Bolesť žalúdka, dojčenie a Pancreolan

luciahac
19. nov 2022

Maminky od vcera vecera ma po vyprazabom jedle boli zaludok taha sa mi to smerom do praveho rebroveho obluku . Uz dlhsie mam problemy ... spno vzdy negativne pred 9m robene ct brucha negativne , 3 tyzdne dozadu robena gastroskopia na vsetko negativna.kedze vzdy mi pomohol hylak ale teraz ho nemam ( je vypadok) mozem skusit pancreolan na kojenie?
Alebo co mozem ked kojim a pomoze? Dakujem za rady

viestta
19. nov 2022

A nemáš ty problémy so zlcnikom? Tu máš pribalovy letak
https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/pancre...

luciahac
autor
19. nov 2022

@viestta pravexe uz som bola s takymto stavom aj na pohotovosti tam zlcnik vylucili ...mam robene xy krat sono a vzdy je vsetko ok...aj na ct bolo ok. Tieto stavy pretrvavaju uz rok a pol ...po porode som mala problem s pecenou a ked som prestala s dietou mi zacali tietp problemy :/ avsak pecen aj podla sona aj krvi je ok tiez

viestta
19. nov 2022

@luciahac ale žlčník môže vyzerať v poriadku, nemusia tam byť ani kamene, ani zrasty ani zápal, aj krvné testy nemusia nič naznačovať a predsa môže byť citlivý na niektoré jedlá. Obzvlášť ak si mala problémy s pečeňou. Keď vieš čo ti nerobí dobre, tak sa tomu vyhýbaj.

luciahac
autor
19. nov 2022

@viestta takze to moze byt nakoniec vzdy z toho :/ moze to trvat aj niekolko dni a boliet to kym sa to neupokoji? Ja citim uz druhy den nad pupkom v hornej casti brucha( ako je zaludok) taky tupy tlak stale akoby som tam mala kamene velke :( vzdy to do jedneho dna preslo ale terqz uz to trva dlhsie

lyci
19. nov 2022

@luciahac to je asi podrazdena pecen. skus pestrec, popripade aj cholin. a mastne s mierou. tiez mam tlak a pobolievanie pod pravymi rebrami uz roky kvoli peceni a pecenove testy ok, zlcnik nemam

viestta
19. nov 2022

@luciahac môže. Naozaj si daj pozor na diétne chyby aby si zbytočne nedráždila žlčník, lebo sa to môže posunúť do chronickeho zápalu.

luciahac
autor
19. nov 2022

@viestta dakujem pekne. Ved dnes jem dietne teda nl zabudla som sa a zjedla pp malej trocha rizota :/ tak snad to prejde uz

luciahac
autor
19. nov 2022

@lyci prosim vas a mavate to aj v strede rovno pod hrudnym kosom ?

lyci
19. nov 2022

@luciahac nastastie nie. ma to vela ludi a nevedia preco. ak na gastre nepotvrdili reflux ani zapal, tak je fajn. by som skusila na to tie traviace enzymy alebo oxgall.

luciahac
autor
19. nov 2022

@lyci len ja kojim tak sa bojim hocico uzivat a nebiem kedy sa dostanem na gastro :/

janka_266
19. nov 2022

@luciahac pancreolan môžete aj počas dojčenia, mne keď takýto záchvat trval viac ako deň, boli z toho upchate žlčové cesty, žltačka, nasledne 3x po týždni v nemocnici, 2x ercp a vybranie zlcnika

luciahac
autor
19. nov 2022

@janka_266 tak len ja som mala ci sono brucha aj ct brucha negativne ani na gastre nic nevideli... :/ to by snad zbadali nejake kamienky alebo co

janka_266
19. nov 2022

@luciahac mne to začalo tiež po pôrode, každopádne si sledujte moc a farbu kože, pre prípad, že by to bol naozaj žlčník, ale asi by som aj tak šla k doktorovi

miravet
Autor odpoveď zmazal
Zobraz