Bolesť zubov po nasadení mostíka

marjuk
19. aug 2018

Dobrý deň, potrebovala by som radu, dala som si urobiť mostík na 5 zubov, 3 a 7 zub obrusený a v strede tri zuby vytrhnuté. Dala som si inekciu pri brusení zubov. Po odznení inekcie zuby dosť boleli. Po týždni, čiže minulú stredu mi zubárka nasadila mostík, ešte neni pricementovaný. Zuby ma pod mostíkom hrozbne bolia, čo mám robiť? Mám si dať vybrať nervy zo zubov ktoré sú obrúsené? Poraďte prosím, ďakujem.

whatever1
19. aug 2018

@marjuk po bruseni byvaju zuby citlive niekolko dni na dotyk na studene, sladke a kysle...
Ale ak mas na nich uz osadeny mostik tak by mal sluzit ako ochrana pred tymito spustacmi bolesti. Take obcasne slabe zabolenie by bolo este ok po takom kratkom case od brusenia. Nevesaj hlavu, nastastie ho mas prilepeny len provizorne, Dr ti ho moze dat hocikedy dole a vyriesit problem. Mne pri bruseni ziveho zuba dr nasadil provizornu korunku a cakali sme pol rok ci nahodou neposkodil neaky nerv.. Inak ho preferoval umrtvit ale vhladom k tomu ze na rtg som mala nervy neak divne pokrutene a nechcel riskovat ze by zle zaplnil kanaliky tak ho nechal nazive. Inak vacsina zubarov zuby radsej umrtvi...kedy ti ho Dr chce prilepit natrvalo? Kazdopadne tam pondelok zavolaj a povedz ze ta to boli.

whatever1
19. aug 2018

@marjuk a mozno ze ho mas len zle nalepeny alebo treba este zbrusit mostik znutra, zle sedi a preto ta bolest. V ziadnom pripade netrp a zajtra rano volaj

marjuk
autor
19. aug 2018

@whatever1 Vo štvrtok by mi ho mala nalepiť napevno. Mám ho zle nalepený, neni úplne ku ďasnu, lebo vidím si svoje zuby, a cítim medzeru medzi mostíkom a ďasnom kde nie su zuby a strašne sliním.

marjuk
autor
19. aug 2018

@whatever1 bolesť mi trošku povolí keď si viackrát za deň umyjem zuby, ale raz za deň si musím dať tabletku od bolesti, to sa nedá vydržať. To mám na ľavej strane hore. Normálne ma bolia zuby aj dolné, čiže celá ľavá strana a bolesť mi vyráža aj na spánky.

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk ja som mala zbrusene ale nervy mi všetky vytiahli a nieje žiadny problem

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 a dá sa to urobiť naraz, že najprv vytiahnuť nervy a následne nasadiť mostík?

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 a ešte ak sa môžem spýtať ako dlho máte mostík?

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk áno vytiahnuť nervy vyplniť kanáliky nadledne sa brúsi potom sa počká kým sa troška zahojí a dáva sa mostík

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk no už rik

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk rok

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 a bolí vyťahovanie nervov?

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 a nie sú žiadne problémy keď je zub mŕtvy?

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk nie veď on je vyplneny osetreny capmi horsie by bolo keby ta pod trvalým mostikom začal bolieť živý no neviem si to predstavit ja mam dosť citlivé ďasná aj zuby takže sne to ušetrili takto

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk je nepríjemné to vrtanie az v podstate do sankovej kosti ale da sa troska potom mzsis zacitit aby vedela dr ze je na konci a mohla vyplnit tak cely zub inak je to uplne v pohode.. Heden ma bolel trosicku jeden vecer ale rano bolo po bolesti

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk všetko záleží aj od zubára musí byť skúsený

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 no veď toho sa bojím, že mi
mostík nacementujú a zuby ma budú stále bolieť. Lebo teraz mám provizórne nalepený ale zle, je nižšie a nezakrýva mi uplne moje obrúsené zuby tak mám bolesti.

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk musíš sa poradiť zo svojím dr čo by bolo najlepšie teraz môžu byť citlivé že niesú kryté a prečo ich už nemáš na pevno

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 zuby sú hrozne citlivé lebo sú neni úplne zakryté, nemám ich ešte napevno, lebo som týždeň mala obrúsené zuby, čakala som na mostík a hrozne ma boleli, nemala som žiadne dočasné náhrady aby mi zakryli obrúsené zuby.

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk ja som mala a vôbec neboleli ani ked mi nahradu dala dole no asi katdy máme iny prah citlivosti.. No pamatam si ze asi tri chcel dr nechať tak aj z nervami a boli hrozne citlivé už len pri bruseni tak mi radsej tie nervy vybral nez by musel sekat po case drahy mostik

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 to brúsenie asi nebolí keď už v zube neni nerv. Lebo pri živých zuboch to bolí jak fras. Neviem čo teda mám urobiť, či si dať alebo nedať vytiahnuť tie nervy...

bobricek1979
19. aug 2018

@marjuk musíš sa poradiť s dr

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 ja sa jej spýtam, to je jasné, som zvedavá, čo mi na to povie...

marjuk
autor
19. aug 2018

@whatever1 ďakujem za rady 🙂

marjuk
autor
19. aug 2018

@bobricek1979 ďakujem za rady 🙂

whatever1
19. aug 2018

@marjuk ak ho mas blbo nalepeny je to chyba zubarky, tak tam ani nevolaj a rovno rano chod, zaklop na dvere ze ta to boli. V ziadnom pripade netrp do stvrtku. Ak by ti ho nahodou chcela nalepit natrvalo hned tak odmietni. Ak ti bude chciet zuby umrtvit, nemas sa coho bat, robi sa to s lokalnou anesteziou, a myslim ze ti ten mostik budu musiet potom prerobit ale nie som si ista.

terez01
19. aug 2018

@marjuk podľa toho je mostík krátky,treba to povedať dr a nesúhlasiť s nacemetovanim. Som ZL,a myslím,že dr musí vidieť,že sú korunky krátke..

marjuk
autor
20. aug 2018

@terez01 vpredu som mala mostík dobre, zakryl pekne obrúsený očný zub, len vzadu 7 stolička tam som videla že neni dobre nalepený lebo bolo mi vidno asi 2-3mm svojho zubu.

marjuk
autor
20. aug 2018

@whatever1 bola som u zubárky dnes ráno, dala mi inekciu a vybrala nerv zo zadbej stoličky, zajtra idem zasa s druhým zubom vybrať nerv.

whatever1
20. aug 2018

@marjuk tak to som rada ze uz nebudu boliet. Len aby ti ho nenalepila napevno hned pokial neskontroluje ci ozaj sedi. A spravne by sa mali zuby zrontgenovat po vybrani nervov, aby si mal Dr istotu ze zaplnil kanalky spravne. Daj vediet ako si dopadla, budem drzat palce.

marjuk
autor
21. aug 2018

@whatever1 tak to dúfam aj ja, že ma to už nebude bolieť, už som druhý týždeň na tabletkách. Ja som jej hovorila, že posledný zub mostíka mi nezakrýva môj zub úplne a ona, že to nevadí. Ja som aj cítila medzeru medzi mostíkom a ďasnom. Som zvedavá či ma pošle aj na rontgen, ďakujem za pripomienku 🙂 dnes ráno idem vybrať druhý nerv, potom napíšem...