Bolesť zuba na dotyk

10. okt 2023

Ahojte,

Boli ma konkrétny zub..Ale iba ak sa napijem niecoho studeného alebo tepleho. Skusala som tlacit na ten zub a bolel aj na dotyk..lenze nechápem kedze mi z neho vyberali nervy. Dokonca 2x ( prvá zubárka mi to nevycistila správne a môj zubár to musel dokončovat.)
Neviete cim to môže byť? Kontrolný RTG bol vykonaný pred mesiacom zhruba a nemám kazy. Aj keď je pravda, že mám k tomu sklony.

opica_skorica
10. okt 2023

Nikdy sa vraj nevyberú všetky nervy. Je to ako korene stromu. Dačo zostalo.
A keď ťa bolí zub a je utorok, bež k zubárovi.

gemerka17
10. okt 2023

Bola si ošetrenia pod mikroskopom? Ak nie, tak je to odpoveď na tvoju otázku. Znova máš urobenu nekvalitnu prácu od zubára. Čiže zle vyčistené, začína zapal, preto ťa to boli.

autor
10. okt 2023

@gemerka17 áno práveže on pod mikroskopom len. Preto ma to zarazilo

autor
10. okt 2023

@opica_skorica ráno to bolo horšie teraz to uz takmer necítim ale nechcem to podceňovať no dostanem sa k nemu az budúci týždeň

opica_skorica
10. okt 2023

Od vcera mam antibiotika, lebo zapal sa spod koreňa zuba dostal do kosti. Išla som hneď. Neodkladaj. Neoplatí sa to.

https://www.youtube.com/watch?v=OJ-pdIVtk04
gemerka17
10. okt 2023

Mne sa to tiež stalo. Mala som akútny zápal pod sedmickou. Všetko sa vyčistilo a spravilo pod mikroskopom u zubára, ktorý je jeden z najlepších. Prešli 2 roky, a zub pomaly začal bolieť na dotyk. Na RTG bol zapal na koreni zubu. Inak zaplatené to bolo dobre. Zubár urobil reendodonciu na dva krát, lebo nevedel čo je príčinou. Čiže uvoľnil tlak z jedného kanalika, keďže to nepomohlo, o mesiac aj zvyšné kanaliky prečistil. Niečo niekde bolo, čo robilo sarapatu. O pol roka sa zapal na RTG zhojil a zub je bez bolesti už ďalšie 2 roky.
Čiže chod k zubárovi, nech urobí RTG. Bude treba urobiť reendodonciu. ATB sú zbytočné, ak je niečo v zube, čo sa ďalej šíri. To sa musí znova prečistiť.