Bolesť za rebrami po prekonaní chrípky.

11. mar 2020

Ahojte, prekonala som pravdepodobne chrípku. 3 týždne som sa liečila a teraz keď sa to ako tak už zlepšilo tak ma začalo boleť ako keby pod rebrami ako mám ľavé pluce. Najhoršie je to pri kašli ale aj pri tlaku keď si zatlačím na rebro. Najviac na boku, hneď vedľa prsníku a pod ním zo spodu. Pri hlbokom nádychu tiež. Pri plytkom dýchaní nie. Keď si na tú stranu ľahnem v určitej polohe a zakaslem, vtedy to neboli. Bola som aj u pľúcneho a vraj mam len preťažené pľúca z kašľa ale nemyslím si. Začalo to už keď sa kašeľ dal ako tak dokopy a vôbec sa to nezlepšuje a už je to týždeň...som už zúfalá. Nemáte niekto skúsenosť čo vám na to pomohlo?

lenkakravcova
11. mar 2020

A kašleš stále?
(ak áno, môžeš mať I zápal pľúc)

kvetinka75
11. mar 2020

Mne toto zacalo po 2 tyzdnoch co som sa liecila na zapal pluc. Jeden pan co bol so.mno v cakarni to iste. Dr. Povedala ze je to.bezne. po asi 2 tyzdoch to preslo.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova áno kašlem aj beriem lieky na tlmenie kašľa ale už kašlem oveľa menej než predtým. Doktor má len zozadu popocuval. Ale mňa to boli v predu. Keby to bol zápal pľúc nemala by som aj iné príznaky? Alebo by to nepočul pri počúvaní?

autor
11. mar 2020

@kvetinka75 až 2 týždne? A ako si fungovala? Mňa to hrozne boli. A brala si na to niečo?

lenkakravcova
11. mar 2020

Tak ja som len kaslala a bolel ma hrudník. Až na rtg zistili ze mam zápal pľúc.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova ja som bola na RTG ešte predtým, cca pred 2 tyzdnami keď zisťovali co mi je, vtedy našiel akurát prekonaný na pravom pluci. Na ľavom nič. No vtedy ma tam ešte nebolelo. Začalo to az vyše týždeň potom

autor
11. mar 2020

Inak ma to bolí aj keď hlasnejšie zakricim

lenkakravcova
11. mar 2020

Bchod k lekárovi znovu.

autor
11. mar 2020

@lenkakravcova volala som mu a povedal že mám ísť na vyšetrenie k neurologovi. Že pľúca takú bolesť nepsosobuju.

majamat
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
11. mar 2020

jasnovidec nie som, cize na 100% tp tvrdit nebudem,a el zapal pluc asi neboli na dotyk, cize pri zatlaceni na tu oblas, skor by som tipovala, ze anozaj pretazene. su tam medzirebrove svaly, ktore sa mozu pretazit. je to jedno, ze uz sa kasel zlepsoval, uz boli zatazene a asi to nejaky cas ako tak zvladali a potom nastal zlom a pretazili sa. tie su medzi rebrami, preto mozu boliet na dotyk. a rovnako aj pri kasli, ci komkolvek pohybe, lebo uz aj pri dychani sa pouzivaju a hybu. nieto este pri kasli, ci zmene polohy. ked si ne jadnej strane a pri zakaslani ta vtedy nebolia, moze to byt tym, ze ich mas pritlacene a nehybu sa tolko,a lebo teda konkretne v tej polohe sa tolko nehybu. cize cim vacsi pohyb tych svalov, tym vacsia bolest.
takto pretazene svaly, ci slachy mozu boliet aj velmi dlho.
ja mam problem s bedrovymi lbami a v ich okoli ma obcas bolia slachy, svaly, ci klbove vazy. a toto ma dokaze boliet aj niekolko mesiacov. aj antiahnuty sval ( co je nieco podobne), moze urcite boliet aj niekolko dni, ci 1-2t a ak teda este trochu kasles, tak si ho stale opakovane zatazujes.

ak je to vlemi neprijemne, skus nejaky cas protizapalove leiky ( take tie antireumatika - Ibalgin, veral... ), skus lahku masaz tych svalov. pripadne tam si daj nejake tie antireumaticke maste. snaz sa setrit si to miesto, hybat s tou castou hrudnika co najmenej ( saozrejme v ramci moznosti ).
ina co sa tyka protizalaovych liekov, zaujimava je info, co mal vo Bukovsky v jednom videu. vraj protizapalove lieky je lepsie pouzivat cez den, ale na noc nie. v noci nastavaju procesy, key sa nam hoja taketo poranenia a vraj tieto liky nam to tusim nejak brzdia. oin to tam presne vysvetloval. to je vraj najnovsi vyskum.

autor
11. mar 2020

@majamat ďakujem za info. Dávam si od včera flector ale moc to nepomáha. Ta bolesť je fakt hrozna. Nevládzem doma ani fungovať a to mam ročného syna. Volala som plucnemu a ten povedal že tam môžem mať pozacvikovane nervy a že mám ísť k neurologovi. Lenže u nás v meste teraz žiaden nieje a kým si vybavím lístok od môjho dr a objednám sa do BA tak dovtedy neviem ako budem fungovať.

korunka1
11. mar 2020

Máš väčšie bolesti aj pri kýchaní, smiechu, hlbokom nádychu?

majamat
11. mar 2020

no to potesi, ked ani nemas k akemu dr. ist. no drzim palce, nech to povoli. ak by to bol pricviknuerv, tak mozno aj teple obklady by pomohli, ale teda s tym opatrne, elbo teplo zas podporuje zapal. mozno skusit take tie naplaste, co su aj na chrbat-.

janett_332
11. mar 2020

Tak bude dúchať, že ti to čo najskôr povolí. Ja som také mala tiež no po nejakom tom týždni ma to prestalo bolieť

korunka1
11. mar 2020

Ak máš aj mnou uvedené symptomy, môže sa jednať o zápal pohrudnice

eliska13
11. mar 2020

Môžeš mať svalovicu z kašľa.Ak máš niečo zablokované daj si Guajacuran je bez predpisu na uvoľnenie svalstva.ale mohla by Ťa obvodná aspoň popocuvat

autor
12. mar 2020

@korunka1 áno mám, to som si tiež našla na nete že by to mohlo byť ono ale nemala by som teplotu?

autor
12. mar 2020

@janett_332 ja už to mám vyše týždňa práveže a ani sa to nezlepšuje :(

korunka1
12. mar 2020

Môže, nemusí byť teplota

autor
12. mar 2020

@korunka1 ale popocuval ma zozadu keď som tam bola. To by počul nie? Ževraj to sa hlavne používa pri určení tej diagnózy

korunka1
12. mar 2020

Tak to neviem,nie som lekar. Ale uz som mala zapal pohrudnice,tak priznaky poznam. Ale bolo to davno

autor
12. mar 2020

@korunka1 ešte ma napadlo že v stredu minulý týždeň mi brali krv, začalo ma to bolieť štvrtok ale piatok boli výsledky na zápal v tele negatívne...len neviem či to platí aj na takýto zapal

autor
12. mar 2020

@korunka1 ako si sa na to liečila prosím?

autor
12. mar 2020

@korunka1 a ako ti na to prišli ze to máš prosím?

korunka1
12. mar 2020

Je to uz 20 rokov dozadu,fakt si to nepamätam. Asi nejake atb. Co si pamätam bola hrozna bolest pod rebrami,nemohla som si kychnut ani sa smiat lebo som isla vyskocit z koze

autor
12. mar 2020

@korunka1 a bolelo ťa to aj pri dotyku na tej strane?

korunka1
12. mar 2020

Rozmyslam,rozmyslam...neviem. akurat mam pocit,ze ked som si na to miesto pritlacila alebo sim zadrzala dych,tak to kus polavilo.

autor
12. mar 2020

@korunka1 a nemala si to aj tak že v určitej polohe keď si sa nadýchla tak to nebolelo? Ja keď si sadnem a predklonim sa a nadýchneme z hlboka tak to neboli ale keď už zakaslem tak to boli priserne

kvetinka75
12. mar 2020

Tyzden som sa liecila na akoze chripku. Ked som po tyzdni mala 40- teploty dr nechapala ved dychanie mam ciste. Poslalana plucne. Silny zapal pluc. Chceli ma aj hospitalizovat alw nebolo volne. Mala som antibiot na 21 dni. Po salsom tyzdni zacaloto pichanie. Pri ko trole dr povwdala ze to je normal. Po mwsiaci som islado prace , pichalo ma esteasi 2 tyzdnea kaslala som este3.vraj ten kasel trva dlhsie ale uz som bola ok.