Bolesť za okom

matka977
3. dec 2024

Ahojte, potrebovala by som radu alebo reálnu skúsenosť, kto mal bolesť za okom pri pohybe? Na internete mi našlo len zápal očného nervu alebo sklerózou multiplex. V nedeľu som mala takú bodovú pulzujucu bolesť na ľavej strane hlavy potom to prešlo a začalo ma na druhý deň bolieť za okom. Dneska je to druhý deň čo to pretrváva. Neviete niekto náhodou z čoho by to mohlo byt? Nemyslim si, že mam zápal ani sklerózu nemám žiadne iné ťažkosti.

jola77
3. dec 2024

To môže byť krčná chrbtica. Skús ísť za neurológom. Kým ťa vezme, skús suché teplo na krk.

matka977
autor
3. dec 2024

@jola77 s krčnou som mala niekedy problém to je pravda, ďakujem za radu skúsim.

tykat
3. dec 2024

@matka977 migrena, tak sa prejavuje synovi aj manzelovi.

sabinaxd
3. dec 2024

Presne toto iste mám, a priznaky sklerozy... 17teho idem očnemu tak sok zvedavá

salome123
3. dec 2024

migrena.

kittykat22
3. dec 2024

@matka977 moze to byt z migreny - daj si pauzu. Malo by to za chvilu prejst. A ano moze to byt zapal ocneho nervu ktory je priznak sklerozy multiplex. Ale to by si zistila tak, ze by si na to oko prestala uplne alebo z casti vidiet. Ked vidis, vsetko v poriadku.

Inak toto je tretia zalozena diskusia ohladne bolesti ocneho nervu za posledny mesiac. Velmi neobvykle. Nebola si chora cca mesiac spat? Nemoze to mat suvislost s covidom? Nie je mozne, ze zapal ocneho nervu rastie ako huby po dazdi na diskusiach.

tianna
3. dec 2024

@matka977 mala som, bolesť taká že mi zle bolo (ale nie migréna). Covid to bol..

matka977
autor
3. dec 2024

@kittykat22 áno bola som chorá pred mesiacom ale doliečila som sa fakt netuším prišlo to zrazu tak dúfam, že to prejde.

taktotedanie
3. dec 2024

@matka977 migrena, neuritida…?
Vidis na to oko dobre?

romi0310
3. dec 2024

@matka977 presne mne takto zacinal pasovy opar na tvari a preslo mi to az na rohovku. Ta bolest postupne stupnovala, az to bolo neznesitelne.... a trvalo to cca 3-4 dni, kym sa mi vyrutili chrasty, potom bolest ustupovala. Urcite treba zajst k svojej obvodnej a crp ti uz teraz urcite vyskoci. Cim skor sa nasadia antivirotika, tym lepsie. Samozrejme to moze byt aj nieco ine, len ja by som necakala a radsej si zasla k lekarke 🙂

taktotedanie
3. dec 2024

@romi0310 potrebuje ocne nie obvodnu

romi0310
3. dec 2024

@taktotedanie ja som s tymto bola na ocnej pohotovosti a na nic mi neprisli. Nakoniec som skoncila u koznej. Takze pisem, ze niekde to riesit zacat musi. Pokial si da spravit crp a vyjde jej zapal, tak velka pravdepodobnost, ze ide o pasovy, ja som mala vysoke crp. Cim skor sa nasadia antivirotika, tym lepsie...mna si prehadzovali ako zemiak a realne na to prisli, az ked mi vysli pupaky na tvari. Pokial by to riesili skor, tak by som nedostala ten opar aj na ocnu rohovku. Takze pisem z vlastne skusenosti. Samozrejme to moze byt aj nieco ine, ale najskor by som sla k obvodnej

romi0310
3. dec 2024

@matka977 mna tiez bolela hlava a citila som sa ako na chorobu. Mne napriklad proti bolesti nezabralo nic, nakolko je to neuropaticka bolest. A tie bolesti sa stupnovali, kazdy den boli vacsie. Tiez to zacinalo bolestou za okom a bolelo to pri pohybe. Na pohotovosti mi povedali, ze to moze byt zapal ocneho nervu a ze mam ist v pondelok na ocne. Na pohotovosti som bola v sobotu a v pondelok mi na ocnej povedala moja doktorka, ze zapal ocneho zacina oslepnutim oka, takze mlada pani doktorka na ocnej pohotovosti ma len vystrasila.

taktotedanie
3. dec 2024

@romi0310 no lebo pohotovost urobi zakl vysetrenie
Nesupluje vysetrenie u ocneho

romi0310
3. dec 2024

@taktotedanie robili mi tam dokonca vyšetrenie na glaukóm, takže absolútne to nebolo len o nejakom zákl.vyšetrení. Nič iné navyše mi moja očná lekárka nespravila, čo na očnej pohotovosti. Na nič neprišli, preto ma poslala ísť si to prešetriť znova k očnej...ja tu píšem moju reálnu skúsenosť, neviem prečo máš potrebu si neustále presadzovať len svoju pravdu. Tých problémov tam môže byť viac, od neurologických až po očné. ja som napísala svoju skúsenosť, že k tej očnej to bolo v konečnom dôsledku zbytočné, nakoľko ma liečila potom kožné a moja obvodná. A pokiaľ to má z chrbtice alebo migrénu, tiež jej na očnom absolútne nepomôžu. Spravia jej max vyšetrenia

taktotedanie
3. dec 2024

@romi0310 pretoze som z odboru preto