Bolesť zuba rok po endodoncii

31. mar 2023

Je to normálne, aby zub bolel aj rok po endodoncii? Kanáliky sú vyplnené že vraj úplne správne, napriek tomu ma to stále bolí v kosti pod zubom. Je nádej, že sa to ešte zahojí? Máte skúsenosť?

sibrez
31. mar 2023

nechcem ta strasit, ale mna po endodoncii bolel zub ako slak, v noci, taka hnusna bolest ze som myslela ze si radsej ten zub vyrazim. Moja zubarka mi furt tvrdila ze ma tam nema co boliet, fakt som na nu apelovala ale stale ma upokojovala, tym ze som mala male dieta sa mi nechcelo menit zubarku... ale ked to fakte aj po roku bolelo tak som sla inej zubarke lebo fakt som to uz nedavala a ona mi z RTG snimku povedala ze endodoncia bola zle spravena, nebola uplne dokoncena a ze ci chcem skusit to znovu otvorit alebo vytrhnut, lebo ze vraj tam uz moze byt cysta. Dala som vytrhnut a zubarka sa nemylila bola tam ukazkova celka cysta ako svet. predchadzajuca zubarka robila endodonciu naslepo bez rtg snimky, bez mikroskopu.

autor
31. mar 2023

@sibrez mne to robil s mikroskopickými okuliarmi a aj po zaplnení robil rtg hneď v kresle. Aj mi ukazoval na obrazovke, že kanáliky sú zaplnené až po hrot, že to bude v poriadku. No ale asi nie je....

sibrez
31. mar 2023

neviem no, mozno fakt sprosta otazka nemoze ta boliet zub vedla? vies ako ked boli zub aspon u mna to je take ze niekedy ani uz neviem co ma boli. Ja po svojej skusenosti uz si overujem robotu ...

gemerka17
31. mar 2023

Tak mikroskopické okuliare sú na nič, na kvalitné endodonicke ošetrenie treba mať vybavenie a to mikroskop. To že si to mala takto neodborne ošetrené a zub ťa bolí znamená, že je to zle ošetrené. Nájdi si zubára specialistu, ktorý pracuje s mikroskopom a nech urobí reendodonciu. Lekár, ktorý ti pôvodne ošetrenie urobil si nikdy neprizná chybu. Preto je nutné ísť po druhý názor. Takáto situacia čo popisujes je tu každé 2 týždne, holt bežný stav.

autor
31. mar 2023

@sibrez nie, je to určite tento zub. Cítim ho keď naň poklopem. V noci ma nebolí vôbec, len cez deň a je to také divné, že niekedy ma nezabolí aj týždeň a potom zase bolí 3 dni vkuse.

sibrez
31. mar 2023

tak potom by som vyhladala ineho lekara nech ti to pozrie.

nelca0510
31. mar 2023

Koľko je od endodoncie?

katusskaa
31. mar 2023

ja to mavam. endodoncia u zubara s mikroskopom, specialista, verim mu. ale jednoducho sem tam ma to boli. u mna vplyvaju hormony - vacsinou pred menzesom, alebo aj pocasie. je to moj horny zub, teda aj ked mam nieco s dutinami, proste reaguje to na zmeny tlaku. zub konzultovany aj u inych lekarov, kontrolne rtg, vsetko je ok ale moje telo reaguje takto, je to zasah do organizmu.

luka44
6. okt 2023

Ahoj, prosím podarilo sa ti vyriešiť nejako tu bulest? Časom to zmizlo alebo to občas ešte pretrváva. Mám podobný problém.

luka44
6. okt 2023

@katusskaa to je zaujímavá info, tiež to mám tak odpozorované v súvislosti s počasím. Dosť mi to ale otravuje život, keď ma to v najnevhodnejšej chvíli začne pri jedle bolieť, alebo pri čistení. A potom zase týždeň nič. Už aj rozmýšľam, že si ho dám vytrhnúť len sa bojím že mi bude chýbať.

autor
7. okt 2023

@luka44 je to stále rovnaké. To s počasím to je len mýtus, nedrž sa toho. Keď je všetko urobené dobre, zub proste nebolí. Sú aj prípady, kedy sa zub proste zachrániť nedá, nech je akokoľvek odborne ošetrený a to je zrejme aj môj prípad.

luka44
9. okt 2023

Dakujem za odpoved. Asi áno, asi sa s tým budem musieť zmieriť, že pôjde von. V podstate ta nárazova bolesť sa ešte dá vydržať keďže to boli v intervaloch. Skôr sa bojím, či z toho zuba nevzniká nejaký permanentný zápal v tele

gemerka17
9. okt 2023

@luka44 keď ťa mŕtvy zub bolí, tak znamená, že je zapal na koreni zuba. Čiže zapal vzniká. Dôvod je u 99% ten, že je urobená zle práca na základe nedostatočného technického vybavenia.

katusskaa
9. okt 2023

@luka44 skús si dať milgammu ešte.... ja už poznám svoje telo a niekedy mu to proste len dlhšie trvá... kým sa to tam všetko zrovná. teba nemusí bolieť zub, ja som mala robené kontrolnaj 3D CT,všetko čisté, žiadny zápal, viditeľné nejaké bočné kanáliky alebo čo.... každý sme iný a moja nervová sústava potrebovala viac času. do dnes reaguje niekedy naozaj na počko, zmeny tlaku a pod. u mňa to nie je žiadny mýtus.