Bolesť žily

naneta258
25. sep 2024

Ahojte. Som ešte v mladom veku a objavili sa mi problémy, čo sa týka kŕčových zil.

Minule som prešla cca cez 24000 krokov a na konci, ked som bola v kľude ma začala bolieť zila. Stalo sa mi to už skôr no myslím, že to vtedy bolo z toho ze som pila malo vody (neviem, či to môže byť dôvodom).

No otázkou je, či to riešiť s lekárkou alebo keď viem ze budem dlhší čas chodiť tak si kúpiť tie také podkolienky alebo niečo voľnopredajné kúpiť..

Nestava sa mi to často, preto neviem ci to vôbec riesit.

mandzula
25. sep 2024

Urcite to ries s lekarkou, aby sa vylucila embolia/tromboza, pripadne ti nasadi venofarmaka, odporuci pancuchy alebo ta rovno posle na cievne.

mimisram
25. sep 2024

No ale toto vazne nie je sranda. Ak mas bolesti, tak treba jednoznacne vyhladat lekarsku pomoc, pretoze to moze znacit napriklad aj trombozu.

simca06022011
25. sep 2024

treba ist k dr, posle ta na sono vysetrenie a budes v klude. Moze to byt aj pretazenie a nemusi ta boliet ta zila prave, ale moze ist aj o zapal zil a ine veci. Len myslim, ze to by nepreslo len tak po chvili podla mna.
Mne napr. pri pohybe tie podkolienky vadia, pouzivam ich iba na dlhe cesty = sedenie. Nie na chodenie.

naneta258
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandzula
25. sep 2024

@naneta258 tazko povedat, no, my dlhorocni "ziliari" presne vieme, kedy ide o zilu, je to specificka bolest.

naneta258
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simca06022011
25. sep 2024

@naneta258 ja mam uplne viditelnu zilu na stehne a vyzera ze ma boli a pritom je to nerv, ktory ma boli a nie zila ;) z chrbtice... takze radsej si to daj vysetrit...