Bolesť zuba a možné predávkovanie sa tabletkami proti bolesti

romcix213
16. aug 2020

Ahojte baby,idem si k vám po radu,dnes sme boli na výlete s mojou maminou, malým bratom a mojim synom z ničoho nič ma začal bolieť zub,predtým bolel tiež ale omnoho menej a dnes akoby sa zbláznil, mám malého syna,mamina ho strážila,nevedela som sa na nič sústrediť a keďže už som skúšala veľa liekov proti bolesti vyskúšala som nedávno Valetol...dnes som si dala znovu no začala som na to zrejme príliš mysliet,pripúšťať si to a zhltla som 5tabletiek pred dvoma hodinami poslednú....po asi polhodine po poslednej tabletke mi ostalo zle,začala som sa triasť, neskutočne mi trešťalo v hlave a napínalo ma, myslíte že som sa predávkovala a treba ísť na výplach?....hrozne sa toho bojím a neviem čo mám riešiť skôr či výplach a sanitku alebo zubárku,som z toho dosť vyplašena,bolo to nezodpovedne ja viem radšej som mala riešiť pohotovosť ale keď ja verím len mojej zubárke a z ostatných zubárov mám od decka panicky strach

Prosím poraďte 🙏🙏

macekovam
16. aug 2020

za 2 hodiny 5 tabliet?

macekovam
16. aug 2020

ak stihas.. tak to vyzvracaj lebo si si viac uskodila ako pomohla.. mas male dieta tak to ries a precitaj si o predavkovani paracetamolom.. docitas sa o vsetkom co sa ti moze stat .. a vzladom k tomu ze mas male dieta a to potrebuje mamu radsej grrrcaaajjj

meluela
16. aug 2020

@romcix213 pokus sa vyvolat vracanie a volaj 112. neostavaj sama, zavolaj niekomu blizkemu nech pride niekto k tebe. 5 tabliet je maximalna denna davka, ak si ich jedla s rozostupmi aspon 4 hodiny tak by to nemalo byt tak zle. nie je tam len paracetamol, ale aj dalsie latky

romcix213
autor
16. aug 2020

@macekovam od asi 17:30 5tabliet a snažím sa len som hrozne unavená a čítala som všetko preto píšem o radu

@meluela som u maminy keď videla ako mi je ani ma s malým nechcela pustiť

fuuu,na záchranku si netrúfam, bojím sa...no,mala som jednu po hodine ďalšiu po dvoch ďalšiu po 19:15 ďaľšiu a potom až 23:40 cca...a odvtedy som hore a každú chvíľu wecko

meluela
16. aug 2020

@romcix213 tu je cislo na pohotovostnu linku toxikologickeho informacneho centra: 02/ 5477 4166 skus zavolat tam co ti poradia
Ak nedvihnu alebo nebudu vediet poradit, tak volaj tu 112, nemusia ta zobrat do nemocnice, bud poradia alebo ak aj pridu a zistia ze si ok tak ta nechaju doma.
Ked si odpalis pecen tak si v keli. Mozno potrebujes antidotum podat na ten paracetamol (acetylcystin). Ja by som si netrufala nechat to tak.

romcix213
autor
16. aug 2020

@meluela dobre máš asi pravdu mám doma malé dieťa aj keď tu mám maminu ale potrebuje ma hlavne v takom malinkom veku(nemá ani rok ešte....idem skúsiť zavolať aj aj a uvidím čo sa bude dať robiť

meluela
16. aug 2020

@romcix213 drzim palce nech je vsetko v poriadku nakoniec ❤ daj potom rano vediet ci si ok

romcix213
autor
17. aug 2020

@meluela na toxikologickom mi povedali že podľa príznakov mám volať záchranku aby ma aspoň vyšetrili,ach😭hrozne sa bojím

deti95060810
17. aug 2020

priotrávila si sa...na príbalovom letáku by si mala mať napísané ako sa prejavuje keď zoberieš viac tabl. ako je predpísané..... a čo máš robiť.

romcix213
autor
17. aug 2020

@meluela na zdravotnej mi povedali že som mala dennú dávku že to nie je nič keď len zvraciam že je to normálny príznak ale ak by sa to zhoršovalo mám ísť do nemocnice,nemám piť kávu a najbližších 24 hodín byť bez liekov proti bolesti ale že sa nemusím báť,v prvom rade mám riešiť ten zub,takže ráno volám zubárke nech ma vezme a nech ho dá aj preč len nech už mám po tom....

Moc Ďakujem za pomoc ♥️budem písať čo do rána a uvidím ako ďalej no,hádam to prejde a budem môcť aspoň zaspať

macekovam
17. aug 2020

@romcix213 ale nekojis uz ze nie?

gelifil
17. aug 2020

Neverím, že toto može spraviť jedna dospelá žena - matka maličkého dieťaťa😨😨😨.......nabudúce čo spravíš?????si vrcholne nezodpovedná

romcix213
autor
17. aug 2020

@macekovam nie mlieko som stratila,keby som kojila určite také niečo nespravim
@gelifil čo už.... bolesť je bolesť, nezvládla som to...tak sorry no🙏👍

gelifil
17. aug 2020

@romcix213 bolest je bolest??!!

deny81
17. aug 2020

@gelifil prepac ale preco si mala potrebu jej nakladat ked to co si jej pisala jej je zjavnr jasne? Myslíš ze to potrebuje pocut? Netreba ju fukat, ale ani nakladat. Ked nevies pomoct, co zjavne fakt nie, tak nepridavaj.
@romcix213 učíme sa na vlastnych chybach, treba ai uvedomit ze mas stastie, mamu a ze si neurobila este vacsi omyl. na pecen si daj potom pestrec aspon mesiac, pomozes jej. A zub - drzim palec nech je rychlo prec ta bolest.

gelifil
17. aug 2020

@deny81 preco mas ty potrebu reagovat na mna?...jasne jej je to bohuzial neskoro...nabuduce co spravi?predavkuje dieta, lebo bude plakat?.....keby zobrala 2-3, ok, omyl.....toto nie je s kostolnym poriadkom!

romcix213
autor
17. aug 2020

@gelifil ako halooooo...ja nie som piča, svoje dieťa milujem a neublížila by som mu!!!Nikdy 😠😠😠 Mala som dosť ťažké a silné bolesti a práve kvôli malému som sa ich chcela zbaviť.... dokážeš to pochopiť či ideš sa hrať na Matku Terezu?

romcix213
autor
17. aug 2020

@deny81 už si budem dávať pozor a idem volať zubárke aby mi pomohla

gelifil
17. aug 2020

@romcix213 To co je za slovnik?Dietatu by si neublizila a sebe ano. Nedoslo ti, ze si mozes znicit pecen a v konecnom dosledku pripravit dieta o matku?Ked si mala tazke asilne bolesti, mala si ist na pohotovost a nie sa priotravit. Takto zrela,dospela matka neuvazuje.

romcix213
autor
17. aug 2020

@gelifil môj slovník lebo mi ideš kázať ako 15 ročnej,keď ma to najviac začalo bolieť zubné pohotovosti už nerobili,zo zubárov mám panicky strach takže dôverujem len mojej zubárke a jediný zubár ku ktorému pôjdem je ona... žiadny iný

Som zrelá a dospelá matka 😉no stalo sa,poučila som sa nemusíš hneď skákať akoby som chcela spáchať samovraždu

lauriinkaa
17. aug 2020

@romcix213 mne sa to tiež stalo kvôli zubu, vtedy mi mamina kazala vypiť veľa veľa mlieka a naozaj pomohlo. Ja zas ibalginom no odvtedy som ho uz do úst nedala vôbec. Úplne ta chápem, lebo bolest zuba je neznesiteľná. Držím palce aby si bola čím skôr v poriadku a tie reči ignoruj ☺️

deny81
17. aug 2020

@gelifil pretoze mam tu potrebu ta ukludnit a zbrzdit tvoje jedovate reci na autorku. A k jej spravaniu do buducna - mne pride dostatocne lucidna podla jrj rrakcii a komunikácie aby si z toho vzala ponaucenie a tiež vo svojich rrakciach odkazuje na potrebu a starost o dieta. Kde si ty vzala presvedcenie ze to zopakuje? Veln iby ma zaujimalo, ci si ty taka strasne dokonala, ze si nikdy neurobila chybu alebo si sa nepomylila. Kto ti dal pravo ju sudit pre pana? Keby si bola dokonala, co na 200% nie si (leb oto nie je nik), sam aby si vedela ze to co si vypustila z klavesnice nie je spravne. A preco sa voci tomu ohradzujem? Pretoze nenavisti je na svete dost a taketo reakcie ako je tvoja ju lrn podnecuju. A plodia iba nenávisť. Cim ju svojim komentom naučíš? Xe ak si nebude vedieť s niecim rady, radsej nech nepyta o pomoc lebo dostane rady tvojho druhu? Mne pride ze jej baby poradili velmi dobre, pomohli jej. Podla mna dosiahnes svojim konaním presny opak.
Este poznamka na zaver. Ak ti je dolezity nejaky zivot ktory chces riadit, chod prosim pohladat niekoho osobne, kde budes ochotna poradit cloveku z oci do oci, aby si toho cloveka vedela aj presvedcit. Krasny den ti prajem a hlavnr pokoj na dusi.

deny81
17. aug 2020

@romcix213 nemusis nikomu viac vysvetlovat, tebe bolo zle, mas šťastie na maminu a pokial človek nechodi v tvojich topankach, nevie ako ti bolo a preco si sa tak rozhodla. Baby super poradili a tak to ma byt. No a ze sa ti objavil taky koment? Mno, v kazdej skupine sa najde niekto kto si mysli ze ma na to pravo, hoci nema. Ju neovplyvnis, nevysvetlis, preto ju ignoruj. Akákoľvek rekacia tymto smerom ta len zbytocne oberie o energiu.
Snad ta zubárka co najskôr poriesi, bolest zuba je des. Poznam to. Drz sa 😘

deti95060810
17. aug 2020

@romcix213 na bolesť si daj predpísať Flektor - predpisuje obvodný...to pre prípad žeby si dostala silnú bolesť a potrebuješ nejak pretrpieť do rána....
Flektor je silný liek od bolesti, nie je volnopredajný....

romcix213
autor
17. aug 2020

@lauriinkaa neviem či dokážem vôbec niečo do seba dostať ale skúsim to mlieko a uvidím,nemôžem ani jesť ani piť lendva som dnes vypila dve šálky vody čo ma to bolí keď prehltam
@deny81 Ďakujem moc za podporu♥️už to nezopakujem samozrejme že už nie najbližšie to budem riešiť čo najskôr len teraz mám toho hrozne veľa a svoje zdravie a bolesť tohto druhu som sa snažila ignorovať až tak že to zašlo takto ďaleko...
@deti95060810 skúsim to poriešiť s obvodnou aby som sa nabudúce takémuto niečomu vyhla veľkým oblúkom

Ste zlaté baby naozaj moc Ďakujem za podporu 💙💙

veronikaszabova
17. aug 2020

@romcix213 a u zubarky si bola??

romcix213
autor
17. aug 2020

@veronikaszabova mamina má poobednú takže som nemala kde nechať malého ale volala som jej aj písala takže hádam sa ozve

lauriinkaa
17. aug 2020

@romcix213 no to mlieko len kvôli tým liekom.. Ak mas zapálený nerv, čo vie bolieť najviac, skús si prikladať teplé. To mne pomáhalo vždy, keď som nemohla hned k zubárke..

gelifil
17. aug 2020

@romcix213 vsak 8mesacne dieta by ostalo aj v kociku

romcix213
autor
17. aug 2020

@gelifil nie nevie,nie každé dieťa je rovnaké a nie každé vie vydržať v kočíku to za prvé a za druhé malý nemá 8mesiacov🙂 a v kočíku ho mať určite nebudem lebo ak mi ho odtrhne a budem musieť mať minimálne kľud lebo mi býva zle takže nechcem brať malého so sebou