Bolesť žalúdka, mierne nechutenstvo a bolesť pri prehĺtaní

erikacizmova
8. jún 2021

Dobry den chcela by som sa informovat cca pred rokom som mala zapal zaludka helicobakterie musela som drzat dietu a a brat antibiotika a doktor mi zakazal sladke no a ja som zacala jest vela sladkeho tak tiez fajcit a cca pred 2 dnami som bola sa kupat na kupalisku pojedla som tam vsetko a cca 2 dny uz mam bolesti v bruchu ale take mierne mam nechutenstvo do jedla ked prehltavam tak ma to tam boli ako keby ma bolel krk pritom neboli a tak tiez mne doktor povedal ze mozem dostat rakovinu žaludka myslite ze su to priznaky na tu rakovinu či? Inak normalne chodim na wcko chcem sa najprv informovat potom sa objednat ku doktorovy...

elizabet173
8. jún 2021

@erikacizmova myslíš si, že ti tu skutočne niekto stanoví diagnózu na základe tvojich pár riadkov? Choď k lekárovi a nezabudni sa mu pochváliť, že napriek tomu, že ti zakázal sladké, si začala jesť veľa sladkého a ako bonus k tomu fajčiť.

nelinka888
8. jún 2021

Ako to čo si spravilo bolo veľmi rozumné na tvoj vek a tvojími zdravotnými problémami. Treba ísť k doktorovi a pochváliť sa mi ako sa správaš k svojmu telu 🙂

katlin7
8. jún 2021

@erikacizmova ahoj, netráp sa hneď takouto diagnózou. Sladké a zlá životospráva celkovo dokáže dostať trávenie do chabeho stavu, ale neznamená to, že to hneď musí byt najhoršia diagnoza. Môžeš mat nedolieceneho helikobaktera alebo skratka len pokazený žalúdok, ale podľa nechutenstva a bolesti by som povedala že tam máš práve zápal, ktorý môže byt helikibakterom spôsobený. Objednaj sa isto na gastro, nechaj sa vyšetriť na prítomnosť HP, možno ti ho antibiotiká skutočne neodstránili. Mne nepomohli ani na deuhykrat a musela som sa ešte sama dlhodobo liečiť mastichou - pogoogli o nej viac. Pomáha celkovo na trávenie. A isto zlepsi životosprávu. Teraz to môže byt zápal, ale nabudúce to môžu byt vredy alebo kľudne iné ochorenia, pri ktorých prehodnotis či možno nútene vylúčis veľa veci v jedálničku.

lili332
22. feb 2022

@katlin7 dobrý deň, chcem sa opýtať na vaše skusenoti s liečbou helikobaktera. Môjmu ockovi zistili helikobaktra koncom novembra, pociťoval ťažkosti pri prehĺtaní ako keby hrču. Pani doktorka mu predpísala silne antibiotiká, užíval ich bolo mu z nich veľmi zle no napriek tomu užil celé balenie ale problém sa tým nevyriešil, tvrdí že je to ešte horšie veľká bolesť pri prehĺtaní pri jedle sedí pri stole a každé sústo zapíja vodou no napriek tomu mu ta bolesť vháňa až slzy do očí. Gastroskopické vyšetrenie už nechce podstúpiť, vraj raz za život mu stačilo. Zaujala má vaša liečba mastichou. Ďakujem za každú informáciu.

katlin7
22. feb 2022

@lili332 dobrý večer lili. Žiaľ,nepočula som o tom ze by HP spôsoboval bolesť pri prehltani. Ja som mala bolesti žalúdka spôsobené zápalom kvôli HP. Ocino by sa mal určite poradiť s lekárom čím skôr.

lili332
28. feb 2022

@katlin7 on práve bol u lekára na gastroskopii a lekar na základe vyšetrenia stanovil tuto diagnózu.

katlin7
28. feb 2022

@lili332 tak potom nech skúsi. Mastichou nič nepokazí.mne s HP pomohla úplne úžasné,mala som pri nej príkladne trávenie a pohodu na žalúdku. Ale chce to naozaj viacmesacnu kúru. Ja sa k nej vrátim vždy keď mám problém s trávením. Pôsobí protizápalovo na zaludok