Ahojte mám taký problém. Začali sa mi tlačiť zuby múdrosti s doktor povedal, že musia ísť von. Už som sa odhodlala a čakala som od neho na telefonát keby môžem prísť. To bolo v nedeľu. Navečer ma začali pobolievať zuby, čo som pripisovala tomu, že asi mi to dáko tlačí. Ale z pondelka na utorok v noci, som sa zobudila so strašnou bolesťou zuba (na ktorom mám plombu)... Je to neskutočná bolesť, bolí ma pri dotyku, umývaní zubov, pri zahryznutí ani nehovorím, dokonca aj keď nič s ním nerobím. Iba keď si vypláchnem ústa necítim na okamih bolesť a už mi nezaberajú ani lieky od bolesti. Nestretol sa niekto s niečim podobným ??? ☹
s boľavými zubami a aj komplikáciami po vytrhnutí zubov múdrosti som si užila svoje, na tvojom mieste by som neváhala a hneď ráno by som sedela u zubára medzi bolestivými ak to teda u vás tak funguje..môžeš tam mať aj zápal a to vtedy bolí všetko.
už som s ním dohodnutá, že ráno ku nemu prídem, Už o mne vie ...
drzim palce,cim skor sa to vyriesi tym skor budes mat pokoj
ahoj,ako si dopadla?bola si u toho zubara?dufam,ze uz nemas bolesti ziadne
Tak čaute 🙂 v stredu som išla ráno k zubárovi, ten mi vyvŕtal dierku do zuba, vybral mi nerv a vyčistil mi korene. Nechal mi to 10 dní otvorené, aby sa mi to vyčistilo, pretože sa mi tam už robil zápal ( povedal, že som mala šťastie, že ešte deň-dva a mala by som až zápal okostnice ......) Dnes som bola už na vložku opäť mi to vyčistil a aj všelijakými chemikáliami povyplachoval.. Neviem čo mi tam všetko napchal, ale celkom ma to štípalo, ale povedal mi, že to tak má byť tak mu verím 🙂 už je navečer, zub ešte trochu pobolieva (ale to je asi príčinou tej výplne), ale povedal, že 3-4 dni ešte môže ... Verím, že zajtra sa zobudím bez bolesti a najskôr tam pôjdem koncom augusta na plombu 🙂 Krásny zvyšok dňa prajem 🙂
Pekný deň, ja mam podobný problém s tým že mám vložku v zube už 4 dni vraj liecivú ale neskutocna bolesť zuba,,, a ked som bola u zubára este raz po 2 dnoch tak mi bolo povedané ze je to taká reakcia, nemáte niekto s tým skusenosti cca ako dlho ma to može este boliet,? alebo co si dat na bolest lebo lieky už moc nezaberaju
dakujem za kazdú radu
@anicka2211
Ak ide o neskutočne silnú bolesť, tak pravdepodobne zub nebol dôkladne vyčistený, baktérie a hnis teda robia svoje. Endodonciu nevie robiť poriadne každý zubár. U tých lepších sa trvalá výplň často robí hneď, aby sa do kanálikov nedostala infekcia.
Prípad, že nebodaj zub zostane otvorený, by podaktorí odborníci označili za riadne diletantstvo.
tak on si v tomto cistení da zalezat robil mi nejeden zub ale stale to preslo nikdy netrvalo tak dlho... och a nie nechal ho otvoreny, pekne vyplnil, zalepil a vraj to moze boliet ale nie som zvyknuta na taku bolest preto sa pýtam :/
treba ten zub uvoľniť a môže byť, ak je to na tej strane, kde je ten zub múdrosti že ťa všetko od toho bolí, ale tak treba ísť k nemu a on povie, čo dalej