vložku a uzavrel zas hrozna bolesť nemohla som ani jazykom sa dotknúť zubu. No a dnes mi ich vypĺňal. Nemá mikroskop ale napriek všetkému mi príde šikovný a bolo to aj rýchle... Urobil potomrtg a všetko vyzerá ok ale má to boli keď zahryznem je normálne že je to citlivé asi že? Predsa len sa sparal v tých kanalikoch dostma to boli v kľude nie ale zahryznúť nemôžem. Ja sa fakt už bojím ďalšieho zápalu ale vravel že robil všetko preto aby tam nevznikol. Moja otázka teda môžem to mat pár dní ešte citlivé že?

ms_green
7. jún 2024

Ak ti robil kanáliky je normálne, že je ten zub pár dní citlivý na záhryz hlavne ak si tam mala silný zápal. Ak je to ale tak, že zahryzneš a neznesiteľná bolesť, podľa mňa to v poriadku nie je,

gemerka17
7. jún 2024

Par dni (3-4 dni) to moze byt citlivé, nie však vyslovene bolestive, žeby si musela byt na liekoch.
Keďže to robil bez mikroskopu, je to fuserska práca a šanca na zapal tam teda je viac ako dost. Sa fakt divím, kam na tých zubárovi chodíte a ste ochotný platiť za takú prácu. Je jedno ako sa snaží, proste tu ta technológia veľmi treba. Ale chlapec zarobil, to je jeho hlavné motto. Kašľať na pacienta.

autor
7. jún 2024

@ms_green už sa to našťastie lepší 🙂
@gemerka17 nemyslím si že kašle na pacienta nepýta ani veľa peňazí urobil potom RTg aby to skontroloval a vyplnené si dobre ale ďakujem