Bolesť zubov

cherry1981
8. máj 2014

Dobry vecer, zhrniem tak v skratke moj problem, od decembra trpim bolestami zubov, mam za sebou RTG, CT zubov, dva krat som bola na zubnom na stomatochirugii v MT robili mi (moj zubar) skusku vitality zubov, dva zuby zareagovali veeeelmi oneskorene a velmi slabo, napriek tomu, vsetci zubari vylucili problem so zubami. Krcne je tiez v poriadku, bolia ma spodne zuby, ktore su neplombovane. Preto moj zubar aj vylucil ze by boli mrtve.Zvalili to na trojklanny nerv, berem lieky, ale nezaberaju, preto si myslim, ze tie zuby ktore takmer vobec nezareagovali su mozno mrtve.
Urobil mi len skusku vitality zubov chladom, zaujima ma, aj som citala, ze skuska vitality zubov sa robi aj inymi sposobmi, poradte mi ak poznate sukromne ambulancie, ktore to robia aj elektrickym nabojom, prip. inymi sposobmi.

shrekula
9. máj 2014

pred asi 4 rokmi ma rozboleli zuby vľavo dole, ako celá sánka, až ucho, zubár mi takisto povedal, že on nevidí žiaden problém, brala som antibiotiká, ktoré síce pomohli, ale len trochu. Problém bol však v tom, a to viem až s odstupom času, že som mala problém s krčnou chrbticou. Zablokovali sa mi kŕčne stavce, chodila som na opichy a až keď sa mi stav zlepšil zuby prestali bolieť. Takže od tejto situácie akonáhle ma pobolievajú zuby a ja viem, že ich mám v poriadku, masírujem si krk. S chrbticou ako takou mám problémy, takže viem, že má vplyv aj na iné časti tela. ............. a zuby ti len tak asi neodumrú.

cherry1981
autor
9. máj 2014

@shrekula dakujem a ako si zistila, ze je to z krcnej chrbtice? Cvicila si? Mne bol odporucany aj chiropraktik, ale toho sa ja bojim , bojim sa ist do takého extremu pre mna, aby mi viac neublizil ako pomohol

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 Nemozes mat problem s nevyrastenymi zubami mudrosti? Mne takto zacala rast osmicka a tlacila tak, ze som 3 mesiace chodila po krcnom, zubnom, ocnom, CT, antibiotika, neurologia, trojklanny nerv...Vytrhol mi sedmicku aby mala kde rast osmicka a problem vyrieseny...

shrekula
9. máj 2014

@cherry1981....... ja už s tou krčnou zápasím roky, ale ako problémy s krčnou začínajú nenápadne a končia tým, že neotočíš hlavou, je ti zle, točí sa ti hlava, alebo ťa proste len bolí krk. ja som to mala s počítača, robila som neustále na PC, potom ma ofúklo a už bol problém. teraz sa snažím naťahovať si krčné svaly, to si chytíš hlavu s ľavou rukou a pomaly ťaháš k ľavému plecu a naopak. Plece nedvíhať, chiropraktik je riziko, môže ti urobiť aj horšie ako máš pokiaľ máš napr vyskočený stavec atď. A ešte také, že sa pomaly predkláňaš a ťaháš ruky a plecia smerom dole. Mne to pomáha. V krčnej chrbtici konči veľmi veľa nervov, môžu sa ako sa hovorí pricviknúť a už ti to niekde tlačí.

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 Bola som dokonca aj na CT zubov vsetko bolo v poriadku, lebo tiez , ze ci mi osmicka netlaci na nervy, ale na stomatochirurgii to vylucili

cherry1981
autor
9. máj 2014

@shrekula skusim tie cviky, sice stale sa vyhovaraju na trojklanny nerv, ale ja si myslim, ze su to zuby chcem vyskusat aj inu metodu zistovania ci su zuby zive, bojim sa , ze su mrtve preto ma bolia, trpnu mi, na MR mozgu mi nasli, ze nerv tlaci na cíevu aj mi nasadili lieky, ale podla mna su to zuby, kedze reagovali oneskorene, preto chcem urcite este skusit aj iných zubarov, ktory mi urobia lepsiu skusku vitality nie len studenym sprejom uz som z toho na nervy a bolia a trpnu mi vsetky spodne zuby, a vsetky su zdrave a bez plomb, aspon podla zubarov su zdrave, ale skusim aj tie cviky na tu krcnu, vdaka

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 inak ja uz mam vsetky osmicky vytrhane, len jednu mam a to povedali, ze je v poriadku, sice je plombovana, povedali, ze mi ju mozu vytrhnut ked chcem, ale ze moju situaciu to nevyriesi a poviem pravdu bojim sa si ju davat len tak trhat preventivne, aby mi nebolo este horsie ako je 😖 Este uvidim ked skusim iného zubara sice uz som bola dva krat v nemocnici asi 4 krat u svojho ten uz zufali, na krcnom, som bola tiez dva krat dokonca tiez raz v nemocnici, a vsetci to zvalili na trojklanny nerv, koly MR co mi tam nasli, len mna znepokojuju tie zuby, ktore bolia az tak trpnu pocas celého dna

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 Mna to len tak napadlo. Inac viem si predstavit cim prechadzas. 😝

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 Uz som povedala, ze ich dam uplne vsetky vytrhat a bude pokoj a budem radsej bezzuba 😠

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 Mne to zacalo na Katarinu a trvalo do polky janura. Antibiotik som zjedla asi karton. Moj maly nemal ani dva roky, nevladala som okolo neho vobec fungovat. Keby som mala istotu, ze sa mi prijmu implantaty, tak by som si nechala vytrhat vsetky moje a nasrobovat umeliaky. Hoci by som si na to musela vziat uver.

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 ja sa trapim od decembra, od decembra beham po lekaroch a prehadzuju si ma ako horuci zemiak 😖 😖 Ja mam tiez dvojrocnu doma a tiez som dakedy hotova, ale mne nepomahaju ani lieky od bolesti, teraz mi nasadili na ten trojklanny nerv, ale ani to mi nepomaha, preto si myslim , ze su to zuby a urcite som ochotna vyskusat aj dalsich 10 zubarov, kym mi asi vsetci nepovedia, ze su to zuby neni, ale uz som tiez dakedy v takkom zufalstve, ze si poviem, radsej ich dam vytrhat a dam si protezu vyberaciu, alebo budem bez zubov

25daniela
9. máj 2014

@zara0201 ono to take jednoduche s tymi umeliakami nieje, tu je problem, ze potom maju ludia otvorenu cestu rovno do sanky, zavrtany kovovy sroub nikdy tak telo neprijme a neobali ako naozajstny zivy zub a tym padom vznika cesta pre bakterie

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 A ake ATB Ti dali? Mne tiez uz potom nezaberali lieky od bolesti, jedla som ich ako lentilky. Len som pozerala na hodinky kedy si pojdem dat dalsie. A mala si CT zubov alebo dutin? Lebo v tom je rozdiel. Lebo moze byt aj to, ak byvas trebars castejsie prechladnuta tak mozes mat poklesnute dutiny alebo zhrubnute sliznice a to tiez moze robit problem.

cherry1981
autor
9. máj 2014

MR som mala dutin a mozgu, a CT zubov, ja som ATB nebrala, mne nasadili lieky na trojklanny nerv tym to uzavreli a povedali mi, ze oni uz nemaju co somnou urobit, nech ma lieci neurolog berem Lyricu
@zara0201

cherry1981
autor
9. máj 2014
zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 No vyborne, trap sa sama ako vies...

25daniela
9. máj 2014

Ja som mala zahnisany zub sestku ako pubertiacka a po vybrati antibiotik, leceni, opravovani aj tak isiel vonku a aj tak stale bolel... uz tam nebol a bolel, tak mi to potom zase cistili s takou akoby lopatkou a az potom sa to zahojilo. Je to uz vias ako 22 rokov, ale ked sa nieco so mnou deje, stale ma to boli, nieje to taka strasna bolest, tupa neprijemne otravujuca... ak zacina neaka choroba, boli ma tam.
Tak dokazem pochopit, ze co to mas za problem. Dufam ze sa z toho co najskor dostanes.

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 Inak zhrubnutu sliznicu mi povedali , ze mam ale pripisali to alergii a povedali , ze nech idem na alergologiu nic viac, ale ze to mi nemoze sposobovat bolest spodnych zubov

zara0201
9. máj 2014

@25daniela No ved som pisala ze keby som vedela ci sa prijmu. Ale transplantat nikdy nie je ako prirodzene.

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 asi tak nejak a myslis, ze zhrubnuta sliznica to moze robit? Lebo u mna to vylucili dvaja krciari aj neurológovia, ze z toho zuby boliet nemoze

cherry1981
autor
9. máj 2014

@25daniela mne to zvalili na trojklanny nerv

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 nO MNE POVEDALI ZE POKLESNUTE DUTINY SPOSOBUJU BOLEST ALE MNA BOLELI HORNE ZUBY.u DOLNYCH ASI NIE. cO TAK NEJAKE UZLINY ALEBO SLINNE ZLAZY?

cherry1981
autor
9. máj 2014

No mna bolia spodne, dutiny ako take mam v poriadku, len ta zhrubnuta sliznica sa nasla, ale to mi povedali, ze to moze byt aj alergia, ze aj keby mi ju zoperovali tak to k nicomu nevedie, kedze bolesti by neprestali, ze to sa nemoze prenasat na spodne zuby 😒 Som uz z toho na prasky, preto hladam dobrehho zubara, co si da naozaj zalezat na mojom problemy

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 uzliny aj slinne zlaty mi tiez kontrolovali na stomatochirurgii v nemocnici to bolo v poriadku tiez, akurát vravim, zubarovi sa nevidel jeden zub, zareagoval veeelmi oneskorene a velmi slabo a mne to odvtedy vrta hlavou , ci to nieje ten jeden zub, aj ked on to vylucil, kazdy dava ruky prec. Preto hladam zubara a budem hladat, ktory si da viac zalezat asi neviem, mam super zubara ale potrebujem potvrdit od dalsieho ze je to v poriadku a pótom im uverim ,ze je to trojklanny nerv. Skjor nie ja si myslim, ze mam nieco s niektorym zubo´m a ten robi problemy mozno sa mylim, ale topiaci sa aj slamky chyta 😖 😖

25daniela
9. máj 2014

@cherry1981 s tym nic neurobis ked to uz tak vysortirovali, a za neaky ludovym liecitelom si nebola? Ja sice ziadneho nepoznam, ale viem ze na take nieco, ked uz si ludia nevedia rady by mohli pomoct prave nie lekari ale ti ini... alebo neaka homeopatia a alternativna liecba

cherry1981
autor
9. máj 2014

@zara0201 Najhorsie je, ze kazdy dava od toho ruky prec, neurolog sa vyhovara na krciarov, krciari na neurologov, zubari sa vyhovaraju tiez este mi povedali, ze je im to luto, ze je to aj pre lekara, aj pre pacienta velmi neprijemny stav, ked sam lekar nevie pomoct pacientovi a urcit spravnu diagnozu, ale nakoniec podla MR urcili , ze je to trojklanny nerv, len keby aspon lieky pomahali...

cherry1981
autor
9. máj 2014

@25daniela zatial nie, ale ked mi vyluci dalsi zubar zuby, tak idem skusit aj to nic ine mi neostava, aj ked liecitelom moc neverim, ale za vyskusanie nic nedam

zara0201
9. máj 2014

@cherry1981 Mna to dokonca bolelo nad mrtvymi zubmi. Dovtedy som bola presvedcena ze mrtve zuby nebolia... Na liecitelov by som sa asi nespoliehala, skor skontrolovat ten zub co sa nezda, lebo tie nervy vedia byt neskutocne poprepletane.Ja som napriklad podla nalezov mala po vytrhnuti zakazane smrkat...aby som si neviem co poodtrhala.

25daniela
9. máj 2014

@cherry1981 ja som mala dlhodobe problemy so zapalmi dutin a mohol za to jeden krasne pod korunkou schovany mrtvy zub. Po operacii, kde mi ho vybrali a vycistili dutinu som zapal dutin nemala viac, ale aj som kadejako detoxikovala a uz je to asi 4 roky a pohoda. Aj ked mi poskodili nervy na dalsich 4 zuboch a reaguju tiez velmi slabo a oneskorene na tu skusku chladom, a ked si preplachujem nos tak ich citim, je to lepsie ako predtym.

25daniela
9. máj 2014

@zara0201 sak prave, aj mne to ostalo otvorene medzi ustnou dutinou a dutinou nosnou, aj ked mi urobili plastiku a pozasivali to, tak stale to je citit