Bolesť zuba 2 mesiace po čistení kanálikov

14. feb 2023

Čo vám najviac pomáha pri bolesti zuba po čistení kanálikov? Robili mi reedonciu pred dvoma mesiacmi a teraz ma to začalo bolieť, beriem antibiotika Sumamed a Ibuprofen striedam s Flectorom každé 4 hodiny.. + studené obklady. Doktorka povedala,ze mam vydržať,ze prvých 24 hodin je najhorších po začatí antibiotik,potom by to uz malo byť lepsie a lepšie.

tanyag
14. feb 2023

Zubná pasta s vysokým obsahom flouridu, na Slovensku je to ťažko zohnať, resp. nie je...mne to zubár v Anglicku dával na predpis...zohnala som tú istú pastu v Poľsku. A zaberá úžasne.

elenka.k
14. feb 2023

trvá to dlhšie, ja som si z tej bolesti dala vytrhnúť zub, potom sme zistili, že má bolel vedľajší zub 🙈

zlatovlaska123
14. feb 2023

Mňa bolí už pol roka po reendodoncii. Po mesiaci som išla, že stále bolí a zubár len tvrdil, že všetko je urobené správne. Tak ja už neviem, ale neverím, že to dakedy prestane...

gemerka17
14. feb 2023

Neprešiel by týždeň, čo by tu obdobná téma nebola.
Moje otázky sú vždy rovnaké:
Bola reendodoncia urobená pod mikroskopom?
Robil to vychyreny odborník?
Keď teraz začali bolesti, bol robený RTG s tým, že sa vylúčil, že na koreni nie je zapal ?

bara_borka
14. feb 2023

ak po endodoneiic nebolel a teraz začal, treba okrem iného vylúčiť, či sa zub nezlomil v mieste oslabenia. to je vždy riziko endodoncie, resp reendodoncie, že je zub už oslabený opakovaným rozširovaním a čistením. Bohuzial stáva sa, ale za to nik nemôže. ďalšou príčinou bolesti môže byť parodontalny vacok, odhalenie dentinu ... uvidíte, čo zub bude robiť nasledujúce dni .

zlatovlaska123
14. feb 2023

@gemerka17 kto je podľa Teba vychýrený odborník? Žiadny zubár nemá na čele napísané - poďte ku mne, ja vám zaručene zub zachránim. Tu sa totiž nedá nič zaručiť a ako hovorí môj zubár, endo je už len pokus o záchranu. Áno, bol robený pod mikroskopom a každý kanálik kontrolovaný rtg. Vraj všetko spravené dobre, a vidíš, bolí.

gemerka17
14. feb 2023

@zlatovlaska123 odborník je ten, ktorý sa zameriava na endodonciu, pracuje pod mikroskopom a má v tom dostatočnú prax aj ako kopec školení a kurzov, ďalšieho vzdelávania. Má svoje meno a vie sa v okolí o ňom, že to je ten výborný endodont. O sebe to má napísané aj na nejakej stránke, že načo sa zameriava.
Zubári majú tú nepríjemnú vlastnosť vlastnosť, že ako náhle sa im niečo nepodarí, tak to nepriznajú. Ak ťa zub bolí a chceš ho skúsiť zachrániť a más dalsích 500 - 800 eur, tak môžeš skúsiť iného vychýreného odborníka a reendodonciu od neho. Samozrejme tu nie je nič na 100 %, čiže občas sa to proste nepodarí, alebo je to komplikovanejší prípad.

elenka.k
15. feb 2023

ináč, ešte taká menšia moja skúsenosť, ak mi vytrhli ten zub a začal dr./ opravovať ten vedľajší zub - bolesť neustupovala, a rana - diera sa nechcela zahojiť, po čase som prišla na to, že z ďasna mi začalo trčať niečo na 2 miestach, tak a doktor to doslova vydlabal to a ani neviem čo to bolo, či kúsok zubu, ktorý spadol do tej diery... ale potom akoby zázrakom sa všetko zahojilo. Ja som bola prekvapená, ako moje telo chcelo zo mňa vypudiť to, čo tam nepatrilo aj skrz ďasna.