Bola som pred 3 dňami u zubára vyvrtal mi zub hrozna bolest dala som si radšej pichnúť injekciu. vyčistil kanálik dal mi vložku...no žiaľ dnes má bolí zas tak isto ako predtým...a neviem či si ho mám dať vyvrtat alebo vytrhnúť.
Ja som naka tiez tak a zub bolel nonstop cca 5 dni, aj som volala Dr. A povedala, ze si mam dat aj analgetika a brala som aj tyzden atb. Je bolest v noci horsia? Ked lezite?
@tereza888 ja by som zavolala priamo Dr. Ja ked som zahryxla isla som z koze vyskocit.. ale hned od prveho do 5 dna. Mala som zapal korena, to bola taka pulzujuca bolest, poleziacky horsia. Brala som atb a ako som dobrala, tak uz ok. Vcera tam davala vypln a blombu a zub zatial neboli. Davajte pozor, ci vam neopucha sanka, ak tam mate zapal.
mňa to bolelo ešte týždeň po ošetrení, ale hneď od prvého dňa.
Zavolajte si .. uvidite ci vas vezmu a co povedia
Ja by som sla. Mala som kedysi rovnaky problem a bol to nakoniec nevycisteny kanalik, ktory dr, prehliadol.
Prečo vám to nechal rozvŕtané? Mne moja zubárka vyvŕtala zub, vyčistila kanáliky, odstránila nerv a zaplombovala hneď a aj mňa to trochu bolelo aj na skus ale tak neviem pri takejto situácii je to vôbec zvláštne že to nechal takto
@thewitch no moja nemala cas, lebo na vycistenie a zaplnenie kanalikov potrebovala hodinu casu ( s tym povodne nepocitala) , cize mi dala dalsi termin, kde mala tu vyse hodinovu rezervu. Ale uz som zazila od ineho zubara, ze mi to nechal komplet otvorene, v podstate dieru, kedze zapal bol vraj taky velky, ze by to po zatvoreni opuchlo..
@evalin88 no však práve, podľa mňa by mali dať poriadny termín a keď naozaj to spraviť hneď lebo to sa zbytočne komplikuje keď sa to odloží hoci na deň - baktérie a podobne, to potom keď sa robí naraz aspoň ja si myslím že zubár má,, čistý " a čerstvý priestor na plombu a nie je tam také riziko zápalu... Len si myslím
@thewitch ide o to, ze v pripade, toho cistrnia to zapalene uz je, teda som laik ale tak som to pochopila, a zasa lekar nemoze vopred vediet ake to bude hlboke.. to by si musel davat na kazdeho pacienta hodinu. Ja som moju upozornila, ze mi uz ten zub niekto iny robil a zle kedze stale boli. Preto som aj menila zubarku, lebo povodna tie nervy vybrat odmietla, vraj sa to ukludni a boliet prestane.. mi povedala aj 3 mesiace po.. Tato mi len povedala, ze pokial bude mozne nervy tam nechat tak ich nevyberie. Vybrala, dala antibioticku vložku do zubu a atb aj v tabletkach. Len ked je ten zapal silny, tak prave tym ze sa to uzavrie, nema kadial vyjst a akoby sa tam zbieral, cize moze boliet, opuchnut atd. Vtedy sa musi aj ta docasna vlozka vybrat a zas vycistit. Rozhodne by som poprosila o atb. Po mojej skusenosti... Na pohotovost som raz isla 26.12. Co ma tak strasne bolel zub. Doktor tam dal bielu blombu na prvy šup a za par dni to začalo tak boleť, ze to museli cele odvrtat na pohotovosti, na rendgene bol vidno ten zapal, a vsetko mi vysvetlili akurat odstranit cerstvu bielu blombu nebolo zrovna jednoduche. Urcite by vtedy spravil lepsie, keby dal docasnu vypln...
Ja radšej ani na pohotovosť nejdem lebo tam sa s vami neseru 🤣
Ahojte baby, ja mam tiez teraz opletacky s tymi kanalikmi..vycistil mi ich a teraz to je stvrty den a uz ma ten zub zas pobolieva a mam aj take pripuchnute dasno pri nom..pojdem v pondelok k zubarovi a budem ich prosit aby mi to nejak poriesili, nechapem preco sa im to na prvykrat nepodarilo :((
ono to chvilu boli, pockaj este aspon den a potom volaj zubarovi