Bolesť zuba

26. dec 2024

Ahojte dlhodobo má boli jeden zub keď zahryznem ma tam tak pichne zubár mi to pred vianocami opravil to citlivé miesto ale nadalej to boli iba na zahryznutie má tak pichne aj keď mám pocit že iný zub ako mi robil. Občas aj na studené. Povedal mi že ak to neprejde tak vyberie nervy. Robil mi aj RTG a nič zvláštne nevidel ani kaz nič. Je podľa vás nutné vybrať tie nervy? Môže byť ten zub proste citlivý? Nemôže má to zabiť keď to nebudem teraz riešiť mám totiž aj iné kazy ktoré už dlho odkladá a momentálne zubár nerobí objednal má na marec v kľude má to neboli a všade som čítala že skôr je zle keď v zube pulzuje ale pri Tom citani som aj našla ako niektorí umreli zo zubu ale to asi zanedbávali roky čí? Ďakujem

taktotedanie
26. dec 2024

Ano je to mozne ale raritne
Skor by som si riesila terminy ako na marec, cim skor sa zub opravi tym lepsie pre teba a nemusi ti aj z tych ostatnych vyberat nervy, jednak usetris peniaze a koledujes si ze ta to zacne riadne boliet a budes musiet riesit pohotovost zubnu to ta bude stat este viac penazi
Nehovorim o tom, ze zuby s kazmi su potencionalny fokus infektu

koniarova
26. dec 2024

V marci? Ďakujem pekne za takého zubára.

autor
26. dec 2024

@koniarova no čo mám v okolí známych všetci na termín čakajú minimálne tri mesiace aj u iných zubarov

ronie338
26. dec 2024

Moze byt aj vysoka vypln, treba ísť zajtra ráno k doktorovi, nech sa na to pozrie. Buď bude vysoka vypln keď len pri zahryze alebo kanaliky. Tak či tak treba ísť čím skôr aby to neprepuklo giac. Vysoka vypln vie tak poškodiť zub až odumrie lebo sa pretoži.
@koniarova no je to beznejsie ako sa zdá, najmä ak je dobrý lekár. Ta u ktorej som robila pred materskou ma terminy na jún.

autor
26. dec 2024

@ronie338 no on teraz cez sviatky má dovolenku robí až 3.1. a to predpokladám bude natresk a ani sa mi tam popravde moc nechce bojím sa 🙈 viem že potom to môže byť horšie ale aj tak

ronie338
27. dec 2024

Tak musí mať zástup alebo pohotovosť. Ako je to aj o tom čím menšia vec tým je to lacnejšie. Zabrusenie výplne nestojí nič, čistenie kanálikov od 300 eur viac, vytiahnutie zuba od 50 eur a nahradenie chýbajúceho zuba ci mostíkom alebo implantátom od 800 eur. Preventívna prehliadka s rtg snímkami u zmluvného od tých 20 eur nech to prezeniem, dentalna hygiena 50 eur.

koniarova
27. dec 2024

Čím dlhšie budeš čakať, tým to bude drahšie.

mariynka
31. dec 2024

3.1.hned rano ako bolestivy pripad. Ak by si mala umriet, vytvorila by sa fistula, zapal, hnis,.. oslepla by si a pod.